Strona 3 z 22 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 211
    Zaawansowany Avatar Pabllo
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PIN
    xxx
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1082

Domyślnie

A tak z ciekawości, jak takie manewry wyglądają w Plusie czy Erze. Też potrafią zarejestrować terminal pochodzący z innej sieci? Ktoś miał już jakieś doświadczenia w tych sieciach, bo jak na razie widzę że przoduje Orange
    pozdrawiam Pabllo

Początkujący Avatar sid
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    2100e0f5
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.0.0.314

Domyślnie

Cytat Napisał marbb
    Po prostu w BOKu trzeba trafić kompetentnego i świadomego usługi BIS konsultanta..
    Dzwoniłem do nich tyle razy, że z rozkładu prawdopodobieństwa powinienem trafić na kogoś kompetentnego

Cytat Napisał marbb
    Inaczej jakim cudem zarejestrowałbym w Orange'owym BISie BB, który był zarejestrowany poprzednio w angielskim O2???
    Użyłem tego argumentu do konsultanta o imieniu Jarosław, który wydawał się najbardziej kompetentny. Tłumaczył, że są różne case'y i, że czasami są to ustawienia Orange'a, które powodują objawy takie jak gdyby terminal był zarejestrowany w innej sieci. W takim przypadku wystarczy coś odtikować w ich systemie i terminal staje się rejestrowalny. Twierdził natomiast, że w przypadku gdy terminal jest rzeczywiście zarejestrowany w innej sieci Orange nie może nic na to poradzić.

Podkreślam jednak, że powtarzam tylko to co usłyszałem. Najlepiej byłoby gdyby wypowiedział się tu ktoś rzeczywiście kompetentny i wytłumaczył jak to działa naprawde.

sid

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8310

Domyślnie

Mam problem z zarejestrowanym i aktywnym BB 8310 za granica. Odbieram maile sluzbowe na terenie USA, UK - BB automatycznie wyszukuje siec i aktywuje firmowa skrzynke mailowa. Na terenie PL nie moglem, mimo meldowania sie do Orange, Plus, Era miec takiej samej automatycznej konfirguracji.
    Czy ktos wie czy powinienem "naciskac" moje IT w zamorskim kraju czy tez dzwonic bedac w PL na wymieniane przez Was *600 i *800 do operatorow polskich.
    Nie zamierzam rejestrowac BB w Polsce tylko kazdorazowo bedac w podrozy na terytorium PL moc korzystac z maili firmowych.

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    27A52D54
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Cytat Napisał sanofi Zobacz post
    Odbieram maile sluzbowe na terenie USA, UK - BB automatycznie wyszukuje siec i aktywuje firmowa skrzynke mailowa. Na terenie PL nie moglem, mimo meldowania sie do Orange, Plus, Era miec takiej samej automatycznej konfirguracji
    Skoro odbierasz w UK, a BB zarejestrowany w USA to metodą dedukcji doszedłem do wniosku, że jest jakiś problem we współpracy polsko-amerykańskiej. Musiałbyś spytać w biurach obsługi klienta naszych operatorów (akurat *600 i *800 to Orange) dlaczego tak się dzieje. Znając niestety profesjonalizm naszych konsultantów, którzy w znakomitej większości podchodzą do BlackBerry jak wąż do jeża zapewne szybciej dowiesz się u ich amerykańskich kolegów. Choć nie znam ich profesjonalizmu to przynajmniej mają wiele lat wiecej doświadczeń z usługą BB..
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.205 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

Początkujący Avatar PSEMIK
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.00.XXX

Domyślnie

Witam
    Znacie może kogoś w Plusie, co potrafiłby zarejestrować moją jeżynę w BISIE`e. Rozmawiałem dzisiaj z konsultantem no i podobnie jak wielu z WAS usłyszało " Należy zgłosić się do poprzedniego właściciela terminala bla bla bla w celu wcześniejszego wyrejestrowania usługi
    Kontakt z poprzednim właścicielem jest właściwie niemożliwy, gdyż kupiłem go w komisie. Telefon jest brandowany na British Telecom.
    Z tego co czytałem pochodzenie fonu w takiej sytuacji nie jest istotne a umiejętności/wiedza danego operatora-konsultanta.

