Witam!
Mam problem z wyświetlaniem nazwy dzwoniącej do mnie osoby którą mam zapisana w książce telefonu, dzieje się tak z niektórymi kontaktami... na ekranie pojawia się sam numer telefonu bez nazwy :/ nie wiem jaka może być tego przyczyna?
Witam!
Mam problem z wyświetlaniem nazwy dzwoniącej do mnie osoby którą mam zapisana w książce telefonu, dzieje się tak z niektórymi kontaktami... na ekranie pojawia się sam numer telefonu bez nazwy :/ nie wiem jaka może być tego przyczyna?
Skopiuj wszystkie kontakty z SIM na telefon
BlackBerry 9800 TORCH AT&T + SanDisk 8 GB MicroSDHC
OS 6 Bundle 2647 (6.6.0.216)
BlackBerry PlayBook 32 GB
BlackBerry Tablet OS 1.0.7.2670
"...Pracuj mądrze, nie ciężko..."
Mam skopiowane... Ale to nic nie zmienia...
pierwszy- BB 8300, drugi- BB 8900, trzeci- BB 9700, czwarty- BB 9800
Tak ok... Ale sprawdz sobie czy wszystkie masz zapisane jako telefony komorkowe... Bo moja curevka wariowala jak kontakty z karty byly zapisane np na domowym nr I wtedy tez nie wyswietlala nazwy dzwoniacego... Musialem pozmieniac te nr..:/
A probowales OS reinstalowac?
BlackBerry 9800 TORCH AT&T + SanDisk 8 GB MicroSDHC
OS 6 Bundle 2647 (6.6.0.216)
BlackBerry PlayBook 32 GB
BlackBerry Tablet OS 1.0.7.2670
"...Pracuj mądrze, nie ciężko..."
Witam. U mnie problem pojawia się tylko w tych kontaktach w których mam więcej niż jeden numer telefonu. Opcja Inteligent dial z numerem kierunkowym jest ustawiona. Ten sam numer skopiowany jako jedyny numer kontaktu wyświetla się w porządku. Może jakaś rada na to ?
Wasz problem powstał w wyniku niedoskonałości karty SIM, na której kontakty nie zawsze są zapisane w takiej samej formie jak w telefonie.
I teraz jeśli skopiowaliście kontakty z karty SIM do telefonu to mogły powstać takie pozycje jak np: kontakt: "Jasio" a w nim wszystkie telefony do niego i kontakt "Jasio dom" w którym jest tylko telefon domowy (ten sam co w kontakcie "Jasio").
Wszędzie tam, gdzie macie zapisany ten sam numer w dwóch różnych ("zdaniem" telefonu różnych) kontaktach nie wyświetli się wam nazwa tylko sam numer![]()
BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188
BlackBerry od 2004
W moim przypadku wystarczyło przenieść numer z pola "user" ktore zdefiniowałem to pola Mobile czy Home i wszystko zaczęło działać. Dzieki za odp.
Witam.
Mam taki dziwny problem. Mam skopiowaną książkę tel. na telefon i jak ktoś do mnie dzwoni to wyświetla mi się nazwa z karty sim. W instrukcji pisze żeby wejść w opcje/zaawansowane/usługi domyślne i tam zmienić. Ale ja tam nic nie mam. Pusto ;/
No to chyba logiczne ze jak skopiujesz kontakt z sima na telefon to nazwy beda takie same i tez takie sie wyswietlaja
BlackBerry 8310 Curve AT&T USA
No Lock + 4GB SDHC
Najpierw SZUKAJ
dopiero pozniej pytaj !
Mogą być dziwne nazwy bo sim-y nie obsługują długich nazw.
To też zależy z jak kopiowałeś wpisy do książki telefonicznej