Witam,
Zauwyażyłem,że nie tylko ja mam taki problem. Odblokowałem już za pomocą kodu nie jedno BB i dwa 9500 swoje wcześniej-wszystko ładnie pięknie.
Kupiłem teraz 9500 też z Vodafone jak poprzednie i niestety nie mogę uzyskać okienka do wpisaniu kodu . Wpisuję MEPD w opcje->opcje zaawansowane->karta sim i wyskakuje mi to co w punkcie 3.5 w instrukcji do wpisywania kodu . Pozwolę sobię przytoczyć aby nie szukać![]()
"3.5
To już jest większy problem, oznacza to że ktoś wykorzystał wszystkie próby na wpisanie kodu.
W starszych modelach serii: 5xxx, 6xxx, 7xxx, 81xx, 83xx, 87xx, 88xx, 9000 można odblokować telefon za pomocą MML. Opis jak to zrobić jest na forum, jednak nie jest to łatwe dla początkującego użytkownika. Jednak myślę, że w pierwszym lepszym serwisie GSM dadzą rade, gdyż znają obsługę MML.
W modelach serii: 5xxx, 6xxx, 7xxx można również użyć [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ], który zresetuje liczbę prób dla wpisania kodu. Na nowszych modelach niestety nie działa.
Jeśli chodzi o nowsze modele serii 85xx, 82xx, 97xx, 95xx, 89xx 96xx, 91xx i cała reszta o której teraz nie pamiętam i które wyjdą w najbliższym czasie jest problem. Może odblokować to tylko autoryzowany serwis lub grupa DM3, która współpracuje z jednym z krakowskich serwisów i jest w Polsce co jakieś 3 tygodnie."
Niby wszystko jest napisane co i jak lecz jakby nie patrzeć instrukcja była pisana 1-09-07 a edytowana na poczatku roku a mając takich magików na forum mam nadzieję,że może coś się już ruszyło w tej sprawie. Jeśli dobrze rozumiem to ktoś 10 razy źle wpisał kod. Da się to może obejść w przypadku tego modelu ? Były programiki do resetu ilości prób dla starszych modeli, może już są dla nowych ? nie mogę nic w necie znaleźć a widzę ,że są inni zainteresowani na tym forum tak więc każda pomoc byłaby wskazana![]()
Oczywiśćie na podstawie Mep'u i IMEI'u mam wygenerowane kody przez usera Boneksl tak więc kwiestia tylko jak ten kod wpisać o ile to możliwe!![]()
Pozdrawiam!

Odpowiedź z cytatem