hm, wlasnie testowalem stronke mbanku i elegancko ona dziala przez transfer EDGE, wlasciwie kazda stronka mi elegancko dziala.
masz apn ustawiony?
addicted to crackberry
I've been a weirdo every since the Doc said 'push'...
brak polskich znakow od 2001...
Nie ma różnicy - na ustawionym APN (w zakładce TCP ) i bez APN część stron www się nie ładuje (także podstrony mobilnego blackberry).Nie istnieją te problemy przy WiFi.
Nadmienie tylko (nie wiem czy to ma znaczenie), że nie mam wykupionej usługi BIS a urządzenie nie posiada simlocka.
Przeglądanie www przez WiFi działa tylko wówczas jeżeli w panelu konfiguracyjnym WiFi w urzadzeniu nacisne "Rejestracja punktu aktywnego". Czy tak dziala WiFi na BB?
Pozdrawiam,
no to wszystko jasne czemu ci nie dziala ;]Napisał yazzon
bez BIS-a nie bedzie ci dzialac przegladarka, tak jak mmsy nie powinny
addicted to crackberry
Nie mam BIS ale MMS-y działają, również przeglądarka poza (nielicznymi) stronami www.
Szęt został zakupiony w Vobis bez simloka i bis.
De facto nie potrzebuję BIS (z kartą ery to abonament ok 50 zł), gdyż wszystkie aplikacje mi działają, a jako klienta email używam gmail.
Pozdrawiam
ok widocznie to troszeczke inaczej dziala w polszy......
czy przypadkiem nie placisz za transfer danych jakis strasznych kwot?
choc dla mnie jest nie zrozumiale posiadanie BlackBerry bez wykupionej uslugi BIS, ale to tylko moja opinia,
caly urok w 'push mailu'![]()
addicted to crackberry
Tak naprawde klient gmail dla bb posiada obsluge push oraz wiele innych funkcji ktorych nie ma wbudowany klient email na bb. Co do transferu danych, to posiadam wykupiony pakiet 50 MB za ok 50 zl
Pozdrawiam,
W sensie strico gmail nie obsluguje push, ale kiedy gmail dziala w tle, to po kilkuminutowym opoznieniu, gmail powiadamia mnie o nowej wiadomosci. Wowczas przechodze do aplikacji wciskam "odswiez" co laduje nowe wiadomosci. Dla mnie to wystarcza.
Pozdrawiam,
Co do stron to ustawic w przeglodarce mozna aby rospoznawalna byla jako IE a nie jako BB
Co do BIS i gmaila to w orange za 24zl masz poczte bez ograniczen a jak pokombinujesz to caly net masz w cenie 24zl bez limitu