Od 2 dni nie moge przejść na BIS po wifi. W stanie uslug mam, że podłączono do sieci bezprzewodowej ale usługa BIS cały czas po EDGE zamiast po WIFI.
Czy macie podobne problemy czy tylko coś u mnie? restart terminala nie pomaga![]()
Od 2 dni nie moge przejść na BIS po wifi. W stanie uslug mam, że podłączono do sieci bezprzewodowej ale usługa BIS cały czas po EDGE zamiast po WIFI.
Czy macie podobne problemy czy tylko coś u mnie? restart terminala nie pomaga![]()
O ile wiem, po przelaczeniu sie na wi-fi terminal automatycznie przelacza sie na internet z rutera, a to ze pokazuje EDGE czy 3G nie ma znaczenia. Chyba ze pozmieniales cos w ustawieniach.
BlackBerry 8707v BES Vodafone
Blackberry 9900 BIS Vodafone
tak powinno być. Wtedy pojawia sie ikonka BB, że jest szybka transmisja danych a w stanie uslug masz informacje, że Usługa Blackberry Internet Service jest połączona zamiast "siec komórkowa" to widać "siec bezprzewodowa". Tak to było do niedawna teraz mam tylko siec komórkowa, i to na kilku routerach.
Witam.
Otóż mam podobny problem. Od trzech dni jestem szczęśliwym (póki co) posiadaczem BB i przez pierwszy dzień BIS działał po WiFi, a od dwóch dni już nie. Nie wiem, co mogło się stać. Mam usługę Era lub już T-mobile Mail@Web, ale umowa podpisana jeszcze z Erą. Na początku było wielkie EDGE i wyraźny podświetlony znaczek WiFi, a teraz jest szary (napis EDGE bez zmian). WiFi działa, normalnie przydziela terminalowi IP oraz pozwala na serfowanie po internecie. Nie działa tylko BIS przez WiFi. Terminal i OS jak w profilu.
Tu jest podobny temat, ale może coś się zmieniło od tego czasu: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Możliwe, że to jest w jakiś sposób związane z "padem" BIS'a (chociaż teoretycznie zaczął się dopiero wczoraj w nocy)
u mnie tez bis od kilku dni nie lata po wifi, moze wrocili do starej polityki![]()
niestety ma dokładnie to samo... z tym, że przez pierwszy dzień problemów raz bis działał po WiFi, a raz nie... ikona wifi wręcz murgała... Mam nadzieję, że T-Szajse nie powrócił do starej polityki i nie wyłączył tej opcjiCzęsto będąc w domu wyłączałem moduł GSM, zostawiając tylko WiFi i działało
![]()
- 8520 5.0.0.681
- 8700g 4.5.0.182
- 7290 4.1.0.377 R.I.P.
OT: MMSy wam działają?
U mnie juz chyba ok![]()