Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 22 z 23 PierwszyPierwszy ... 1220212223 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 224
    Początkujący Avatar bulin18
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    28D0A2FF
    Model BlackBerry
    9360
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.336

Domyślnie

Już po spotkaniu w salonie Orange z ekspertem od BlackBerry. Niestety po wielu próbach nie udało mu się zarejestrować terminala do BIS'a. Kontaktował się z przedstawicielami BlackBerry Polska - podobno terminal jest już zarejestrowany w innej sieci (kupiłem używany niecały miesiąc poprzez allegro). Co można teraz zrobić? :/
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Ostrzeżenia
    0
    PIN
    28D0A2FF
    Model BlackBerry
    9360
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.336

Domyślnie

Probowałem założyć konto BIS na stronie o2 Ireland - tam gdzie został wzięty telefon i takie coś się ukazuje:
    Your BlackBerry® Internet Service Account is suspended or deactivated. Please contact
    O2 Ireland at 1740 or [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 19:47 ----------

Opisałem cały problem i przesłałem na wskazany adres e-mail. W odpowiedzi dostałem:
    Hi Maciej,

I have checked our systems for this device but our systems are not showing any record of it. Even if it was showing on our systems we would have an issue making any changes. This is due to data protection laws where a request like this would need to come from the registered owner. Our records would show the previous owner as being the registered owner.

However in saying all of that this doesn’t seem to be what the issue is. When you get the error that the Blackberry isn’t registered on the wireless network it means that Blackberry services aren’t set up correctly with your current network or data services are not active on the device. Once this has been rectified and the device registers on the wireless network your current provider will have full control over this so you will need to contact Orange to get this rectified.

Should you have any further queries on this don’t hesitate to reply.

Regards,
    Wszystko już działa - powód tak jak człowiek z O2 napisał źle skonfigurowane usługi danych w paletce.(czyt wyłączone)
    Ostatnio edytowane przez bulin18 ; 30-04-12 o 21:15

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Netherlands
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    Vodafone DE, Play
    BlackBerry OS
    6.0.2.647

Domyślnie

Witam. Ja z kolei po prośbie a propos telefonu BB Bold 9700. Przywiozłam go dla Mamy z Holandii, tam był używany w sieci KPN. Oczywiście śmigał na nim BB ID znajomej, od której telefon dostałam. Tutaj w Polsce, wpakowałam kartę SIM Play i wykupiłam pakiet BlackBerry Play dla prepaid.... jakież było moje zdziwienie, kiedy nie zobaczyłam panelu konfiguracji, gdzie można wpisać BlackBerry ID, skonfigurować maila etc....
    Mia łam podobną sytuację z moim torchem, ale jeden telefon do Vodafone załatwił sprawę - Vodafone zadzwoniło do BB i Ci zresetowali telefon, zebym mogła spokojnie go używać "od nowa"
    Niestety - tutaj mam z tym większy kłopot. Prosiłabym o pomoc, widzę, ze nie tylko ja mam problem z BB z drugiej ręki. Nie mam możliwości pójścia do salonu BB, bo na najbliższe 2 tygodnie jestem uziemiona w szczerym polu z najbliższym salonem (gdzie ktoś kompetentny mógłby mi pomóc) jakieś 100km, a numeru telefonu nigdzie nie znalazłam. Ba! Maila do nich też nie, zeby do nich napisać o reset. A Pani z Play nie wiele mi pomogła - nie ma możliwości zadzwonić do BB, ani nic zrobić. Jakieś sugestie? Pomóżcie - chciałam popinować z Mamą i nauczyć ją wszystkiego w tym telefonie przed moim wyjazdem...

Ostrzeżenia
    0
    PIN
    28D0A2FF
    Model BlackBerry
    9360
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.336

Domyślnie

Cytat Napisał ellepuma Zobacz post
    Witam. Ja z kolei po prośbie a propos telefonu BB Bold 9700. Przywiozłam go dla Mamy z Holandii, tam był używany w sieci KPN. Oczywiście śmigał na nim BB ID znajomej, od której telefon dostałam. Tutaj w Polsce, wpakowałam kartę SIM Play i wykupiłam pakiet BlackBerry Play dla prepaid.... jakież było moje zdziwienie, kiedy nie zobaczyłam panelu konfiguracji, gdzie można wpisać BlackBerry ID, skonfigurować maila etc....
    Mia łam podobną sytuację z moim torchem, ale jeden telefon do Vodafone załatwił sprawę - Vodafone zadzwoniło do BB i Ci zresetowali telefon, zebym mogła spokojnie go używać "od nowa"
    Niestety - tutaj mam z tym większy kłopot. Prosiłabym o pomoc, widzę, ze nie tylko ja mam problem z BB z drugiej ręki. Nie mam możliwości pójścia do salonu BB, bo na najbliższe 2 tygodnie jestem uziemiona w szczerym polu z najbliższym salonem (gdzie ktoś kompetentny mógłby mi pomóc) jakieś 100km, a numeru telefonu nigdzie nie znalazłam. Ba! Maila do nich też nie, zeby do nich napisać o reset. A Pani z Play nie wiele mi pomogła - nie ma możliwości zadzwonić do BB, ani nic zrobić. Jakieś sugestie? Pomóżcie - chciałam popinować z Mamą i nauczyć ją wszystkiego w tym telefonie przed moim wyjazdem...
    Z czym dokładnie jest problem?

