Witam, jestem nowa posiadaczka 9105. Niestety przy konfiguracji telefonu nie moglam zaznaczyc polskiego jezyka wpisywania. Jako glowny wybralam polski, a moj jezyk wpisywania byl tylko: english (UK) lub english (US). Prosze o pomoc.
Witam, jestem nowa posiadaczka 9105. Niestety przy konfiguracji telefonu nie moglam zaznaczyc polskiego jezyka wpisywania. Jako glowny wybralam polski, a moj jezyk wpisywania byl tylko: english (UK) lub english (US). Prosze o pomoc.
Po wyborze języka na polski metoda wprowadzenia powinna automatycznie zmienić się na polski. Zmień OS na nowszy, ten ma w sobie takiego właśnie buga - sprawdziłem na symulatorze. Najnowszy oficjalny to 5.0.0.972. Link do niego jest w odpowiednim dziale tego forum. Jeśli chcesz się bawić nowym systemem w wersji 6 to linki do niego także znajdziesz na forum - z tym, że 6ka dla 9105 jeszcze nie jest oficjalna.
A jak zrobić uaktualnienie softu znajdziesz w naszym FAQ'u w punkcie [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ].
Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 29-12-10 o 12:20
BB 9360 @ 7.1.0.336+microSD 8GB+BIS Play
BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS/BES Orange
BB 9860 @ 7.1.0.342+microSD 8GB+BIS T-mobile
BB 9700 @ 6.0.0.723 - SPRZEDAM!
Ponad 70 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.
Ja zainstalowałem sobie OS 6 przez DM i później w DM w aplikacjach dodałem polski. Powinno pomóc.
Mam podobny problem : "Jako glowny wybralam polski, a moj jezyk wpisywania byl tylko: english (UK) lub english (US). Prosze o pomoc". Sciągnąłem nowego OS 5 ze strony BB i z linka [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] .Postepowałem zgodnie z krokami opisanymi na forum. Zainstalowałem i nic. (nie mam żadnych aplikacji do wyboru ani do zainstaowania. Potem ściagnąłem OS6 , Desktop Software v6.1.0 B34 zainstalowałem, probuje aktualizowac i wyskakuje mi : Nie ma dostepnych aktualizacji oprogramowania. ani opcji wyboru jezyków itp.. Kupiłem tydzien temu Pearl 9105 bez polskiego słownika t9 z OS 5.0 bundle 1181 -tak czyta mi w DM. a tak w opcje->informacje-> 5.0.0.696. zalezy mi na polskim t9 a mam tylko EN.
Naciśnij przycisk na klawiaturze z * przez chwilę i powinna wyskoczyć ramka z EN (US) EN (UK) I PL lub poszukaj w ustawieniach jesli dodałeś wcześniej język polski przez DM do swojego BB.