Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70
    Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Białystok
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1036

Domyślnie

Wracając do tematu telefonów sprzedawanych w komisach : spora częsc pochodzi zapewne z wymuszeń ubezpieczeń od zagranicznych operatorów. Ktos kupuje telefon w Anglii , sprzedaje go jakiemus Polakowi , który wywozi to do komisu do Polski. Sam dostaje nowy telefon z ubezpieczenia . Nie wiem jak dokładnie to działa , tylko sie domyślam. Zakładam , że aby dostać nowy telefon w ramach ubezpieczenia trzeba zwrócić papiery i pudelko , dlatego większość BB z Anglii na allegro sprzedawane są jako " golasy" i mają zapewne poblokowane Piny .

Zaawansowany Avatar Kermit
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    custom7.1

Domyślnie Dlaczego nie warto kupować w Haloo GSM

Ich „nowe” telefon w atrakcyjnych cenach to przeważnie refurbished –czyli telefony ,które z jakiegoś powodu trafiły do serwisu i tam już zostały(a osoba reklamująca dostała nowy aparat). Po czym zostały „odnowione”(czyli w jakimś stopniu naprawione i „ubrane” w nowe obudowy- może i oryginalne, ale pewnie serwisowe- czyli gorsze jakościowo) i np. wystawione na Allegro.
    Haloo GSM sprzedaje(może nie wszystkie) swoje telefony bez naklejek z numerem IMEI, co jest niezgodne z polskim prawem ponieważ nie da się sprawdzić pochodzenia aparatu. Równie dobrze telefony mogły zostać skradzione a ich IMEI zmieniony.
    Baterie w telefonach(na przykładzie opinii osób ,które kupiły w tym sklepie BB9700 oraz BB9780) od Haloo GSM również pozostawiają wiele do życzenia. Nie ma na nich napisanej pojemności, w połowie naładowania (o czym informuje nas ikona na ekranie telefonu) bateria nagle się całkowicie rozładowuje(na ekranie nadal widzimy do połowy naładowaną baterię).
    Na aukcjach allegro Haloo GSM jest napisane ,że telefony są nowe i oryginalne oraz ,że mogą nie posiadać nalepki z IMEI. W opisie aukcji przy wymienionych akcesoriach nie jest napisane ,że jest oryginalna bateria(chociaż z wyglądu takową przypomina) albo obudowa.
    Czyli szczerze mówiąc Hallo GSM (w teorii) nikogo nie wprowadza w błąd. Oszustwem może być to,że jest napisane że telefon jest oryginalny.
    Sklep znajduję się gdzieś nad polskim morzem, na aukcjach są wrzucone fotki sklepu/serwisu …ale zakupionego towaru nie można odebrać osobiście- bardzo sensowne rozwiązanie.
    Podczas prób reklamacji(co również wynika z opinii osób ,które zakupiły w Haloo GSM telefony) kontakt jest bardzo ograniczony- śmiało można powiedzieć ,że minimalny(w porównaniu do tego co było przed/podczas zakupem).
    Użytkownik Haloo GSM ma sporo komentarzy pozytywnych(co oczywiście zachęca do robienia zakupów na jego aukcjach) ponieważ większość kupujących komentarz wystawia w dzień otrzymania przesyłki jak na pierwszy rzut oka wydaję się ,że wszystko jest OK.
    Postanowiłem odwiedzić profil Allegro użytkownika Haloo GSM, wszedłem na komentarze i wysłałem parę maili do kupujących po czym okazało się ,że wielu z tych którzy jakiś czas temu wystawili komentarz pozytywny jest bardzo niezadowolonych. A to bateria wysiada za wcześnie, a to się przyciski wycierają, a to po ściągnięciu „oryginalnej” folii z wyświetlacza okazuję się ,że ma on rysy itd. itp.
    Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    260BDDCC
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.294

Domyślnie

Tak samo jak Kermit nie polecam tegoz 'sprzedawcy' Haloo GSM (handluje na Allegro). Kupilem BB 9780 biala, miala byc nowka jednak miala ustawienia z Orange UK, wiec pomyslalem ze Refurbished, ale pal licho za taka cene to moze byc, wazne by dzialalo i nie tracil zasiegu. Az nagle (przy 40% naladowania) otrzymalem info ze bateria jest rozladowana i ze tel sie wylaczy. Okazalo sie ze bateria jest nie orginalna (na aukcji jest napis jak BYK orginalna bateria), o tym ze jest nieorginalna swiadczy fakt ze ma numer seryjny: NO826407983E (wpiszcie sobie w google ten numer + blackberry batery). W dniu dzisiejszym zakupilem orginalna baterie (owiele ciezsza niz ta podrobka) i zobacze jezeli bedzie wszystko ok to zglosze sprawe do UOKIK i bede chcial otrzymac spowrotem kase za baterie.

Jednym slowem nie kupujcie od niego !!

PS: mialem otrzymac orginalny futeral a otrzymalem bubel plastikowy !!

Zaawansowany Avatar pewnegoDNIA
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    daleko od Gnieźnieńsiej szosy...
    PIN
    279D3AFA
    Model BlackBerry
    8300
    BIS/BES
    BIS 02-UK
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

Domyślnie

Cytat Napisał Paczek111 Zobacz post
    GSM
    ja w ogóle wystrzegam się tego typu sprzedających, u których w nicku jest zawarte GSM! i aukcji, gdzie piszą, że sprzedają z serwisu komórkowego! i te ich plomby śmiech, parodia i dobry kabaret!
    GRUPY BBM [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]/[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    (4.5.0.188)BlackBerry8300Curve BlackBerry9780Bold(6.0.0.723)

Nowy Avatar Endbless Blue 69
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Pajęczno PL
    PIN
    27BBF92E
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    All Inclusive Blackberry
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

Zainspirowany wypowiedzią kolegi kermita nasunęło mi się parę pytań .Czy informacje z numerem IMEI we wszystkich modelach terminalu BlackBerry mają formę białej,kwadratowej naklejki?Jak sprawdzić czy nikt przy tym nie kombinował?Czy istnieje taka możliwość, że w salonie operatora mogą nam sprzedać telefon z odzysku?
    Ostatnio edytowane przez Endbless Blue 69 ; 17-09-11 o 04:02

​E pluribus unum.

PlayBook Avatar tranzystor82
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lublin, PL
    PIN
    25686163
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

Nie sugeruj się naklejką gdyż teraz da się wszystko od programowej zmiany pin poprzez imei - wystarczy RadioLab i masz co chcesz.

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Pajęczno PL
    PIN
    27BBF92E
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    All Inclusive Blackberry
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

Cytat Napisał tranzystor82 Zobacz post
    Nie sugeruj się naklejką gdyż teraz da się wszystko od programowej zmiany pin poprzez imei - wystarczy RadioLab i masz co chcesz.
    To znaczy co? Nie ma możliwości sprawdzenia orginalności naszego urządzenia?Jest coś, na co powinniśmy zwrócić szczególną uwagę przy zakupie terminala serii BB, żebyśmy nie zostali "uszczęśliwieni" jakimś badziewiem z odzysku?Wiem, że te pytania wydają się głupie ale jeśli ktoś wydaje kupę kasy za telefon.......
    Ostatnio edytowane przez Endbless Blue 69 ; 17-09-11 o 20:22

​E pluribus unum.

PlayBook Avatar tranzystor82
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lublin, PL
    PIN
    25686163
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

A jak sprawdzisz wygenerowany PIN/IMEI ?
    Tylko tabliczka znamionowa jeśli jej brak to wiadomo czego......

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Pajęczno PL
    PIN
    27BBF92E
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    All Inclusive Blackberry
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

W moim urządzeniu jest biała, kwadratowa karteczka z tymi danymi.Ale czy tak to ma wyglądać, nie wiem.W większości telefonów, które miałem była w srebrnym kolorze i raczej ciężka do usunięcia.

​E pluribus unum.

Nowy Avatar kruq75
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bogatynia
    PIN
    2336c9a0
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    6.0.0.461

Domyślnie

Co by tu gadać. Ja już o Haloo-GSM się już napisałem na innych wątkach. Całkiem niedawno zajarzyłem że to nie jest normalne że bateria ledwo na 3 dni wystarcza. Jak przełożyłem z oryginalną to okazało się że to nie wina systemu ale baterii właśnie. Nigdy już nie kupię BB od nieoficjalnego dystryburota.