Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73
    VIP Avatar Domel
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    Zapytaj
    Model BlackBerry
    9790
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.247

Domyślnie Jak konwertować filmy na BlackBerry

Zgodnie z obietnicą którą gdzieś kiedyś na forum rzuciłem opisuję proces konwertowania filmów na BlackBerry i sklejania napisów z nimi.
    1.Ściągamy niezbędne narzędzia
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Plug [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] in do VirtualDub'a
    Konwerter napisów [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] kodek
    2.Do konwersji będzie nam potrzebny film z napisami dopasowanymi do niego

3.Odpalamy konwerten napisów SUB2SSA, Wybieramy w Input plik z napisami, w output wpisujemy gdzie zapisać napisy w nowym formacie, w Encoding wybieramy EastEurope (możemy z tabelki wybrać napis z polskim znakiem i zobaczyć, czy będzie ok, klikamy na Applu to all i Convert to SSA.

4.Wgrywamy ściągnięty plugin subtitler do folderu plugins w folderze gdzie znajduje się VirtualDub którego przedtem należy rozpakować.

5.Odpalamy VirtualDub'a, otwieramy film który chcemy skleić, otwieramy Video>Filters lub klikamy CTRL+F i wybieramy z listy filtr resize.

6.W New Size wpisujemy tylko pierwszy parametr nowego rozmiaru filmu (jeśli chcemy skonwertować film do urządzenia który ma pionowo dłuższy wyświetlacz to interesuje nas drugi parametr), zmieniamy zaznaczenie kulki na Letter/crop to size i wpisujemy oba parametry rozmiaru nowego wideo (spowoduje to dodanie czarnych pasków uzupełniających nasz film w taki sposób, żeby były zachowane proporcje).

7.Ponownie otwieramy okno z filtrami ale wybieramy tym razem filtr subtitler.

8.Wskazujemy nasz plik ze skonwertowanymi napisami do formatu ssa i sprawdzamy przez show preview, czy obie wtyczki poprawnie zmodyfikują nasz film.

9.Otwieramy z menu Video>Compression lub skrótem CTRL+P i wybieramy kompresję Xvid. Domyślne ustawienia kodeka wystarczą.

10.Wybieramy Save as AVI ... z menu File i czekamy aż nam się skonwertuje filmik.

Oczywiście możemy mieć film z dubbingiem wtedy pomijamy kroki z napisami itp.

Później możemy skonwertować sobie film do innego formatu (ja np. korzystam z "Any DVD Converter Pro" ale program jest płatny i nie każdego może być na niego stać. Alternatywnie możecie skorzystać z Quick Media Convertera którego nie testowałem, ale czytałem o nim.

Oryginalny tekst instrukcji zamieściłem na swoim blogu: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.

Administrator Avatar lukas
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    PIN
    2803ed47
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    7.0.0.353

Domyślnie

Dodane do FAQ, dziekuje,

Zaawansowany Avatar pospiech
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gostyń / Poznań
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5

Domyślnie

Domel z nieba spadujesz hihi Zamierzalem psiac do Ciebie pw w tej kwesti ale jakos mi brakowalo weny hehe ale dzis przegladajac forum widze ze juz nie musze
    Good Job
    BlackBerry 8310 Curve AT&T USA
    No Lock + 4GB SDHC

Najpierw SZUKAJ
    dopiero pozniej pytaj !

Początkujący Avatar Szpuk
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    3city
    PIN
    2257BEED
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.546

Domyślnie

Przecież programem XviD4PSP 5.0 też można wkleić napisy i jest to o wiele prostsze. 4 kiknięciami film już się konwertuje i dodaje napisy.

VIP Avatar Domel
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    Zapytaj
    Model BlackBerry
    9790
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.247

Domyślnie

Cytat Napisał Szpuk
    Przecież programem XviD4PSP 5.0 też można wkleić napisy i jest to o wiele prostsze. 4 kiknięciami film już się konwertuje i dodaje napisy.
    Może i tak, ale czy Twoim programem da się za jednym zamachem dodać napisy i zmienić format filmu tak, żeby pasował do ekranu BlackBerry?

