Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Zaawansowany Avatar billydanze
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    london/dublin/wroclaw
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0321

Domyślnie BlackBerry Storm i inne we Wroclawiu

Witam,

sluchajcie nie wiem czy kogos to zaintereuje, ale pisze i tak, w imie szerzenia "zajawki" BlackBerry.

Jakby ktos chcial sie pobawic zabawkami:
    BlackBerry Storm, Bold, 8220

to jestem przez 2 tygodnie we Wroclawiu (od jutra) i moglbym sie umowic na kawe.

Starszych modeli (8310,8110,8820) nie biore jako ze za duzo by bylo noszenia ;]

pzdr
    addicted to crackberry

I've been a weirdo every since the Doc said 'push'...

brak polskich znakow od 2001...

woo hoo Avatar shprica
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    wrocław
    PIN
    30CA654D
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1030

Domyślnie

mmm brzmi bardzo ciekawie. chyba skorzystam:P jeszcze dam znac
    BlackBerry STORM 9530
    OS - 5.0.0.419

VIP Avatar ruli
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PLOKC
    PIN
    323E5CA1
    Model BlackBerry
    9650
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.431

Domyślnie

chłopaki, jak się spotkacie, to zróbcie parę fotek z diwajsami to się pochwalicie.
    btw billydanze, czemu się łobuzie nie chwalisz tym stormem??? może jakiś teścik byś zrobił? A jak nie to prześlij go mi na kilka dni, a ja już go ostro rozkminie i się pochwalę wynikami.
    pzdrwm
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - pierwsze polskie tabaczane delikatesy

evilblade
    Guest

Domyślnie

Ot telefon no czym sie tu chwalic.

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Aparat (bo ku... pada) zdjecie domowe wrecz nawet makro. Zdjecia bez lampy, Kodak zdredukowany do 3.2MP

Kodak
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Storm
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ][Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Po macaniu 8820, uruchomienie Storm i calosc to troche jak dostac cegla w glowe. Moge to porownac do pierwszej instalacji Windows XP tuz po 98. Ogolnie jestem milo zaskoczony, milej niz iPhone'm. Dostep do internetu w Vodafone'ie takze nie pozostawia wiele do zyczenia.. No moze zasieg 3G ale to nie wina aparatu. Dwa mankamenty (i tu mozna to odebrac jako mankamenty urzadzenia badz tak zwany czynnik ludzki)
    - brak mozliwosci przewijania utworu, lepiej brzmi chyba przeszukiwania utworu
    - automagiczne wylaczanie radia gdy jest slaba bateria (niewidzialny przyjaciel sluchal sobie godzine mp3 aby telefon calkiem padl).
    Pisanie... hmm to zajmie chwile zanim sie przyzwyczaje do wpisywania tekstow, oczywiscie o Polskich podpowiedziach chwilowo moge zapomniec, angielskie radza sobie calkiem dobrze. Ekran dotykowy bardzo czuly, cieszy mnie iz jest przyciskany bo wiele razy bym odpalil miliard glupot zanim trafilbym na wybrana aplikacje.
    Przegladarka calkiem porzadnie dziala (poprzednie modele zreszta tez nie mialy problemow), ciezko jest wybrac link gdy jest ich 20 razem musimy sie posilkowac powiekszaniem widoku. Dostepne 2 rodzaje widoku, zwykly WWW i widok tabeli czyli wszystko do szerokosci ekranu.
    Pamiec jak wszyscy wiedza 1GB wewnetrznej i do 16GB na karcie MicroSD, ja posiadam same 8ki, wkladasz i dziala.
    Podlaczenie do komputera i tu niespodziewanka, DM 4.7 dolaczony na plycie, poprzednia wersja 4.6 sie gubi i zachowuje jak dziecko we mgle, pomimo wykrycia urzadzenia.

Jak zwykle przy lub tuz po premierze martwi ilosc dostepnych aplikacji, w przypadku Storm'a jest ubogo nawet bardzo ubogo wszyscy wiedza ze istnieje ale nikt lub prawie nikt nie jest gotowy. Zmartwilo mnie Viigo, ktore wariowalo i sprawialo, ze telefon byl wolniejszy niz ZX Spectrum 8kb.

