A wie ktoś może co z tym fantem zrobić?
Pogadam ze sobą: ściągnąć wersję 1.8.1.3![]()
A wie ktoś może co z tym fantem zrobić?
Pogadam ze sobą: ściągnąć wersję 1.8.1.3![]()
Ostatnio edytowane przez ghost_dog ; 06-01-09 o 15:58
No więc po pierwszym spróbowaniu ściągnięcia locka z mojego BB8830 WE i zaznaczeniu opcji "Full erase" telefon padł i wystąpiło w programie MML coś takiego
("The MFI file was not found on the local drive") a zamiast "Bussy" wystąpiło migające na pomarańczowo "Abort"
Telefon jakimś cudem uratowałem i wgrałem softa od nowa (po 4 próbach)
Spróbowałem po jakimś czasie ponownie sciagnać tego simlocka tyle ze nie zaznaczyłem opcji pełnego czyszczenia.
Wystapił również ten sam bład w programie, że nie może znaleść lokalnej pamięci - ale telefon dalej działa
Co jest jeszcze dla mnie dziwne zaczął mi sie pojawiać komunikat na pasku zadań że "brak połaczenia z USB" a pod spodem "urządzenie może mieć awarię ale system windows nie moze jej rozpoznać"
Jest to o tyle dziwne że przed formatem kompa i podłaczaniu fona do niego nie pokazywało się coś takiego oraz po podłączeniu do kompa siostry pojawia sie taki sam komunikat że urządzenie może mieć awarie ale system nie moze jej rozpoznać, ale jakoś z kompem przez Deskop Managera sie łączy i nie ma problemów z łacznosćią.
Macie jakieś propozycje jak usunąć tego cholernego locka z mojego telefonu??
(U lucasa próbowałem nie mógł mi go ściągnać - więc od razu mówie sprawa jet konkretna)
Przepraszam elmik: net mi sie zawiesił i tak mi wyskoczyło... że sie skopiował post
Ostatnio edytowane przez Dawidivan ; 05-01-09 o 20:26
Coś mi podpowiada że jakbyś zrobił downgrade softu np. do jednej z początkowych wersji 4.5 to by się udało... Pod warunkiem oczywiście że Winda nie jest zasyfiona i z DM wszystko ok. Spróbuj kilkukrotnego ładowania aplikacji - jeśli będzie ok, to można działać.
Na pewno masz właściwą wersję DM??? W instrukcji określono że musi to być 4.7.0.32
Z BlackBerry od 2006: 7230>7290>8700>8800>9000>9650>9810(V1):9100(też V1)
vnbb Tools: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Sam jesteś pajac!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - zbiór aplikacji dla PlayBooka
Nie musi być 4.7.0.32. Ja mam 4.5.0.15 i poszło bez problemu. Wersja softu również jest bez znaczenia. Mnie udało się zdjąć simlocka z telefonu bez żadnego softu. Ważne jest natomiast aby program, którego nazwy nie wymawiamy był w wersji takiej jak na screenach. U mnie dopiero po sciągnięciu właśnie tej wersji udało się odblokować 8800 do którego nikt nie miał kodu (pewnie blacklist). Natomiast co do komunikatu "The MFI file was not found on the local drive", wydaje mi się że po prostu nie znajduje pliku z flashem(?) do tego modelu. Dawidivan, sciągnąłeś aby to archiwum, które zajmuje > 800MB?
Ostatnio edytowane przez ghost_dog ; 06-01-09 o 16:01
tak zassałem własnie tą wersje programu która ma nawet 814 MB i no nie mam pojęcia dlaczego nie chce sie wykonać całe zadanie do końca.
I tak jak ty uwazam ze wersja DM i mojego OS-a na BB nie ma znaczenia.
Z początku wpadłem na pomysł ze może tu chodzi o konkretne miejsce na dysku bo zassałem program na D:\ a zainstalował sie samoczynnie na C:\ no więc nawet zrzuciłem wszysctko z dysku D:\ na C:\ i dalej to samo........
no niby musi mi pujsc to bo jak sprawdziłem plik configuration.xml jest tam wyszczególniony mój model telefonu 8830 a za cholere sie nie moze ściągnąc.
Co do opcji "full erase" to oficjalnie stwierdzam że jak nie zaznaczymy tej opcji to telefon w razie przerwania połaczenia z programem da się uchronić od wywyalenia softa. Ja zaznaczyłem na początku opcje "full erase" i przerwało mi połaczenie a z telefonu była padaczka.
Chciałem polecić super sposób, który znalazłem na EBAYu -> [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Użytkownika [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Koszt jest śmieszny (mnie kosztowało niecałe 50zł), a w ciągu godziny wszystko jest załatwione. Po zapłaceniu ściągamy Hamachi, oraz serwer do udostępniania portu USB.
Kontaktujemy sięvia MSN z operatorem, dostajemy resztę instrukcji a po jakiś 5 minutach dostajemy pliczek z wygenerowanym kodem zdejmującym simlocka.
Osobiście polecam!
Koniec załej zabawy
juz wiem (i to mówie oficjalnie) nie da rady sciągnać jakimkolwiek sposobem sim locka z bb 8830 we z firmy verizon usa. Pytałem u źródła - nawet amerykanie nie mogą ściągnąc tego zabezpieczenia
lucas też próbował mi pomóc i sie nie udało
elmik możesz zapisać ze nie współpracuje ten program z terminalem 8830
jak ktoś chce to mogę wystawić na aukcji to może komuś się na części przyda za 50 zł (generalnie wart jest około 350zł) a jak nie to chętnie go o ścianę rozp*****!!!
Chętnych pisać na priv bądz tutaj
Szczere wyrazy współczucia.
Ale może się nie poddawaj, tylko włóż go szafy na przeczekanie. Często bywa tak, że pojawiają się nowe sposoby, furtki i rozwiązania z biegiem czasu.
Do niedawna simlock za free domowym sposobem z 99% serii 8 i 9 to było marzenie, a teraz rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez RBuzz ; 09-01-09 o 09:14
Z BlackBerry od 2006: 7230>7290>8700>8800>9000>9650>9810(V1):9100(też V1)
vnbb Tools: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Sam jesteś pajac!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - zbiór aplikacji dla PlayBooka
siemano
Podczas proby sciagniecia simloka z BB8100 program MML wywietla komunikat ABORT. i nic sie nie dzieje... Tet wylaczony itp Telefon jest z scieci Rogers soft 4.5... Ma ktos jakis pomysl??
A kto Ci powiedział ze telefon ma być wyłączony? Włącz telefon a jeśli to nie to to napisz jaki błąd wyświetla.
BlackBerry :
8320 Curve - Os: 4.5.0.182
9700 BOLD - Os: 5.0.0.423
7230 - Os: 4.0.1.35 Klasyka
7100x - Os: MFI-08400-007 Egzemplarz testowy
Software & Simlock Engineer
Bardzo chętnie kupie lub przygarnę stare terminale serii 5xxx 6xxx 7xxx, kontakt na pm.
W tematach założonych przeze mnie zawsze czytaj mój pierwszy post w nim zazwyczaj są zawarte odpowiedzi na pytania.
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]