[ Dodano: 2008-10-16, 08:14 ]
    Cytat Napisał lukas
    Dodane do FAQ, dziekuje,
    Podlinkowałem i dorzuciłem screeny
    Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.

Początkujący Avatar Szpuk
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    3city
    PIN
    2257BEED
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.546

Domyślnie

Cytat Napisał Domel
    Może i tak, ale czy Twoim programem da się za jednym zamachem dodać napisy i zmienić format filmu tak, żeby pasował do ekranu BlackBerry?
    Tak, dodaje napisy i zmienia format dla BlackBerry.

Początkujący Avatar remos
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielawa
    PIN
    27E11A3C
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Witam, używam BOLD'a

z tego co widze to XviD4PSP 5.0 jest poprostu nakładka do zarządania poszczególnymi aplikacjami w tym również Virtualdub.

Any DVD Converter Pro - niby fajne ale albo za mało z nim walczyłem albo nie można dodać napisów ;/

Mój problem polega na tym, że sam filk konwertowany jest elegancko (XviD4PSP 5.0), natomiast czasami napisy rozjeżdzają się pomimo tego, że na windowsowym odtwarzaczu idą dobrze, to po konwersji do MP4 (wybieram format iPhone - moze to źle?) niektóre idą elegancko a niektórym nie ;/

Czy jest jakiś płatny nawet odtwarzacz, który by czytał pliki tekstowe z napisami?

Quick Media Converter - zobaczę jeszcze za pomocą tego narzędzia.

VIP Avatar Domel
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    Zapytaj
    Model BlackBerry
    9790
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.247

Domyślnie

Cytat Napisał remos
    Witam, używam BOLD'a

Any DVD Converter Pro - niby fajne ale albo za mało z nim walczyłem albo nie można dodać napisów ;/

Mój problem polega na tym, że sam filk konwertowany jest elegancko (XviD4PSP 5.0), natomiast czasami napisy rozjeżdzają się pomimo tego, że na windowsowym odtwarzaczu idą dobrze, to po konwersji do MP4 (wybieram format iPhone - moze to źle?) niektóre idą elegancko a niektórym nie ;/

Czy jest jakiś płatny nawet odtwarzacz, który by czytał pliki tekstowe z napisami?

Quick Media Converter - zobaczę jeszcze za pomocą tego narzędzia.
    Też uzywam aktualnie Bold'a i opisany przezemnie proces w pełni jest kompatybilnym z nim.
    Any DVD Converter jest dobry do szybkiej zmiany formatu i do ripowania youtube, nie ma w nim opcji łączenia napisów.

Przy opisanej przezemnie metodzie nie spotkałem się z problemem przesunięcia napisów.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    cambridge
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    5.0.0.1049

Domyślnie

czesc.
    Mam podobny problem, tyle że mi się również audio rozjeżdza. Jeśli wrzucę przygotowany film który na pc chodzi idealnie - przez Roxio bez konwertowania na bb to wszystko się rozjeżdza (dzwięk i napisy), a jeśli wybiorę opcję zrzutu z konwertowaniem wszystko chodzi ok, ale obraz jest nieco mniejszy (nie wypełnia ekranu).

Zaawansowany Avatar franczak88
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lublin
    Model BlackBerry
    8800
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.5.0.81

Domyślnie

Cytat Napisał jarek74
    czesc.
    Mam podobny problem, tyle że mi się również audio rozjeżdza. Jeśli wrzucę przygotowany film który na pc chodzi idealnie - przez Roxio bez konwertowania na bb to wszystko się rozjeżdza (dzwięk i napisy), a jeśli wybiorę opcję zrzutu z konwertowaniem wszystko chodzi ok, ale obraz jest nieco mniejszy (nie wypełnia ekranu).
    A to dlatego, że złą opcję zaznaczasz przy konwertowaniu powinno być ..(aby wyświetlić pełny ekran), ale miałem jeden przypadek, że nie był fullscreen więc ewentualnie wybierz tą drugą z przycięciem obrazu.
    BB 8800
    4.5.0.81 język polski