Jak macie jakies pytania bardziej szczegolowe zapraszam chetnie sie podziele moimi spostrzezeniami z punktu widzenia osoby, ktora uzywa a nie sie podnieca (bez urazy)

pozdrawiam.
    ps. przepraszam za bledy jestem zbyt leniwy pewnie zeby je poprawic

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    london/dublin/wroclaw
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0321

Domyślnie

to chyba do mnie tak?

skad wiesz ze uzywam i sie podniecam?
    skad wiesz ze ( o ile tak by bylo) moja opinia bylaby (insynuujesz) mniej fachowa?

a na koniec
    przypisywanie komus cech negatywnych (bo taki kontekst ma twoja wypowiedz), a pozniej mowienie "bez urazy" niby ma sprawic ze ta osoba nie poczuje sie urazona?

blad
    addicted to crackberry

evilblade
    Guest

Domyślnie

To byla luzna odpowiedz do/po:
    czemu się łobuzie nie chwalisz tym stormem???
    Z racji mnogosci informacji o tym telefonie na tym forum postanowilem wrzucic cos od siebie, przepraszam, ze cie to urazilo.

Zdanie zroumiales w swoj jedyny niepowtazalny sposob, czyli jako atak. A ja poprostu chcialem podkreslic, iz jestem zwyklym userem tego telefonu. Jako uzytkownik BB powinienes siedziec ze dla lansu kupuje sie ajfona wiec nie powinienes czuc zadnej urazy.

Niedziela jest rozluznij sie.

Gdzies przeczytalem, iz nie fajnie jest jak ktos wciska w usta cos czego sie nie chcialo powiedziec.
    Nie chce mi sie off topicowac ale przyslowia sa madroscia narodu, jak juz taki domyslny jestes powiedz o jakim to przyslowiu pomyslalem.

Pozdrawiam
    ps. Do "Ciebie", uzylbym PW

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    london/dublin/wroclaw
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0321

Domyślnie

Cytat Napisał evilblade
    Z racji mnogosci informacji o tym telefonie na tym forum postanowilem wrzucic cos od siebie, przepraszam, ze cie to urazilo.
    Nie urazilo mnie ze cos postnowiles napisac o tym tetrminalu, w koncu po to jest to forum, niesmaczny dla mnie byl jedynie sposob w jaki zakonczyles swoj post.
    Uwaga, jesli chciales podkreslic ze ty jestes jakis jakis (zwykly uzytkownik) to o tym pisz, a nie pisz ze ktos jest taki a taki, skoro tej osoby nie znasz.

Dobra sprawa wyjasniona, w moim mniemaniu sprawy nie bylo

pzdr
    addicted to crackberry

evilblade
    Guest

Domyślnie

Dziekuje

Wracajac... do wlasciwego tematu, wlasnie sie laduje po raz pierwszy laduje lobuza, znaczy sie chce sformatowac baterie. Slyszalem rozne opnie o baterii, powiedz swoja bo pewnie masz go ciut dluzej niz ja i wiekszosc vodafoniczow.

pozdarwiam
    ps. gdzie jest przewijanie/przeszukiwanie utworu?

[ Dodano: 2008-11-18, 10:43 ]
    Uzupelnienie:

Dobra, przewijanie/przeszukiwanie znalazlem (o jacy glupi ci Rzymianie), to bylo dzicinnie proste, za bardzo sie napialem, ze nie ma.
    Pisanie sprawia coraz mniejsze klopoty mysle, ze za jakis czasokres bede pisal rownie szybko jak na 88xx.
    Zastanawia mnie tylko czy projektant zamkniecia telefonu mial pojecie o tym jakie etui od firma BlackBerr serwuje swoim klientom. Po bokach obudowy, a raczej tej wlasnie tylnej scianki przykrywajacej baterie sa dwa suwaki sluzace do jej otwierania.
    Nie ma takiej opcji zeby wlozyc ten telefon do dostarczonego skorzanego puszka i nie przesunac tych "zatrzaskow" celem otworzenia pokrywy baterii.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-11-18, 19:40 ]
    OOOO wlasnie mi sie przypomnialo aby napisac o czyms co jest jeszcze glupsze niz te zaczpy
    Jakis geniusz wymyslil (i tu uwaga) przycisk blokowania klawiatury. Brzmi dosyc trywialnie, do momentu az zdamy sobie sprawe, iz odblokowanie polega na nacisnieciu tego samego przycisku. Tak, tak nie kombinacji lecz tego samego przycisku. Jak rozumiem BB liczy, iz kazdy uzyszkodnik BB zaklada haslo... Ale ja ufam ludzia wiedz dzwonie do Azerbejdzanu niechcacy

Pozdrawiam