Strona 16 z 53 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 524
  1. #151
    Moderator Awatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    18-02-09
    Skąd
    Ruda Śląska
    Posty
    5,367
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    2b1a56e4
    Model BlackBerry
    Q10
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    10.2.1.1259

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez marbb Zobacz posta
    To juz nie chodzi o ingerencje. Wiekszosc gwarantow, zreszta w niejednej branzy tyko czeka aby cie tej gwarancji pozbawic. Jesli oddasz wiec telefon do serwisu gdy zajdzie taka potrzeba i serwisant zobaczy, ze nie ma brandingu to moim zdaniem na bank potraktuje to jako zlamanie warunkow gwarancji i cie jej pozbawi.
    Wolałem zapytać bo wiadomo - nie każdy wszystko wie i na wszystkim się zna (przynajmniej nie ja). A jest tu wielu użytkowników którzy przeżyli nieco na tym świecie więcej niż ja... .
    Proszę nie bombardować mnie wiadomościami PW.
    Pytania na które odpowiedzi można znaleźć używając opcji "szukaj" będą ignorowane.
    Najprędzej odpiszę na maila: wlochatypl@gmail.com




    -------------
    BB Q10 - Orange/NjuMobile/Play/VirginMobile
    BB Q5 - ORANGE
    BB 8120
    -----------

  2. #152
    Super Moderator Awatar Mao
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    13-07-08
    Skąd
    Mogielnica
    Wiek
    43
    Posty
    4,977
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    2AFBF3AB
    Model BlackBerry
    Q10
    BIS/BES
    Orange Pakiet 2 GB
    BlackBerry OS
    10.3.1

    Domyślnie

    Ja tez nie jestem pewien, takie jest moje zdanie. Wiem, ze potrafia zabierac z byle powodu, abys musial placic za naprawy.

  3. #153
    Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    12-07-09
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    26
    Posty
    18
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    256E86AB
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.0.0.130

    Domyślnie Problem z MML i boldem. Nie wykrywa telefonu

    Witam

    Chcę odbrandować mojego bolda, ale mam problem. Po kolei:
    Właczam tryb serwisowy (no aplikation linked)
    włączam MML-a kombinacja klawiszy no i wogole program nie reaguje na podlaczenie fona. Internet mam wylaczony. Ktos tak miał?
    Prosze o pomoc


    _________
    Wątek scalam z ISTNIEJĄCYM już tematem [porhinio]
    Ostatnio edytowane przez porhinio ; 29-07-09 o 17:25

  4. #154
    Moderator Awatar Mik
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    05-11-08
    Skąd
    Sochaczew
    Wiek
    39
    Posty
    2,255
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    24F1C49D
    Model BlackBerry
    Q10 DAC
    BIS/BES
    2,5GB
    BlackBerry OS
    10.2.1.2141

    Domyślnie

    A jaką masz wersję Windy i którą MML'a?
    Q10 DAC - 10.2.1.2141
    PB16 - 2.x

    9780 - 6.0.0.448
    8520 - 5.0.0.1036
    8820 - 4.5.0.187
    9800, 8310, PB32 -> sprzedane


    _________________________________

    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

  5. #155
    Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    12-07-09
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    26
    Posty
    18
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    256E86AB
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.0.0.130

    Domyślnie

    windows 7 i MML 1.8 cos tam...

  6. #156
    Moderator Awatar Mik
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    05-11-08
    Skąd
    Sochaczew
    Wiek
    39
    Posty
    2,255
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    24F1C49D
    Model BlackBerry
    Q10 DAC
    BIS/BES
    2,5GB
    BlackBerry OS
    10.2.1.2141

    Domyślnie

    Nie wiem, czy ktoś już w ogóle próbował na Win7... Z Vistą przy wersji MML 2 były problemy. Nie masz jakiegoś normalnego WinXP pod ręką, żeby spróbować?
    Q10 DAC - 10.2.1.2141
    PB16 - 2.x

    9780 - 6.0.0.448
    8520 - 5.0.0.1036
    8820 - 4.5.0.187
    9800, 8310, PB32 -> sprzedane


