Witam
Mam dwa pytania zwiazane z BB9000 Bold.
1. W jaki sposob moge przezucic cala ksiazke telefoniczna wraz z moimi kontaktami z telefonu BB8800 do BB9000 Bold tak by nic nie stracia oraz by nic nie popsucKiedys to robilem z BB8800 do BB8100 i po procesie kopiowania BB8100 niechcial sie juz wogole odpalic i trzeba bylo go sformatowac i wgrac soft odpoczatku. Robilem to prze jedna z funkcji w BB Desktop Manager niepamietam jaka to byla wersja. Jak juz wczesniej wspomnialem niechce by sie to powtorzyla teraz z BB9000 Bold dlatego pytam jak to zrobic
2. Jak mam skonfigurowac polaczenie WiFi z moim Routerem w domu tak bym mogl uzywac neta przez BB9000 Bold. Chcialbym poinformowac ze moj laptop rowniez polaczony jest przez WiFi z owym routerem ale musialem wpisac w niego tak zwany adres fizyczny mojej karty bezprzewodowej skladajacy sie z 12 cyfr i liter, ktora znajduje sie w laptipie. Dobiero to pozwala mi na polaczenie z netem. Jak mam skonfigurowac BB9000 Bold? Czy on tez ma jakis "adres fizyczny" czy jakos inaczej mam to uczynic, skoro moj internet domowy jest zabezpieczony przed innymi.
Bede wdzieczny za jakies wskazowki.

Kiedys to robilem z BB8800 do BB8100 i po procesie kopiowania BB8100 niechcial sie juz wogole odpalic i trzeba bylo go sformatowac i wgrac soft odpoczatku. Robilem to prze jedna z funkcji w BB Desktop Manager niepamietam jaka to byla wersja. Jak juz wczesniej wspomnialem niechce by sie to powtorzyla teraz z BB9000 Bold dlatego pytam jak to zrobic
Odpowiedź z cytatem
- skopiowanie na konto gmailowe kalendarza i kontaktów ze starej paletki, a później w drugą stronę google sync na Bold'a. Jako 4 sposób można wymienić kilka aplikacji, które umożliwiają zrzucenie kontaktów i po edycji ich ponowne wrzucenie na terminal BB -ale niestety starość nie radość i nie pamiętam nazw - ale ktoś może pomoże