Witam. Ja z kolei po prośbie a propos telefonu BB Bold 9700. Przywiozłam go dla Mamy z Holandii, tam był używany w sieci KPN. Oczywiście śmigał na nim BB ID znajomej, od której telefon dostałam. Tutaj w Polsce, wpakowałam kartę SIM Play i wykupiłam pakiet BlackBerry Play dla prepaid.... jakież było moje zdziwienie, kiedy nie zobaczyłam panelu konfiguracji, gdzie można wpisać BlackBerry ID, skonfigurować maila etc....
Mia łam podobną sytuację z moim torchem, ale jeden telefon do Vodafone załatwił sprawę - Vodafone zadzwoniło do BB i Ci zresetowali telefon, zebym mogła spokojnie go używać "od nowa"

Niestety - tutaj mam z tym większy kłopot. Prosiłabym o pomoc, widzę, ze nie tylko ja mam problem z BB z drugiej ręki. Nie mam możliwości pójścia do salonu BB, bo na najbliższe 2 tygodnie jestem uziemiona w szczerym polu z najbliższym salonem (gdzie ktoś kompetentny mógłby mi pomóc) jakieś 100km, a numeru telefonu nigdzie nie znalazłam. Ba! Maila do nich też nie, zeby do nich napisać o reset. A Pani z Play nie wiele mi pomogła - nie ma możliwości zadzwonić do BB, ani nic zrobić. Jakieś sugestie? Pomóżcie - chciałam popinować z Mamą i nauczyć ją wszystkiego w tym telefonie przed moim wyjazdem...