Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 76
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    5.0.0.90

Domyślnie

W opcjach przeglądarki jeżeli wybiorę punkt blueconnect nie ma możliwości wybrania innej przeglądarki. Natomiast wybierając "przeglądarka punktów aktywnych" można wybrać identyfikację na IE ale wówczas nie można łączyć się przez pakiet danych sim tylko przez WiFi.

Nie mogę na karcie sim ery (do którego mam podporządkowany mój nr tel.) wykupić BIS z Orange.

Pozdrawiam,

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.0.0.540

Domyślnie

Cytat Napisał wiciu
    ... a jak pokombinujesz to caly net masz w cenie 24zl bez limitu
    mógłbyś coś więcej na ten temat napisać?

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    27A52D54
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Cytat Napisał maddodo
    Cytat Napisał wiciu
    Trzeba zainstalować Unite!. Wtedy masz net za darmo, pod warunkiem oczywiście non stop włączonego kompa-serwera podłączonego do internetu...
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.205 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.0.0.540

Domyślnie

Cytat Napisał marbb
    Cytat Napisał maddodo
    Cytat Napisał wiciu
    Trzeba zainstalować Unite!. Wtedy masz net za darmo, pod warunkiem oczywiście non stop włączonego kompa-serwera podłączonego do internetu...
    Niestety mam Vistę 64-bitową i Unite nie działa

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.900

Domyślnie

Mam podobny problem jednak nie do końca. Chcę łączyć się z internetem za pomocą Wi-Fi i TYLKO Wi-Fi, nie mam nawet ustawionego profilu do przesyłania danych przez sieć bo mnie on nie interesuje (za wyjątkiem wbudowanego blueconnect który i tak nie działa). No i mam dość dziwny problem bo wszędzie wybieram "przegladarka punktów aktywnych" ale i tak telefon chce się łączyć przez edge przy niektórych zakładkach w przeglądarce. Tak jakby było zapisane w tej konkretnej zakładce, że ma się łączyć przez edge a w innych, że przez Wi-Fi. Tak samo przy próbie odpalenia GMaila i GoogleMaps nie mogę w ogóle się połączyc przez Wi-Fi bo automatycznie chcą przez edge. Dodatkowo chyba strona mobile.blackberry.com nie wykrywa mnie jako BlackBerry bo wyświetla się to samo co i na komputerze (mam ustawione w przeglądarce, że jestem widziany jako BlackBerry). Soft: platforma 4.6.0.155.

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    27A52D54
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Cytat Napisał exeed
    No i mam dość dziwny problem bo wszędzie wybieram "przegladarka punktów aktywnych" ale i tak telefon chce się łączyć przez edge przy niektórych zakładkach w przeglądarce. Tak jakby było zapisane w tej konkretnej zakładce, że ma się łączyć przez edge a w innych, że przez Wi-Fi.
    To proste. Każda zakładka jest przypisana tylko do jednej konkretnej przeglądarki. Jeśli dodajesz zakładkę masz wybór do której przeglądarki ją dodać. Teraz aby zmienić domyślną przeglądarkę dla zakładek, które już masz wejdź w zakładki, podświetl zakładkę i wybierz opcję "edytuj zakładkę". Tam zaznacz, że chcesz aby otwierała się w "przeglądarce punktów aktywnych"...

Cytat Napisał exeed
    Tak samo przy próbie odpalenia GMaila i GoogleMaps nie mogę w ogóle się połączyc przez Wi-Fi bo automatycznie chcą przez edge.
    Ponieważ Gmail i GoogleMaps mają wymuszone przez ich producenta działanie przez APN operatora...

Cytat Napisał exeed
    Dodatkowo chyba strona mobile.blackberry.com nie wykrywa mnie jako BlackBerry bo wyświetla się to samo co i na komputerze (mam ustawione w przeglądarce, że jestem widziany jako BlackBerry).
    Ponieważ ta strona wyświetlana jest prawidłowo tylko przez przeglądarkę usługodawcy czyli twojego operatora czyli wymaga uruchomionej usługi BIS.

Cytat Napisał yazzon
    Witam,

Dlaczego przeglądarka w BB Bold przy połączeniu przez transfer danych (karta sim) nie łączy się z niektórymi stronami www (np. [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ], m.google.pl), natomiast ta sama przeglądarka łączy się z tymi stronami przez WiFi.

Pozdrawiam,
    Ponieważ to nie jest ta sama przeglądarka. Do obsługi przez transfer danych jest przeglądarka BISowa (nazywa się w zależności od operatora), a do przeglądania www przez WiFi służy przeglądarka o nazwie "przeglądarka punktów aktywnych".
    Ikona z "globusem" wpuszcza cię do wszystkich przeglądarek jakie masz w BB, a tam dopiero w opcjach->"właściwości ogólne" ustawiasz domyślną przeglądarkę..
    Ostatnio edytowane przez marbb ; 12-01-09 o 01:46

BlackBerry od 2004

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.900

Domyślnie

marbb, rzeczywiście, dzięki. A jak ma wyglądać ta strona mobile.blackberry.com z poziomu telefonu?

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    27A52D54
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Jest kilka banerków które kierują cię do stron z softem i support'em do BB. Zawartość podobna jak na stronie blackberry.com tylko okrojona do niezbędników, które można poczytać czy zainstalować bezpośrednio z mobilnej strony na BB..

BlackBerry od 2004

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.448

Domyślnie

Cytat Napisał exeed
    Mam podobny problem jednak nie do końca. Chcę łączyć się z internetem za pomocą Wi-Fi i TYLKO Wi-Fi, nie mam nawet ustawionego profilu do przesyłania danych przez sieć bo mnie on nie interesuje (za wyjątkiem wbudowanego blueconnect który i tak nie działa). No i mam dość dziwny problem bo wszędzie wybieram "przegladarka punktów aktywnych" ale i tak telefon chce się łączyć przez edge przy niektórych zakładkach w przeglądarce. Tak jakby było zapisane w tej konkretnej zakładce, że ma się łączyć przez edge a w innych, że przez Wi-Fi. Tak samo przy próbie odpalenia GMaila i GoogleMaps nie mogę w ogóle się połączyc przez Wi-Fi bo automatycznie chcą przez edge. Dodatkowo chyba strona mobile.blackberry.com nie wykrywa mnie jako BlackBerry bo wyświetla się to samo co i na komputerze (mam ustawione w przeglądarce, że jestem widziany jako BlackBerry). Soft: platforma 4.6.0.155.
    i dokladnie tak jest do zakladki jest przypisana przeglądarka

VIP Avatar Dziadek
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kraków/Gdów
    PIN
    Model BlackBerry
    Król
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Witajcie. Podepnę się do tematu choć mój problem jest inny.
    Przed chwilą po raz pierwszy odpaliłem Bolda ,połączyłem się przez wi-fi z przeglądarką
    i wszystko było by cacy gdyby nie fakt,że zamiast polskich znaków (przeglądam bbpolska) mam różne ptaszki... Czy to wina softu (4.6.0.162) czy mojego nieudacznictwa?

Właśnie zainstalowałem Opere i jest git. Ciekawe dlaczego w standardowej są jaja?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia