BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
Nie tego też nie powiedziałem![]()
wszystko jest kwestią dogadania, ja swój oddałem a sprzedawca zgłosi sprawę gdzie trzeba, dlaczego tak? Bo ja zgłosiłbym tylko jeden, a sklep zgłosi np 20 sztuk !
Pamiętaj też proszę, że ja mam tylko "domysły" a z domysłem i z jednym telefonem nie idzie się na policje, ale Sklep z "domysłem" i z 30 już może poprosić o sprawdzenie legalności.
zdaje sobie sprawę, że niestety nie wszyscy mogą tak zrobić...:/
PC RESCUE z Gliwic: OMIJAJCIE TEN SERWIS SZEROKIM ŁUKIEM.
Kilka tygodni temu poprosiłem jednego z moderatorów o usunięcie z listy rekomendowanego przeze mnie serwisu BlackBerry: PC RESCUE - Pogotowie komputerowe. Po pierwszej zrealizowanej naprawie [październik 2009] ponownie wysłałem do nich telefon [początek marca 2010]. Dzisiaj mija 3 miesiąc i bezowocnie czekam na odesłanie telefonów wraz z zaliczką. Mało tego: na moje liczne telefony, smsy, maile otrzymywałem początkowo kolejne 'tłumaczenia' i coraz to nowe terminy zamknięcia 'transakcji'. Od kilkunastu dni otrzymuję obraźliwe maile i smsy.
Serwis ten ma [wg mojej wiedzy] dwa konta na Allegro. Mimo, że są już zablokowane podaję je ku przestrodze: jolas201 i XFX6800. Mam zapisane strony z ofertą, na której zaraz po wysłaniu do nich dwóch Boldów pojawiły się [bez mojej wiedzy i zgody] na Allegro jako uszkodzone ... [po 300 PLN każdy]. Oferowali też na obu kontach swoje usługi.
Jeśli ktoś ma podobne doświadczenia proszę o kontakt. Więcej informacji udzielę na Priv.
COMPUTER PC RESCUE - Pogotowie komputerowe, ul. Jaracza 6, 44-109 Gliwice, tel. +48.32.231.80.29, faks. +48.32.234.20.41, kom. +48.782.689.697, e-mail: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ], [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Odradzam korzystanie z usług serwisu COMPUTER PC RESCUE z Gliwic, który nie dość, że nie naprawił wysłanych telefonów to od początku marca [prawie 3 miesiące] nie chce zwrócić moich dwóch terminali wraz z zaliczką [!]. Znalazłem w internecie wiele informacji o braku rzetelności, przywłaszczeniu, arogancji i wyzwiskach skierowanych do tych, którzy chcą odzyskać swoją własność, więc moja sytuacja nie jest odosobniona. Na tym forum również czytałem niepochlebne opinie, ale oczywiście 'musiałem' przekonać się na własnej skórze...
Chcecie mieć naprawiony telefon i profesjonalną obsługę - omijajcie ich z daleka.
Ostatnio edytowane przez marbb ; 15-06-10 o 02:30
| 9000 5.0.0.610 | 9800 6.0.0.534 | 9900 7.1.0.205
opinia tego klienta to kretynizm - widział ktoś człowieka co wysyła 100sm dziennie z zapytaniem o telefon w 3 dni po wysylce do serwisu?
od miesiąca zapełnia nam telefon SMS jednej treści i utrudnia prace serwisu - facet jest nieogarnięty i potrzebuje pomocy specjalisty - może ktos d amu jakies namiar na dobregoi lekarza?
Facet jest pomyłką w dzisiejszym świecie.
Pierw wysyła 2 bb 9000 - miał naprawione w super cenie i szybkim czasie - po krótce wysyła 2 następne - totalne złomy - oferujemy mu wymianę za dopłata na iPhone w związku z ceną płyt głównych i nieopłacalnych napraw - klient się godzi po czym następnego dnia wysyła 100sms - totalny przykład problemu ze zdrowiem. Wkrótce otrzyma zamówiony sprzęt i zostanie przeciwko niemu wszczęte postępowanie procesowe o czernianie i oszczerstwa w Naszym imieniu - prosze uważać na tego faceta - kontakt z nim grozi problemem zdrowotnym
omijać to trzeba ciebie facet. masz problemy zdrowotne co widać po twoich 100 SMS dziennie jakie wysyłasz!!! wysłał 2 bb 9000 totalne złomy - poprzednim serwisie ( chyba sam chciał się nauczyć naprawiac chociaż nie ma pojęcia nawet chyba o obsłudze tego terminala). Dostał wycenę naprawy - wymiany płyty - następnie propozycje wymiany za iphone 3GS 16GB- zgodził się za dopłata 1000zł. Niestety w miedzy czasie inny klient "KRETYN" narobił nam zamieszania gdzie 3 tygodnie nasza firma była nieczynna za pomoca policji. Niestety bezpodstawnie klient nas oczernił - nie wiedząc że mamy dokumentacje dokładną co do jednego dnia.
Klient otrzymał informację o terminie realizacji jednak od tego dnia dzień w dzień wysyła 100SMS jednej treści i spamuje - zapełnia nam skrzynkę SMS w telefonie.Klient ma problemy ze sobą i próbuje pokazać co to nie on potrafi - ale niestety ma bardzo mała wiedzę i to co czyni wkrótce będzie go kosztowało drogo. Zapraszamy go do poczytania naszego regulaminu - czeka 3 miesiące - my w regulaminie mamy ze możemy realizować zlecenia w wyjątkowych zleceniach do 6 m-cy - a ten klient niestety mósi byc tak potraktowany - czyli jako ostatni w kolejce.
Ostatnio edytowane przez marbb ; 15-06-10 o 02:30
Słodziutko, mósicie być naprawdę poważnym serwisem skoro klient dla Was to "KRETYN".
Grisha13, jaką masz gwarancję że to były akurat twoje Boldy wystawione?
Jak chcesz pomocy prawnej albo spotkania znajomych w Gliwicach, daj znać na PW.
Z BlackBerry od 2006: 7230>7290>8700>8800>9000>9650>9810(V1):9100(też V1)
vnbb Tools: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Sam jesteś pajac!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - zbiór aplikacji dla PlayBooka
Panie kolego...
6 miesięcy? nieźle...
To że macie jakiś swój regulamin nie znaczy że nie musicie się podporządkowywać ogólnym prawom handlu i usług.
Jakby mnie ktoś nazwał oszustem przy moich klientach, a było by to bezpodstawne oczernienie, zaprosił bym tego kogoś do sądu.
W sumie miałem się nie odzywać ale ................
Panowie po co wyzwiska na forum ?
grisha13
Po twojej stronie stoi Rzecznik Praw Konsumenta - wdając się w dyskusje na forum sam sobie zaszkodzisz. Uniknij tego.
Co do serwisu - żeby nie było nie piszę jako konkurencja tylko jako zwykły klient serwisów.
Jakim cudem sprzęt klienta ląduje na allegro przed sfinalizowaniem umowy z klientem w jakikolwiek sposób ?
Taki numer można zrobić jak klient odbierze inny sprzęt, podpisze rezygnację ze sprzętu lub w jakikolwiek inny sposób zrzeknie się praw do sprzętu.
Teraz jako firma serwisująca:
Przez takie traktowanie klienta uczciwe serwisy są traktowane jako banda cwaniaków, kombinatorzy, oszuści i zło konieczne.
Nawet jak wiesz, że klient coś sam spartolił to powiedz mu to przez telefon, a nie bluzgasz po ludziach na forum !
Ja mogę pojeździć po serwisach po których poprawiamy - jakoś tego nie robię, choć jestem w stanie udokumentować jakie "cuda po serwisowe" do nas trafiały, ze złośliwym uszkodzeniem sprzętu jak klient zrezygnował ze zbyt drogiej jego zdaniem naprawy.
Panowie więcej spokoju.
a ja się bardzo cieszę ( nie broniąc żadnej ze stron ) że rozstrzygnięcie sporu ma miejsce na forum
dwóch facetów dżentelmeńsko może przecież załatwić takie sprawy![]()