Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Łódź
    PIN
    ????????
    Model BlackBerry
    8100

Unhappy Jpg.rem pewien nowy problem

Witam wszystkich ktorzy ogladaja moj temat. Mam taka sprawe , sciagnalem sobie zdjecia z mojeje perełki i mam plik jpg.rem nie wiem jakim programem mozna to przerobic lub chociaz otworzyc biorac pod uwage to ze moj maly brat dorwał mojego bb i wrzucił go do garnka i nie mam jak otworzyc tych zdjec przez wykonanie tej czynnosci : options>security>general settings>content protection a bardzo mi zalezy na tych zdjeciach. Czekam na odpowiedz i dobre rady. Z góry dziekuje .

kulinek
    Guest

Domyślnie

podeślij mi na pw taki plik jeśli możesz. zobaczę co da się zrobić

EDIT:
    Dla mnie dziwne, ale nie udało mi się tego otworzyć żadnym ze znanych mi programów. Kombinowałem ze zmianą nazw plików, rozszerzenia itd. itp. Niestety nie dałem rady. Chyba, że ktoś ma jakąś radę.
    Ostatnio edytowane przez kulinek ; 01-01-09 o 21:13

VIP Avatar alien125
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

Muszę was zmartwić ponieważ rozszerzenie .rem jest wynikiem zabezpieczenia karty pamięci w BB poprzez (dalsze informacje nie są w 100% potwierdzone) zakodowanie ich indywidualnie wygenerowanym kluczem przez dane BB więc jeśli nie da się odblokować karty tym samym BB(również OS ma znaczenie)to najprawdopodobniej dane przepadły.
    BB 9000 - v5.0.0.1079 <-> BB 8707v [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

kulinek
    Guest

Domyślnie

no to temat rozwiązany. jamakasi, poproś braciaka o wrzucenie jeżyny do garnka raz jeszcze. tynm razem z kamerą

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Cytat Napisał alien125 Zobacz post
    Muszę was zmartwić ponieważ rozszerzenie .rem jest wynikiem zabezpieczenia karty pamięci w BB ......
    A jak to będzie w przypadku nie karty pamięci a pamięci urządzenia?? Mam taki sam przypadek. Któryś z kolei upgreade softu wywalił mi fabryczne tapety jakie były umieszczone w pamięci urządzenia.. Fizycznie ich nie ma, lecz za pomocą jakiegokolwiek managera plików są widoczne w systemie i oczywiście nie dają się otworzyć, gdyż teraz mają rozszerzenie .rem
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

VIP Avatar alien125
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

A tu to nie wiem, bo nie zdarzyło mi się mieć .rem w pamięci urządzenia. Przypuszczam, ze jeśli .rem w pamięci urządzenia także oznacza szyfrowane pliki to może nie dać się już odczytać, lecz zwykły upgrade softu nie powinien zmienić klucza szyfrującego. :/
    BB 9000 - v5.0.0.1079 <-> BB 8707v [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie plik rem

Ściągnąłem sobie z appworld grę bejeweled. Wszystko pięknie tylko jak wgrałem jeszcze kilka darmowych aplikacj to bejeweled mi gdzieś zniknął! Mam na karcie pamięci folder bejeweled a w nim 10 plików bejeweled-cod z rozszerzeniem rem. Czy da się jakoś odzyskać tą grę? Bo nie chcę znowu płacić za jej pobranie.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Rozszerzenie *.rem to rozszerzenie zabezpieczone w BB. Musisz używać szyfrowania karty pamięci. Ale jak wejdziesz w Appworld- zaraz na wejściu pokazują się aplikacje i na samym dole masz 4 ikonki. Spróbuj kliknąć w tą ostatnio po prawej (My World) i poszukac zarchiwizowanych aplikacji. Jesli gra tam jest to powinno się ją dać zainstalować bez problemu.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8100
    BIS/BES
    t4t4
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Może trochę mniej na temat , ale jednak.
    Trafiłam tu przypadkowo i chcę nawiazac do tematu.
    Jak by ktos miał problem z otwieraniem plików rem w BlackBerrym np. w przypadku otworzenia zdjęć na komputerze. To moze top byc wynikajace z tego , ze w ustawieniach -> karta multimedialna ustawil tryb szyfrowania. wystarczy wziasc zmienic opcje na brak (jesli jest inna).
    Nie blokuje juz tych plikow , ale pomimo to zdjec juz nie odzyskałam . . .
    Nie wiem. Może w przypadku gier tez tak jest. , ale pliku swojej gry najprawdopodobniej nie odzyskasz.

Miałam to samo. W ustawieniach-> karta multimedialna miałam takie coś jak tryb szyfrowania - zmieniłam na BRAK ( bo miałam inne ) i teraz wszystko gra , ale zdjęć już nie odzyskałam , więc przepadły i Twoje
    Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 14-07-11 o 21:28

VIP - patrzy i czuwa Avatar krzychup
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    28135BF3
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Kiedys zrobilem takie 2 cwiczenia z plikami *.cod.rem, ktore sa pozostaloscia po sciaganiu softu przez AW:
    1. File Managerem Pro (sadze, ze rodzaj softu nie ma znaczenia) z poziomu BB przekopiowalem je w inna lokalizacje - rozszerzenia .rem zniknely - testowalem to wielokrotnie i to nawet niedawno. Nie ma znaczenie na jakim OSie i na jakiej paletce powstaly te pliki, a na jakim je pozniej sie kopiuje. Moze znaczenie ma SIMka, bo zawsze mialem te sama i nie sprawdzalem.
    2. skopiowalem te cody na HD, usunalem .rem, a .cod zminilem na zip. WinRARem naprawilem zipy bo pokazywalo uszkodzony naglowek pliku, po czym zamienilem zip na cod i wszystko dzialalo.

Cytat Napisał adasieniek Zobacz post
    Ściągnąłem sobie z appworld grę bejeweled. Wszystko pięknie tylko jak wgrałem jeszcze kilka darmowych aplikacj to bejeweled mi gdzieś zniknął! Mam na karcie pamięci folder bejeweled a w nim 10 plików bejeweled-cod z rozszerzeniem rem. Czy da się jakoś odzyskać tą grę? Bo nie chcę znowu płacić za jej pobranie.
    Moja odpowiedz / podpowiedz w watku: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 14-07-11 o 21:29
    Apartamenty na Starym Miescie w Krakowie - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

BB 9900, BIS Orange, OS 7.1.0.402
    BB 9000,
    OS 5.0.0.1079
    BB 9700, BIS Orange, OS 5.0.0.979

7290/8900/9000/9650/9700/9810/9900

Moj chomik: krzychup2010