Czy jest w BB 9000 opcja zastrzegania numeru tak jak to jest np. w nokiach czyli wysylanie wlasnego ID. Jezeli tak to prosze o mala pomoc z gory dzieki.
pozdro
Czy jest w BB 9000 opcja zastrzegania numeru tak jak to jest np. w nokiach czyli wysylanie wlasnego ID. Jezeli tak to prosze o mala pomoc z gory dzieki.
pozdro
naciskasz raz zieloną słuchawkę dalej menu - opcje - opcje ogólne
tu masz już potrzebne funkcje.
no faktycznie znalazlem tylko jak zastrzegam numer to nie moge nawiazac polaczenia i wyswietla mi komunikat zebym wylaczyl ta opcje a w nokii moge sobie zastrzec
Wyłącz i włącz ponownie usługę prezentacji numeru u operatora dzwoniąc do BOK-u w Orange *500
Moja piękna Curevka...
wpisz #31#numer telefonu
pozdrawiam
Ola
Jeżeli chcesz jednorazowo zastrzec swój numer bez wchodzenia w opcje i szukania gdzie to jest wpisujesz taką sekwencję przed każdym wybranym numerem:
#31#NumerTelefonu [Zielona słuchawka]
Czyli #31#123456789
Będziesz dzwonił z zastrzeżonego numeru.
Nie jestem pewny czy działa to na wszystkich operatorach jednak warto sprawdzić.
Jaka sieć?
W Plusie włączasz przez BOK lub eBOK usługę CLIR, a następnie możesz z poziomu decydować czy numer ma być zastrzeżony czy też nie.
Jeśli CLIR nie jest włączony to numeru nie zastrzeżesz choćbyś BB na lewą stronę wywrócił.
Co do Plusa to polecam również włączyć:
CLIR Block - nieodbieranie połączeń z numerów zastrzeżonych
Blokadę "premium rate"
1. (SMS Premium + MMS Premium – DTBPM – (zablokowanie możliwości wysyłania SMS/MMS na numery Premium)
2. zakup usług kontentowych – DTBCT – (zablokowanie możliwości zakupu produktów typu tapeta, dzwonek, muzyka, gry, streaming video, aplikacje)
3. SMS MT (zablokowanie możliwości otrzymywania płatnych wiadomości SMS MT Premium)
4. Voice Premium dla PrePaid (zablokowanie możliwości wykonywania połączeń na numery Premium)