P.....O.....M....O.....C.....Y

VIP Avatar Sethai
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    Bold
    BIS/BES
    BES Era
    BlackBerry OS
    6.0.x.y

Domyślnie

Spróbuj tak:
    zadzwoń jeszcze raz na hotline Plusa i poproś, żeby złożył zgłoszenie (napewno mają jakiś system zgłoszeń, które trafiają na bardziej techniczny hotline) by zalogowali się na stronę administracyjną BISa plusa i założyli Ci ręcznie konto na niej (musisz im podac PIN swojego BB i IMEI). Mogą je nawet odrazu po założeniu skasować (oszczędza na powiadamianiu CIebie o haśle do konta) - to już wystarczy byś mógł sam założyć sobie konto na BIS plusa.

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.00.XXX

Domyślnie

Cytat Napisał Sethai Zobacz post
    zadzwoń jeszcze raz na hotline Plusa i poproś, żeby złożył zgłoszenie (napewno mają jakiś system zgłoszeń, które trafiają na bardziej techniczny hotline) by zalogowali się na stronę administracyjną BISa plusa i założyli Ci ręcznie konto na niej (musisz im podac PIN swojego BB i IMEI). Mogą je nawet odrazu po założeniu skasować (oszczędza na powiadamianiu CIebie o haśle do konta) - to już wystarczy byś mógł sam założyć sobie konto na BIS plusa.
    Dzwoniłem, nie ma takiej opcji.
    Rozmowa z innym konsultantem zakończyła się na tym na czym się zaczęła, czyli zero Bis`a.

VIP Avatar Sethai
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    Bold
    BIS/BES
    BES Era
    BlackBerry OS
    6.0.x.y

Domyślnie

Cytat Napisał PSEMIK Zobacz post
    Dzwoniłem, nie ma takiej opcji
    opcja jest, tylko pewnie nie chce im się pracy jest na 1.5 minuty

A spróbuj jeszcze tak:
    zadzwoń do nich i powiedz, że przy zakładaniu konta wyskakuje błąd np "unidentified error" albo popuść wodzę fantazji - będą musieli to przyjąć zgłoszenie i przesłać do HL technicznego w celu identyfikacji i prawdopodobnie pierwsze co zrobią - to samemu spróbuja założyć Ci konto przez stronę RIMowską i się im to uda - odpowiedzą, że działa oddzwonią do CIebie, że działa i po problemie
    Ostatnio edytowane przez Sethai ; 21-01-09 o 22:12 Powód: Nowy pomysł

Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.00.XXX

Domyślnie

Właściwie nie mam nic do stracenia od rana będę walczył z nimi. Założę sobie ponownie konto i będę udawał zielonego.
    Widać nie ma co wdawać się z nimi w dyskusje.

VIP Avatar Jaras
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Biała Podlaska/Warszawa
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BES Orange
    BlackBerry OS
    7.0.0.296

Domyślnie

Sethai nie wprowadzaj ludzi w blad gdyz operator nie kasuje kont zalozonych u innego operatora oraz nie zaklada kont swoim abonentom. Zaoszczedzi to niepotrzebnego stresu konsultantom Plusa i PSEMIK'owi.
    Do tego celu jest udostepniona strona:
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Kasowane sa tylko konta zalozone w swojej sieci.

Czesto jest taka sytuacja ze user ma wlaczona usluge BB w sytemie billingowym operatora co rowna sie z udostepnieniem apn:blackberry.net ale usluga na provisioningu RIM nie wskoczyla prawidlowo lub urzadzenie nie jest widoczne na platformie RIM i ma status uslugi Request Activation - New
    BlackBerry 9810 Torch
    BlackBerry 9700 Bold
    BlackBerry 9000 Bold
    BlackBerry 8800