Witam!
Mam problem z moim BB 8707v. Otóż wyszukując kontakty od razu z pulpitu kontakty są wszystkie, wszystko jest ok. Ale wchodząc w książkę adresową nie ma żadnych kontaktów na telefonie (na karcie SIM są). Dodając nowy kontakt pojawia się on i na tym szybkim wyszukiwaniu z pulpitu i w książce adresowej ale jak zresetuję telefon tzn. wyjmę baterię kontakt na wyszukiwaniu z pulpitu jest ale w książce adresowej już go nie ma. Dodam że w opcjach w książce adresowej liczba pozycji jest prawdziwa czyli ja tam mam 76 kontaktów.
I oto moje pytanie jak to naprawić, czy ja coś nagrzebałem czy coś jest Blackberr'emu pomieszało w mózgu. Generalnie by mi to nie przeszkadzało ale jak chcę edytować kontakt to nie da rady bo w tym wyszukiwaniu z pulpitu takiej opcji nie ma.
Starałem się czegoś pogooglować na ten temat ale nawet nie wiem jak to nazwać, a w FAQ nic nie znalazłem.
A i nie bawię się w jakieś upgradowanie OS czy reinstalacje bo po ostatnim kombinowaniu mój BB nie był po polsku. Mam OS 4.22, ostatnio nic nie instalowałem nowego, w ogóle go nie używałem, leżał wyłączony w szafce.
A jeszcze mam taką małą sprawę, czy możliwe żeby się coś temu BB stało że jak wyjmę baterię na dłużej to zapomina jaka jest godzina i ustawienia profili? Dość długo leżał w tej szafce może mu się rozładowała jakaś wewnętrzna bateria do "BIOS"u?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Odpowiedź z cytatem