Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 90
    Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał dsadfga Zobacz post
    KONFIGURACJA - KONTO E-MAIL gdy klikam to terminal nie przechodzi dalej - nie reaguję.
    Jeśli nie klika to spróbuj podłączyć do Desktop Software, na którym zainstalowany jest OS dla Twojego telefonu. W zakładce "Aplikacje" powinna być możliwość instalacji aplikacji do konfiguracji email. Jeśli tak będzie, skonfiguruj jakieś konto przez BBMC i spróbuj potem wejść w konfigurację na telefonie.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Leszno
    PIN
    28598D1C
    Model BlackBerry
    9300
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6

Domyślnie

u mnie komunikat z niemoznoscia kontynuowania sesji. Dalej to samo. Po prostu w telefonie po kliknieciu aktywacja, chwilkę pomieli i wyrzuca ten komunikat.

Nowy Avatar dsadfga
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9300
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.2949

Domyślnie

Rewelacja, wielkie dzięki! Wszystko już działa. Pozdrawiam !

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    Spokojnie, odpisują. Problem tylko w tym, że rzadko kiedy ich odpowiedzi są faktycznie pomocne, chyba że problem jest masakrycznie banalny.

A korzystając z tego, że i tak już naśmieciłem swoim postem, zaproponuję przetestowanie tego rozwiązania, głównie z ciekawości czy działa [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Probowalem tak zrobic, pojawia mi sie takie okienko [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] (Najwiekszy problem z tym wszystkim jest to "nie powiazano zadnego konta email")
    Mialem dodane jedno moje konto. Kliknalem dodaj konto (nastepne) wpisalem login i haslo, pojawilo mi sie ze konto zostalo dodane, ale dalej jest taka sytuacja jak na printscreenie.

W telefonie mam przy aktywacji mozliwy wybor 2 kont (jedno to co mialem, jedno to co dodalem) ale przy wpisaniu hasla wyskakuje znany komunikat...

wiec lipa

Problem nie polega na tym, ze nie mozna aktywowac poczty na OS6 itd... Problemem jest ponowna aktywacja maila !
    Ostatnio edytowane przez emeth ; 19-01-12 o 17:39

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Leszno
    PIN
    28598D1C
    Model BlackBerry
    9300
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6

Domyślnie

Emeth - mam tak samo, po tych wszystkich podpowiedziach kolegów, uzyskalem tyle ze dochodze do wpisywania hasla do konta, klikam AKTYWACJA i po kilku sekundach wywala mi komunikat o sesji i koniec bajki. Co ciekawe to czy wpisze haslo dobre czy złe to komunikat jest ten sam wiec wg mnie sprawa sie sypie na lokalnym aparacie a nie u operatora. U mnie ewidentnie system ^ polozył telefon na łopatki. Jutro ide do Play wymienic kartę SIM (pani z Play tak podpowiedziała, jezeli to nie pomoze u nich na miejscu to reklamuje aparat i chce inny - taki, ktory działa. Będę musiał przeprosić moja nokię i szlag mnie trafia na te okoliczość Jeszcze ktos ma moze jakies pomysły?

Oczywiscie zanim wsadze nowa karte to calkowity wipe telefonu i zobaczymy....

Nowy Avatar martinezoo
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.1036

Domyślnie Problem z rejestracja bb 9900. Pomocy!

Witam!

Mój problem polega na tym, że nie mogę skonfigurować poczty na kupionym nowym boldzie 9900. Mój terminal informuję mnie, że muszę zarejestrować go sieci, w moim przypadku jest to PLAY. Zaznaczę, że do tej pory korzystałem z bolda 9000 bez problemów. Na starym boldzie konfigurowałem pocztę w poziomu telefonu, gdyż były problemy z założeniem konta na stronie playbis.

Obsługa klienta Play poinformowała mnie, że przekazała sprawę technikom od usługi BIS i w ciągu 7 dni postarają się rozwiązać mój problem. Co za ludzie!

Czy ktoś miał może podobny problem z boldem 9900 o.s. 7.0 i może mi pomóc? Jak zarejestrować go z poziomu terminala?

Zaznaczę, że przeniosłem wszystkie dane ze starego bolda przez BBM i odbyło się to bez problemów. Aktualizowałem też system do najnowszej wersji również przez BBM.

Serdecznie pozdrawiam i proszę o wsparcie.

MARCIN

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Leszno
    PIN
    28598D1C
    Model BlackBerry
    9300
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6

Domyślnie

u mnie sie udało naprawic. Wczoraj wymieniłem karte w PLAY. Pani w salonie poklikała, ja poklikalem - wczesniej calkowity wipe urzadzenia i nic. dzis rano usunaalem z laptopa wszelakie rzeczy zwiazane z BB, czyszczenie rejestrow, instalacja swiezego DM, podlaczylem telefon, zaktualizowalem wszystko jeszcze raz. Wchodze w konfig email i JEST! Poszlo bez problemu jak gdyby nigdy nic. Nie znam przyczyny ani dokladnie co mi pomoglo, ale wiem ze to byla ostatnia moja aktualizacja systemu w BB

Wymianka karty SIM, wipe telefonu pomogly. Nie pomogl system 5 spowrotem, bylo to samo
    Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 21-01-12 o 19:22 Powód: podwójny post - scalenie

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał martinezoo Zobacz post
    Mój problem polega na tym, że nie mogę skonfigurować poczty na kupionym nowym boldzie 9900. Mój terminal informuję mnie, że muszę zarejestrować go sieci, w moim przypadku jest to PLAY. Zaznaczę, że do tej pory korzystałem z bolda 9000 bez problemów. Na starym boldzie konfigurowałem pocztę w poziomu telefonu, gdyż były problemy z założeniem konta na stronie playbis.
    Wystarczy go... zarejestrować! Tzn wpisać w uniwersalne wyszukiwanie HRT, zaznaczyć pierwszy GPRS, klawisz menu i "Zarejestruj".

7 dni? haha.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie BIS Play problem

Witam. Ostatnio musiałem oddać swojego BB na gwarancje bo odmówił posłuszeństwa. Po jakimś czasie dostałem nówkę sztukę. Niby wszystko fajnie, ale teraz nie potrafię sobie poradzić z konfiguracją BIS.
    Wchodząc w konfiguracje e-mail moge skonfigurować tylko BES. Może ktoś mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi? Telefon nówka z play.

A, no i oczywiście internet też mi nie działa, tylko wifi. Soryy, może pytanie banalne, ale przewertowałem sporo forum i nic podobnego nie znalazłem.

Moderator Avatar zmoka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice
    PIN
    2320bc10
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    7.1.0.267

Domyślnie

Poczytaj ten wątek, zwłaszcza kilka postów przed Twoim. Podane jest kilka rozwiązań.
    NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
    PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
    BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
    TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
    BOLD 9650 6.0.0.280 na testach

9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane