Witam. Duzo szukalem, duzo czytalem, nie chce pytac o roznice, tylko o wrazenia kogos, kto na przyklad kupil e71 i przesiadl sie na Bolda... lub na odwrot. Ciagle nie wiem co wybrac, z jednej strony slamazarny symbian (3 lata z nokia, 3 lata temu z symbiana zrezygnowalem), a z drugiej strony zupelnie nowy Blackberry OS, ktorego nie znam.
Przesiadam sie z iPhone'a, potrzebuje fizycznej klawiatury i w miare dobrego GPS. Na BB nie ma nic, co dziala offline na karcie, Nokia ma tu przewage, bo jest Garmin i ma pojawic sie Tom Tom. Mam abonament z netem 24/7, jednak biore pod uwage wyjazdy za granice i przezucanie sim'a, stad potrzeba nawigacji na karcie.
Poza tym cala reszta - Bold i e71 mi zapewni (email, komunikatory, skype, www - niekoniecznie, przejrzyste smsy, facebook, dobre notyfikacje o wiadomosciach i ogolnie niezawodnosc).
O WM nie wspominam, uzywalem z 2 lata, bylem zadowolony z duzego wyboru programow do nawigacji, ale WM.... to nie to. Z gory dzieki za odpowiedz(i).
PS.
I nie kupie osobno nawigacji - wbudowanie jej w telefon to doskonaly pomysl...
PS2.
Nie zalezy mi na push email... zwykle odbieranie poczty co np 15 min z 3 serwerow wystarczy.

. Ciagle nie wiem co wybrac, z jednej strony slamazarny symbian (3 lata z nokia, 3 lata temu z symbiana zrezygnowalem), a z drugiej strony zupelnie nowy Blackberry OS, ktorego nie znam.
Odpowiedź z cytatem
. Jest mniejszy i (jak dla mnie) wygodniejszy i lepiej wykonany niż Bold.