Czy komuś działa sprawdzanie pisowni w boldzie w j.polskim
Czy komuś działa sprawdzanie pisowni w boldzie w j.polskim
Nie sprawdza polskiej pisowni nawet OS ...185![]()
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.205 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
Witam. Postanowiłem odświeżyć temat. Może coś się zmieniło pod tym względem lub jest jakaś aplikacja do tego?
a bold z os 5.0 ma sprawdzanie?
Ostatnio edytowane przez wiciu ; 04-11-09 o 00:00
Pytam oczywiście.
Jeżeli mamy być drobiazgowi to stwierdzenie „dla nowszych urządzeń” jest dość nieprecyzyjne. Bo nowszych od czego, od bolda czy od jakiegoś innego modelu w wersji
OS-u niższej niż 5.0. Dlatego zadałem pytanie celem doprecyzowania odpowiedzi.
A ja odswieze watek tylko z innym pytaniem. Nie znalazlem opisu tego zjawiska w innych miejscach, wiec moze warto przedyskutowac i podzielic sie doswiadczeniami.
Co zrobic, zeby nie sprawdzalo pisowni wszedzie poza SMSami (bo to akurat proste i w dodatku opisane w kilku miejscach)?
Dodam ze przerzucilem sie na SMS 160 znakow, wiec mam jezyk wprowadzania English (United Kingdom), ale irytuje mnie gdy piszac "i" samo zamienia mi na "I" i trzeba sie cofac, poprawiac...
Mozna metoda brutalnej sily, po barbarzynsku usunac z listy autotextu niewygodne pozycje, ale to dosc prymitywne.
Wpadlem tez na pomysl, aby taka "niewygodna" pozycje autotextu wyedytowac i zmienic jej ustawiene jezyka z domyslnego English na English (United Kingdom), zas jako jezyk wpisywania wybrac English (United States). Dziala pieknie, tylko jest jeden klopot. Co zrobic, zeby dotyczylo to wszystkich pozycji aototextu - bo robienie tego recznie byloby dosyc zmudne?
Na razie najbardziej upierdliwe bylo to "i", ale docelowo moga pojawic sie inne, wiec warto wiedziec, czy sa jakies triki.