HL czyli HotLine, 602900 w T-Mo.
BTW opiekun wykazał się niezłym zrozumieniem potrzeb klienta, lepiej płacą za BES to włączymy taką usługę klientowi, szkoda tylko że się nie doszkolił z tematu.
![]()
HL czyli HotLine, 602900 w T-Mo.
BTW opiekun wykazał się niezłym zrozumieniem potrzeb klienta, lepiej płacą za BES to włączymy taką usługę klientowi, szkoda tylko że się nie doszkolił z tematu.
![]()
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
BOLD 9650 6.0.0.280 na testach
9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane
na HT mowią że włączyli BESa najwyzszego i tyle, reszty info nie wspierają. Ale na moim telefonie jest polączone z BIS.
To zamień to na BB Mail&Web, bez sensu będziesz płacił wyższą kwotę. Wejdziesz w BB w "konfiguracja" a następnie "konto/a email" i spróbuj zarejestrować terminal.
Nie wiem czy to że posiadasz aktywną usługę BES nie powoduje problemów z zarejestrowaniem terminala.
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
BOLD 9650 6.0.0.280 na testach
9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane
Terminal zarejestrowalem wg danych z mojej rejestracji z [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Era wskazuje taką stronę do rejestrowania gdzie już nie moge tego zrobić [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ].
Czy to coś przeszkadza że jestem tam zarejestrowany?
Co do usługi i zmiany na BB Mail&Web, to czy nie będe miał ograniczeń co do transferu?
Potrzebuje rozjaśnić kilka kwestii. Przeczytałem kilka artykułów na bbnews.pl o BIS, BES i BESExpress, ale dalej kilka kwestii jest dla mnie nie jasnych.
Po 1. BESExpress jest darmowy. Nie do końca jednak rozumiem idei tegóż, bo żeby móc z niego korzystać, muszę mieć już BIS lub BES.
Po 2. .Żeby zaopatrzyć sie w uslugę BIS lub BES muszę mieć wykupiony abonament u operatora, tak? Jeśli mam numer na doładowania, to o BIS/BES mogę zapomnieć, tak? Gdy już wykupuję rzeczoną usługę, płacę za nią tylko raz czy cena jest wliczona w cenę abonamentu? Jak to wygląda?
Po 3. Gdzieś na bbforum.pl bodajże wyczytałem, że BIS jest w kilku wersjach - jedna z oferuje chyba tylko możliwość obierania i wysyłania maili. Może ktoś rozjaśnić jakie są wersje BIS i jakie są między nimi różnice?
Po 4. PIN jak i cała usługa są przypisane do jednego urządzenia, tak? Czy można jednak po kupnie innego BB przepisać BIS/BES do tego nowego urządzenia?
Ostatnio edytowane przez Miczkus ; 04-05-12 o 22:40 Powód: dodatkowe pytanie
Bo BESx to rozwiązanie stojące po stronie serwera, nie telefonu. Jakoś się musisz z nim połączyć.
Tylko w Play jest w pre-paid i w mix, gdzie indziej możesz zapomnieć. Cena usługi jest ceną osobno doliczaną do abonamentu.
Tylko w T-Mobile - Mail i Mail&Web. u pozostałych operatorów są tylko i wyłącznie wersje pełne.
Do PIN, karty SIM i urządzenia, czyli przenosząc kartę SIM przenosisz BIS na nowe urządzenie i zabierasz ze starego.
---------- Post added at 23:18 ---------- Previous post was at 23:15 ----------
Zresztą tu znajdziesz odpowiedni na wszystkie powyższe pytania (może z wyjątkiem BESx): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Dziękuję za odpowiedź. Co do BESx - myślałem, że to jakiś darmowy odpowiednik BES albo coś w ten deseń.
Teraz już wszystko jasne.
hmmm... po stronie serwera? Generalnie przez "darmowy odpowiednik" miałem na myśli to, że można go wziąć zamiast BES lub BIS.
I BIS i BES jest zupełnie za darmo jak zapłacisz abonament z wliczoną usługą...
BESx to tylko program.