Witam!
Czy wiecie jak uruchomić internet w modelu BB 9105 ? Gdy wchodzę np. na Google to pokazuje że jest to usługa WiFi. Nie rozumiem czy trzeba coś aktywować czy coś jest nie tak z WAP??
Witam!
Czy wiecie jak uruchomić internet w modelu BB 9105 ? Gdy wchodzę np. na Google to pokazuje że jest to usługa WiFi. Nie rozumiem czy trzeba coś aktywować czy coś jest nie tak z WAP??
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
BOLD 9650 6.0.0.280 na testach
9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane
I jeszcze coś:
1. Dlaczego (jak mam wykupiony pakiet internetowy w plusie za 25 MB) połyka mi pieniądze z konta gdy surfuje w internecie??
2. Mam aplikacje BlackBerry Protect. Próbuję sie zalogować i wyskakuje taki komunikat "The BlackBerry ID service is temporarily unavailable" ??
Dzięki za odpowiedź bardzo mi się przydała.![]()
Ostatnio edytowane przez Kozyrus ; 20-06-11 o 15:10 Powód: KOT
Nie wiem czy BBP nie wymaga BISa, ale to tak nawiasem tylko.
Ja wpisalem w google "The BlackBerry ID service is temporarily unavailable" i od razu na pierwszym miejscu wyskakuje dyskusja, w ktorej ktos w koncu podaje, ze zadzwonil do technicznych i tam mu sprawdzili, ze mial u opka w systemie zaznaczone tylko "voice", wiec mu zmienili na "voice and data". Mniejsza o to, ale zadzwonic do opka nie zawadzi.
A czy poza tym necik chodzi bez problemu?
Z ta kasa, to moze nalezaloby zidentyfikowac kiedy ja sciaga - moze to WAP, a pakiet nie obejmuje WAPu? Glosno mysle, bo nie wiem, ale w obu przypadkach nekalbym opka.
Dokładnie tak
To to jest zła, płatna i w ogóle szpetna przeglądarka. Poszukaj w menu innej (lub spróbuj zmienić w opcjach przeglądarki domyślną przeglądarkę na "Browser" albo "Internet Browser").
Jeśli nie da się - dograj rejestry usług (service booki) z tematu "Jak uruchomić przeglądarkę bez BIS/BES" i już będzie szło normalnie z pakietu.
Do korzystania z BB Protect potrzebny jest BIS, bo sam niedawno zainteresowałem się tą aplikacją, także nie mogłem się zalogować na konto, po znalezieniu przypuszczalnej odpowiedzi zadzwoniłem do operatora, po czym okazało się że mam aktywowane zarówno "usługi" danych jak i głosowe. A szkoda - zapowiadała się fajna aplikacja![]()
Ostatnio edytowane przez Adasq ; 21-06-11 o 22:51
Aha. To należy mieć BIS. Ciekawe ile ono kosztuje?