Szukałem i szukałem ale nic nie znalazłem.W wielu postach piszecie drodzy userzy o problemach z ładowaniem terminali , o kłopotach z połączeniem i o innych kłopotliwych operacjach związanych z kablem.Standart USB jest przecież tylko jeden ale:
Po wielu próbach z uzyskaniem połączenia na kilku terminalach z wykorzystując różne kable dochodzę do pewnych wniosków: Niestety ale w wielu przypadkach wina leży po stronie kabla!
Swoje 4 szt BB Podpinałem do ładowarki USB(oryginalnej) i do komputera za pomocą kabelków różnych producentów i niestety zauważyłem że BB jest bardzo czuły na tym punkcie.Przetestowałem około 12 kabli (Wszystkie działały z moją cyfrówką) ale tylko 8 ładowało telefon
Dlaczego??? Nie wiem.
Można zauważyć pewną zależność : Jeśli kabel jest gruby to działa,a cienka chińska tandeta nie.
Więc zanim zaczniecie pisać o problemach gdzie może być winny kabel najpierw spróbujcie to samo na innym przewodzie USB.

Odpowiedź z cytatem
Mea culpa, odwołuję
Ja używam oryginalnego kabla wchodzącego w skład akcesoriów do BB i nigdy mi nie odmówił posłuszeństwa