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Netherlands
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    Vodafone DE, Play
    BlackBerry OS
    6.0.2.647

Domyślnie

Problem polega na tym, że nie można na tym BB skonfigurować niczego. Tzn - nie można wpisać nigdzie nowego BB ID, nie można założyć maila (jest zamiast 2 opcji do wyboru tylko ta z firmowym) etc. Tak jakby telefon był zrestartowany, ale nadal działał na ID kolezanki. A po wejściu w konfiguratora nie pojawia się opcja wpisania ID, tak jak powinna. Po prostu - tak jakby miał już wpisane nadal stare id ;/

Moderator Avatar zmoka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice
    PIN
    2320bc10
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    7.1.0.267

Domyślnie

To zacznij od przywrocenia BB do ustawien fabrycznych.
    NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!

7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
    PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
    BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
    TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
    BOLD 9650 6.0.0.280 na testach

9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Netherlands
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    Vodafone DE, Play
    BlackBerry OS
    6.0.2.647

Domyślnie

Cytat Napisał zmoka Zobacz post
    To zacznij od przywrocenia BB do ustawien fabrycznych.
    To zrobiłam w dniu, kiedy odbierałam telefon od znajomej. niestety - za przeproszeniem G**** to dało ;/
    Jutro idę do Vodafone - może oni mi pomogą. W razie, jakby im się udało - napiszę co i jak. W razie, jeśli nie - nadal będę Was męczyć z prośbą o pomoc...

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał ellepuma Zobacz post
    To zrobiłam w dniu, kiedy odbierałam telefon od znajomej. niestety - za przeproszeniem G**** to dało ;/
    Jutro idę do Vodafone - może oni mi pomogą. W razie, jakby im się udało - napiszę co i jak. W razie, jeśli nie - nadal będę Was męczyć z prośbą o pomoc...
    No to wipe z terminala, a potem rtf. Czasem trzeba pare razy zrestartować terminal. Poźniej sprawdzić, czy działa BIS, a jak nie, to zadzwonić do playa, żeby zresetowali aktywację BIS.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Netherlands
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    Vodafone DE, Play
    BlackBerry OS
    6.0.2.647

Domyślnie

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    No to wipe z terminala, a potem rtf. Czasem trzeba pare razy zrestartować terminal. Poźniej sprawdzić, czy działa BIS, a jak nie, to zadzwonić do playa, żeby zresetowali aktywację BIS.

Ojojoj... a po polsku?
    Btw - byłam w Vodafone i KPN> W VOdafone mnie olali, w KPN powiedzieli, zebym wpisała sobie w Google restartowanie telefonu i zrobiła to wg wskazówek... ;/

Zaawansowany Avatar nataliawwa
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp/POZnan
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    PLAY !
    BlackBerry OS
    v6.0.0.668

Domyślnie

Witam,

mój 9800 (OS 6.0.0668)loguje sie do BIS PLAY ale nie moge skonfigurować skrzynki(nie moćna wlaczyć opcji). Skrzynka odbiera emaile poprzedniego właściciela.
    Dzwoniłam do BOK PLAY , kazali dzwonić do BOK ORANGE a tam powiedzieli że nic nie pomogąale prosze odszukać poprzedniego użytkownika ehhh.

Wipe nie daje rezultatu ! Co mam z tym fantem zrobic? Prosze o pomoc !! :***** Dziekuje

OO PEWNA ZMIANA PO 6 WIPEie

Włączając konfiguracje moge wybrac:

BIS po kliknięciu nic sie nie dzieje.

BES prosi o padnie hasla i kodu aktywacji.

Cały czas widzę logo BB obok zasiegu
    Ostatnio edytowane przez nataliawwa ; 19-05-12 o 00:08 Powód: nowe fakty
    BlackBerry 9800 Torch OS v6.0.0.668
    BlackBerry 8700 4.5.0.181

MITY GRECKIE PODAJĄ, IŻ JEŻYNA POWSTAŁA
    DZIĘKI KRWI PRZELANEJ PODCZAS WALKI
    TYTANÓW Z BOGAMI.