Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gdansk
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.6.0.247

Domyślnie ludzie nie instalujcie OS ze strony Orange :)

ludzie nie instalujcie OS ze strony Orange.
    Na stronie Orange pojawiła się nowa wersja OS-a. Od tego momentu przy odpalaniu nie których aplikacji np naviexpert lub przegladarki przy innych softach też RESETUJE się Bold.
    Tak znienacka reset i koniec . Na starszym sofcie tego nie było. A może wszystkie aplikacje trzeba reinstalować a nie polegać na automatycznym restotringu po updatecie OS?
    Jestem kiedy jestem

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

Domyślnie

Osobiście nie mogę tego potwierdzić. Jestem po instalacji i soft ma się dobrze. Bold póki co działa stabilnie.

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Cytat Napisał kasper77
    Osobiście nie mogę tego potwierdzić. Jestem po instalacji i soft ma się dobrze. Bold póki co działa stabilnie.
    Potwierdzam zdanie poprzednika, mam ...162 jak na stronie Orange i bez problemu... A to czy jest ze strony Orange czy Citrone to akurat nie ma znaczenia. Liczy się wersja softu... Coś pewnie pokićkałeś kolego przy upgrade...
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gdansk
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.6.0.247

Domyślnie

Cytat Napisał marbb
    Coś pewnie pokićkałeś kolego przy upgrade...
    Ja ja ja coś miałbym pokićkać...??? ))
    Kurka wodna kto powiedziął kurka wodna. Czasami boję się klinkąć w jakiś soft bo reset się szykuje niepostrzeżenie. ))
    Ale na serio miałem i mam też 8310 i upgrade robiłem co chwilkę z betami włacznie i żaden tak badzo mnie nie zaskoczył nie pozytywnymi reakcjami ))
    Jestem kiedy jestem

Moderator Avatar Mik
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Sochaczew
    PIN
    280D3ADD
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Wczoraj zainstalowałem firmware ze strony Orangutana i wszystko wydaje się być w porządku - telefon się nie zawiesza, nie restartuje, nie traci zasięgu...

Mój Bold nie pochodzi z żadnej sieci - "czysta" wersja od polskiego dystrybutora.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gdansk
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.6.0.247

Domyślnie

Powiem tak mialem setki telefonów w ręku. Setki razy robiłem różne rzeczy z telefonami i wiem jak się z nimi obchodzić. Poprzedni BB8310 działał o wiele stabilniej na betach niż ten Bold z firmwerem ze strony Orange.
    Moim zdaniem coś jest nie tak z obsługą sieci 3G ale to tylko moja sugestia po restartach przy nie których programach. Być moze coś się zasało jak użyłem zmień urządzenie poprzez program desktop manager. Wgrywało tam aplikacje i ustawiania z BB8310.
    Restarty nie dzieją się często lecz patrząc na 8310 który może raz mnie zawiódł to jest przepaść...
    Jak będę miał czas to wyczyszczę go z programów do zera zrobię jeszcze raz upgrade i wgrywam jeszcze raz soft firm trzecich.
    Jak to nie pomoże daję w ramach gwarancji...
    Jestem kiedy jestem

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Cytat Napisał gagciobb
    Moim zdaniem coś jest nie tak z obsługą sieci 3G ale to tylko moja sugestia po restartach przy nie których programach.

Być moze coś się zasało jak użyłem zmień urządzenie poprzez program desktop manager. Wgrywało tam aplikacje i ustawiania z BB8310.

Jak będę miał czas to wyczyszczę go z programów do zera zrobię jeszcze raz upgrade.....
    Nie czyść, nie ma potrzeby..... Słusznie sądzisz jeśli chodzi o 3G. On ma nie wiedzieć czemu straszne problemy z obsługą 3G w "gąszczu nadajników", czyli w centrum dużych miast i w miejscach o słabym zasięgu... Procesor pracuje wtedy na wysokich obrotach i w momencie kiedy już nie wyrabia to po prostu powoduje restart Bolda. Piszę to na bazie własnych doświadczeń. Mieszkamy z kumplem obok siebie pod Wawą, mamy Boldy kupione w tym samym czasie w tej samej sieci... U mnie bomba, żadnych problemów z zasięgiem i prawie żadnych restartów (poza momentami, kiedy za mocno go eksploatuję multimedialnie). Dzieje się tak dlatego, że mieszkam, pracuję się i poruszam w miejscach o dobrym zasięgu 3G (ani słabym, ani najeżonym nadajnikami). Kumpel mieszka 300m ode mnie w pobliżu trakcji i zawsze miał w domu problem z zasięgiem GSM, a pracuje w centrum Wawy (gąszcz nadajników)... I u niego non stop gubienie zasięgu 3G i restarty kilka razy dziennie nawet. Uspokoił się i działał stabilnie dopiero jak ustawił sieć "na sztywno" na 2G..... Ale jest na to metoda, co prawda nie stuprocentowa dla każdego, bo zapewne zależy od warunków gdzie się Bolda używa... Kumpel wgrał najnowszy sofcik v4.6.0.167 rel.298 dostępny już w AT&T (link: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] ). Od czasu zainstalowania problem zniknął. W całym domu ma 3G non stop i ani razu mu się nie zrestartował ani w domu ani w pracy. Myślę więc że warto spróbować....

BlackBerry od 2004

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gdansk
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.6.0.247

Domyślnie

Dzięki za info. Zasięg 3G w Gdańsku mam super gdyż mam również Business Everywhere Orange i tam śmiga wyśmienicie. Dlatego jestem przekonany ze to chodzi o samego Bolda a nie o sieć 3G Orange. Zresztą patrząc ostatnio ogólnie na sprzęt to chyba chcieliby aby co miesiąc zmieniać i wymieniać na nowe pralki, lodówki, rtv itp itd.
    kiedyś jak się kupilo to z 10 lat służył sprzęt a teraz...aby taniej. Niech do jasnej chol. RIM kosztuje 1 mln zł ale niech coś sobą reprezentuje...
    A tak każdy idzie na łatwiznę i taniochę i takie tylko są efekty że muszę się nie potrzebnie denerwować... ))
    Z usługami też. Wszystko wszystkim się należy... Gów... prawda są rzeczy drogie i takie maja pozostać ze względu na swoją wartość. przecież na drogach nie jeżdżą same Mercedesy SLR...i jakoś to nikomu nie przeszkadza .
    To tyle już się nakręcam na powrót do pracy po długim weekendzie. ))
    Jestem kiedy jestem

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Cytat Napisał gagciobb
    Dlatego jestem przekonany ze to chodzi o samego Bolda a nie o sieć 3G Orange.
    Chcieliśmy być testerami nowego sprzętu to teraz mamy za swoje... Trzeba było poczekać z pół roku aż wyjdą na wierzch wszystkie błędy w oprogramowaniu i zostaną fabrycznie poprawione... A tak musimy się nieraz zmagać z problemami... Ale wszystko ma swoje zalety...Między innymi "dzięki" takim problemom istnieją fora takie jak to...

BlackBerry od 2004

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gdansk
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.6.0.247

Domyślnie

Uprzejmie informuję ze soft o numerach 4.6.0.190 , 4.0.0.172 ani razu mnie nie zaskoczył niepozytywnymi reakcjami. POLECAM
    Jestem kiedy jestem