a gdzie to się zmienia?
a gdzie to się zmienia?
music- the great communicator.
No to mam włączone.
Przecież Gmaila, GoogleMaps, Opery itp. z tego co wiem, nie da się ściągnąć i zainstalować przez WiFi, tylko przez pakietową transmisję, stąd przekierowanie i ubytek finansów. Ściągamy i ewentualnie w razie potrzeby rejestrujemy przez BIS lub TCP, a później dopiero korzystamy przez WiFi, oczywiście o ile dana aplikacja działa przez WiFi.
Komunikatu:nie zawsze należy tłumaczyć dosłownie. W tym przypadku oznacza, że korzystasz z WiFi, a aplikacje, które pobierasz, nie dają się przez WiFi ściągnąć, lub nie działają przez WiFi.
Spróbuj jeszcze tego: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] , no i możesz poszperać tutaj: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
choć sądzę, że jest jak napisałem wcześniej.
Ostatnio edytowane przez marbb ; 02-10-09 o 11:54
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
Co za bezsens. Dlaczego są takie ograniczenia?
Pytanie powinno być postawione inaczej: po co kupować produkt, gdy nie zna się jego dokładnej specyfikacji, w tym ograniczeń oprogramowania i wymaganych do jego pełnego funkcjonowania usług?
To też fakt. Nie odrobiłem lekcji do końca.
Pomęczę się jeszcze trochę i chyba BB sprzedam. A podoba mi się, tylko że te ograniczenia...![]()
Za to żebyś widział jak rozwija skrzydła użytkowana prawidłowo - tj. z BISem.
Wtedy byś już na pewno nie sprzedał, ale to już nie na ten wątek (ewentualna) dyskusja.
No ja wiem, domyślam się i cholera mnie bierze ale chyba jednak będę musiał...
Z tym się nie zgadzam. Urządzenie kupujemy również po to, żeby je poznać. Inaczej nikt nigdy nie miałby pierwszego BB, nieprawdaż?
Owszem, ogólnie należy wiedzieć co się kupuje, ale pewne szczegóły (w tym niedogodności) poznajemy odkrywając lub odkrywamy poznając dane urządzenie.
Rozumiem, że "Wył. na czas roamingu" jest opcją "Wł.", ale nie działającą podczas wyjazdów?
Ostatnio edytowane przez ArtiW ; 03-10-09 o 20:12 Powód: Podwójny post - scalenie