hej Ojciec nie mapisałbyś do mnie na gg 2315309
hej Ojciec nie mapisałbyś do mnie na gg 2315309
No i kolejna jeżynka ... free, as a bird.
Kilka problemów, na które się natknąłem (gdybym od razu trafił na tego posta i tą solucję to nie byłoby ŻADNYCH problemów, a tak trochę ich było)
1. MFI nie działa na Windows 7 x64
2. Próbowałem odblokować mając zainstalowany DM v.5.0.1 (dopiero tutaj się doczytałem, że należy podmienić plik komunikacyjny USB)
efektem tego były frustracje braku jakiejkolwiek reakcji ze strony MFI na podłączoną jeżynkę i strata wielu godzin.
3. Po podmianie pliku (o którym mowa powyżej) próbowałem użyć MFI w wersji 2.0.1.3 co zakończyło się komunikatem FAIL. Na szczęście DM poradził sobie z odtworzeniem OS-a. Zmiana wersji na 1.8.1.3 sprawiła, że terminalek od razu zaczął "rozmawiać" z MFI
Od tego momentu cała operacja trwała ok 10 minut (beż żadnych problemów) - oczywiście należy korzystać z dobroci kolegi elmika i postępować zgodnie z jego instrukcją - w tym korzystajcie z metody skryptowej.
Finalna konfiguracja (OK)
1. DM v. 5.0.1 (z podmienionym plikiem od USB)
2. MFI v.1.8.1.3
3. OS v.4.5.0.187
4. Windows XP Pro SP3 32bit
Reasumując: korzystając z solucji umieszczonej w tym poście zdjęcie smoka jest proste jak ....
Dziękuję Ci elmik
PS. To mój pierwszy post więc HELLO EVERYBODY
Ostatnio edytowane przez pitmor ; 26-03-10 o 20:57
BlackBerry 8310 Curve Hybrid OS v2.0pl110 Based: 4.5.0.188 (4.6.1.320/5.0.0.912/6.0.0.212/6.0.0.214)
zna ktoś jakiś sposób aby uruchomić mml na windows 7
Jeśli win7 jest 64bit to nie da rady, musi być 32bitowy.
BlackBerry :
8320 Curve - Os: 4.5.0.182
9700 BOLD - Os: 5.0.0.423
7230 - Os: 4.0.1.35 Klasyka
7100x - Os: MFI-08400-007 Egzemplarz testowy
Software & Simlock Engineer
Bardzo chętnie kupie lub przygarnę stare terminale serii 5xxx 6xxx 7xxx, kontakt na pm.
W tematach założonych przeze mnie zawsze czytaj mój pierwszy post w nim zazwyczaj są zawarte odpowiedzi na pytania.
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Mógłby ktoś umieścić Command-Line Programer bo nigdzie znaleźć nie mogę. Znalazłem coś na torrentach ale niestety nie mogę ściągać z torrentów w akademiku. Z góry dzięki.
Witam, mam prośbę chcę ściągnąć simlocka z BB9000 tylko nie mogę znaleźć programów (DM,MFI) czy ktoś może na PM wysłać jakieś linki do sciągnięcia, z góry dziękuje
Ambitny jestes - nie powiem - ale skoro nawet DMa znalesc nie potrafisz, to z samodzielnym sciaganiem Sim Locka nie poradzisz sobie na pewno. Nie lepiej poprosic elmika o pomoc, skoro oferuje ja bezplatnie w sasiednim watku?
DM to podstawowy soft PeCetowy na jezynke. Jesli nie masz CD z tym programem, to najnowsza wersje sciagniesz z [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Ostatnio edytowane przez krzychup ; 28-04-10 o 14:42
Więc tak udało mi się sciągnąć programy, zaladowałem plik MFI-17584-032 (mam bolda 9000) niestety po zaladowaniu przez command loadera miga tylko czerwona dioda co oznacza bledny MFI, czy jest jakis inny MFI dla bolda - moj imei zaczyna sie od 35....
witam emilek wyjechał na majówke do kogo moge sie skierować z kodem z BB 8830?