    _________________________________

    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

  7. #157
    Zaawansowany Awatar luc
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    15-05-08
    Skąd
    Lubartów
    Wiek
    31
    Posty
    129
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.666

    Domyślnie

    do takich rzeczy tylko XP.
    BlackBerry Bold 9700, 6.0.0.666, Play BIS
    BlackBerry Pearl 8100, 4.5.0.188, ERA
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

  8. #158
    VIP Awatar Domestos vs Cif
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    03-06-08
    Skąd
    ZP
    Wiek
    31
    Posty
    2,558
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    ask me
    Model BlackBerry
    9930
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Mik Zobacz posta
    Nie wiem, czy ktoś już w ogóle próbował na Win7
    Co prawda nie robiłem debrandingu ale uruchamiałem MMLa (jak uwaliłem BB) na Win7, wersja 2.0 nie chciała działać a 1.8 tak.
    -------------------------------------------------------------------------------
    BlackBerry Bold 9930 + PlayBook 32GB
    -------------------------------------------------------------------------------

  9. #159
    Zaawansowany Awatar BabyBoy
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    19-05-09
    Skąd
    POLAND
    Posty
    226
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    6.0.0.650

    Domyślnie

    Co prawda odbrandowywałem już BlackBerry lecz były to modele 87xx
    Mam jednak pytanie co do samego pojęcia brandingu w BlackBerry.
    Telefon uruchamia się,jest logo Orange,później inna tapeta niż w BlackBerry RIMowskim.
    Co jeszcze zawiera w sobie branding BlackBerry ?
    Czy da się go całkowicie pozbyć ? Wgrywamy do np.8900 oprogramowanie 5.0.0.130 najnowsze i branding znika ? Czy i tak trzeba przez MML usunąć logo ? Jak zrobić żeby brandowane BlackBerry stało się całkowicie pozbawione wstawek operatora ?

  10. #160
    Moderator Awatar ojciec
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    15-03-09
    Skąd
    Ogrodzieniec/Katowice
    Wiek
    22
    Posty
    5,160
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    2BE27154
    Model BlackBerry
    Q10
    BIS/BES
    Brak
    BlackBerry OS
    10.2.1.3062

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez BabyBoy Zobacz posta
    Czy i tak trzeba przez MML usunąć logo ? Jak zrobić żeby brandowane BlackBerry stało się całkowicie pozbawione wstawek operatora ?
    Należy zmienić Vendor ID co da się zrobić tylko przez MML (aczkolwiek nie wiem czy robi się to tak samo w nowszych BB ). Ściągałem tak branda z 2 BB Vodafone'owskich i nie zostawał nawet ślad po brandzie (brak logo poczas włączania itd., nawet motyw z Vodafone zniknął).
    BlackBerry Q10 @ 10.2.1.2941
    Nokia Communicator 9210i
    Wysyłkowa naprawa BB - software i drobny hardware.
    Było: 7100, 7230, 7290, 8100, 8110, 8300, 8310, 8320, 8330, 8350i, 8520, 8530, 8700, 8800, 8820, 8900, 9000, 9105, 9300, 9320, 9360, 9500, 9520, 9700, 9780, 9800, 9810, 9900, PB, niektóre po kilka razy

    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

    Nie pomagam na PW!


Strona 16 z 53 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Jak zresetować urządzenie BlackBerry
    Przez lukas w dziale Ogólnie o BlackBerry
    Odpowiedzi: 44
    Ostatni post / autor: 29-12-12, 10:47
  2. Jak konwertować filmy na BlackBerry
    Przez Domel w dziale Kompozycje i multimedia
    Odpowiedzi: 72
    Ostatni post / autor: 30-07-11, 09:13
  3. Jak obsługiwać terminale Blackberry
    Przez twoface w dziale Ogólnie o BlackBerry
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 20-11-07, 16:59
  4. Obrazki w Blackberry, jak to się je?
    Przez Jazux w dziale Kompozycje i multimedia
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 28-06-07, 23:13
  5. Jak oblokowa terminal Blackberry
    Przez maniek w dziale BlackBerry 8700
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 25-04-07, 08:30

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •