Co masz na myśli iż było oki? Jak rozumiem że zasięg działania oraz prędkość w Freshu był na poziomie T-Mobile?
Co masz na myśli iż było oki? Jak rozumiem że zasięg działania oraz prędkość w Freshu był na poziomie T-Mobile?
Tak, po przesiadce nie odczuwam żadnych zmian na lepsze czy gorsze. BIS w obu sieciach robi to co do niego należy.
Właśnie wyczytałem, że tak jak ja mieszkasz w Krakowie. Tym bardziej nie masz co się przejmować jak mnie działał BIS Fresh w Krakowie i okolicach to Tobie także. Poza tym nadmienię z ciekawostki, że na kompletnym zadupiu na wschodzie Białorusi roaming T trzeba było wymuszać restartem komórki. 9300 z Play'em był cały czas w zasięgu. Szacun!
Acha, na transmisje po APN Play'a schodziło mi miesięcznie z 3 - 3,5pln.
Ostatnio edytowane przez chowder ; 31-01-12 o 09:10
Dzięki za informację, oczywiście Kraków jak dla mnie najważniejszy, choć resztą kraju również się troszkę martwię:P.
Mimo Bisa naliczało Ci jakieś dodatkowe koszty?![]()
Tak, ale podpierając się tym forum takie drobne "wycieki" nie są czymś niezwykłym.
Właśnie też widziałem, ale nie wczytywałem się aż tak dokładnie bo byłem przekonany że to osoby bez Bis. Zachodzę w głowę jak takie wycieki funkcjonują skoro internet idzie przez Bis, telefon się przełącza?![]()
Ładowanie ServiceBooków po restarcie urządzenia, które są "platformą" dla BISa, synchro godziny (jak twierdzą niektórzy), a przede wszystkim aplikacje zewnętrzne typu "onet" czy Opera Mini
Z BlackBerry od 2006: 7230>7290>8700>8800>9000>9650>9810(V1):9100(też V1)
vnbb Tools: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Sam jesteś pajac!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - zbiór aplikacji dla PlayBooka
Ciekawe to jest... Bo mi w Orange nic kompletnie dodatkowo nigdy nie doliczyło. Mam w abonamencie 1GB danych i BIS i zawsze miałam do wykorzystania pełen 1GB, ani 1kB nie wypłynął. Mimo iż BB były resetowane itp. Nawet chyba podczas zmiany z 9700 na 9810 nic mi nie naliczyło (ale tu na 100% nie jestem pewna, bo nie pamiętam tego już po prostu...)
Zupełnie się nie zgodzę z tym przynajmniej znając przypadek mój i kumpla. Mój kumpel ma bolda 9700 ja od pewnego czasu 9300 (jakieś pół roku), nie mieliśmy na pokładzie os 6. Zainstalowaliśmy (nawet Orangowski - nasz op) i mamy ciągły problem po włączeniu telefonów jak i po połączeniu z PB dosyła nam Service Booka "Blackberry Internet Service 2". Ciągle musimy go kasować (dlatego ciągle go nam dosyłają) bo inaczej przeglądarka w ogóle nie działa lub po 10 minutach wczyta stronę po pakiecie. W życiu za te servic booki nie zapłaciłem ani grosza, ani nic mi nie zjadło z pakietu. Więc takie tłumaczenie jakiś pożerań w Play jest dziwne, a jeśli faktycznie tak jest to no cóż Play sam wystawia się na śmieszność (choć i tak nie przebijają dawnej Ery, co przeględarka nie działała, hahaha :P ), bo BiS sami dobrze wszyscy wiedzą jak działa. Nie mówię tu o cenie bo Play ma bardzo w porządku, ale o filozofii samej usługi która daje Net za free.
Ja Playa używam od roku, przesiadłem się z Plusa i różnicy nie ma, znaczy się jest ale to w rachunku na koniec miesiąca (zdecydowanie na korzyść Play'a)... jeśli chodzi o samą usługę to wszystko działa dobrze łódzkie i warmia & mazury śmiga, wszystko ładnie i nigdy nie miałem problemu z zasięgiem (poza marginalnymi przypadkami ale wtedy przełączenie na innego opka daje radę). Co do wycieków danych to ja generalnie nie narzekam... praktycznie ich nie mam... ostatnio jak wyczyściłem BBSAk-iem telefon i na nowo wgrałem Os'a to się coś pojawiło ale to raz, a tak ogólnie u mnie brak wycieków MB...
"Lepiej z kulą iść do piachu, niż zesrać się ze strachu"