Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 82
    Moderator Avatar zmoka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice
    PIN
    2320bc10
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    7.1.0.267

Domyślnie

HL czyli HotLine, 602900 w T-Mo.

BTW opiekun wykazał się niezłym zrozumieniem potrzeb klienta , lepiej płacą za BES to włączymy taką usługę klientowi, szkoda tylko że się nie doszkolił z tematu.
    NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
    PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
    BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
    TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
    BOLD 9650 6.0.0.280 na testach

9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9900 B
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    7

Domyślnie

na HT mowią że włączyli BESa najwyzszego i tyle, reszty info nie wspierają. Ale na moim telefonie jest polączone z BIS.

Moderator Avatar zmoka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice
    PIN
    2320bc10
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    7.1.0.267

Domyślnie

To zamień to na BB Mail&Web, bez sensu będziesz płacił wyższą kwotę. Wejdziesz w BB w "konfiguracja" a następnie "konto/a email" i spróbuj zarejestrować terminal.
    Nie wiem czy to że posiadasz aktywną usługę BES nie powoduje problemów z zarejestrowaniem terminala.
    NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
    PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
    BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
    TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
    BOLD 9650 6.0.0.280 na testach

9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9900 B
    BIS/BES
    BES T-Mobile
    BlackBerry OS
    7

Domyślnie

Terminal zarejestrowalem wg danych z mojej rejestracji z [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Era wskazuje taką stronę do rejestrowania gdzie już nie moge tego zrobić [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ].
    Czy to coś przeszkadza że jestem tam zarejestrowany?
    Co do usługi i zmiany na BB Mail&Web, to czy nie będe miał ograniczeń co do transferu?

bloger Avatar Miczkus
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Question kilka nie jasnych kwestii.

Potrzebuje rozjaśnić kilka kwestii. Przeczytałem kilka artykułów na bbnews.pl o BIS, BES i BESExpress, ale dalej kilka kwestii jest dla mnie nie jasnych.

Po 1. BESExpress jest darmowy. Nie do końca jednak rozumiem idei tegóż, bo żeby móc z niego korzystać, muszę mieć już BIS lub BES.
    Po 2. .Żeby zaopatrzyć sie w uslugę BIS lub BES muszę mieć wykupiony abonament u operatora, tak? Jeśli mam numer na doładowania, to o BIS/BES mogę zapomnieć, tak? Gdy już wykupuję rzeczoną usługę, płacę za nią tylko raz czy cena jest wliczona w cenę abonamentu? Jak to wygląda?
    Po 3. Gdzieś na bbforum.pl bodajże wyczytałem, że BIS jest w kilku wersjach - jedna z oferuje chyba tylko możliwość obierania i wysyłania maili. Może ktoś rozjaśnić jakie są wersje BIS i jakie są między nimi różnice?
    Po 4. PIN jak i cała usługa są przypisane do jednego urządzenia, tak? Czy można jednak po kupnie innego BB przepisać BIS/BES do tego nowego urządzenia?
    Ostatnio edytowane przez Miczkus ; 04-05-12 o 22:40 Powód: dodatkowe pytanie

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał Miczkus Zobacz post
    Po 1. BESExpress jest darmowy. Nie do końca jednak rozumiem idei tegóż, bo żeby móc z niego korzystać, muszę mieć już BIS lub BES.
    Bo BESx to rozwiązanie stojące po stronie serwera, nie telefonu. Jakoś się musisz z nim połączyć.

Po 2. .Żeby zaopatrzyć sie w uslugę BIS lub BES muszę mieć wykupiony abonament u operatora, tak? Jeśli mam numer na doładowania, to o BIS/BES mogę zapomnieć, tak? Gdy już wykupuję rzeczoną usługę, płacę za nią tylko raz czy cena jest wliczona w cenę abonamentu? Jak to wygląda?
    Tylko w Play jest w pre-paid i w mix, gdzie indziej możesz zapomnieć. Cena usługi jest ceną osobno doliczaną do abonamentu.

Po 3. Gdzieś na bbforum.pl bodajże wyczytałem, że BIS jest w kilku wersjach - jedna z oferuje chyba tylko możliwość obierania i wysyłania maili. Może ktoś rozjaśnić jakie są wersje BIS i jakie są między nimi różnice?
    Tylko w T-Mobile - Mail i Mail&Web. u pozostałych operatorów są tylko i wyłącznie wersje pełne.

Po 4. PIN jak i cała usługa są przypisane do jednego urządzenia, tak? Czy można jednak po kupnie innego BB przepisać BIS/BES do tego nowego urządzenia?
    Do PIN, karty SIM i urządzenia, czyli przenosząc kartę SIM przenosisz BIS na nowe urządzenie i zabierasz ze starego.

---------- Post added at 23:18 ---------- Previous post was at 23:15 ----------

Zresztą tu znajdziesz odpowiedni na wszystkie powyższe pytania (może z wyjątkiem BESx): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

bloger Avatar Miczkus
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź. Co do BESx - myślałem, że to jakiś darmowy odpowiednik BES albo coś w ten deseń.
    Teraz już wszystko jasne.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź. Co do BESx - myślałem, że to jakiś darmowy odpowiednik BES albo coś w ten deseń.
    Tak, do darmowy odpowiednik BES po stronie serwera, który normalnie kosztuje kilka tysięcy (albo i więcej)
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

bloger Avatar Miczkus
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

hmmm... po stronie serwera? Generalnie przez "darmowy odpowiednik" miałem na myśli to, że można go wziąć zamiast BES lub BIS.

Zaawansowany Avatar CzarnyRafal
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Rzeszów
    PIN
    261c4700
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

Domyślnie

I BIS i BES jest zupełnie za darmo jak zapłacisz abonament z wliczoną usługą...

BESx to tylko program.