Witam
W ramach "posagu" na to forum wnoszę programik który może się przydać. O ile mi wiadomo urządzenia RIM wspierają oprogramowanie w języku JAVA więc proponuję skorzystanie z darmowego i doskonalego programiku Bombus. Programik stworzony o ile mi wiadomo w Rosji, darmowy, wielojęzyczny (POLSKI TEŻ!!) obslugujący sieć jabber a dzięki uniwersalności jabbera i transportom - większość popularnych protokolów komunikatorów. Sam szukalem dość dlugo milego sposobu na klikanie z moimi znajomymi z komunikatora Tlen z poziomu komórki i po różnych romansach z PAPLA mobile itd odkrylem Jabber
Teraz w ramach podpowiedzi nim się ktoś zniesmaczy powiem że transporty dla tlena (dla gg nie ma problemu) oferuje jeden znany mi serwer jabbera i tam proponuję się zarejestrować.
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Następnie podlaczyć transporty gg i tlena (prosta czynność naprawdę nie wymaga niczego prócz znajomości wlasnych logów i hasel)
Później wystarczy odpalić na urządzeniu mobilnym zainstalowanego Bombusa i zalogować się na swój log jabbera
Polecam gorąco
Na mojej Nokii "komunistycznej" (komunikatorze) dziala niesamowicieNie sądzę żeby na innych platformach sprawial trudności
Link do strony sciągania (Rosyjski) - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Bezpośrednie linki do plików najnowszej wersji:
jar - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
jad - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
(na wszelki wypadek dorzucam plik jar do posta)
P.s. Dzięki temu że tlen informuje poprzez swój protokolik o nowej poczcie przychodzącej na konto mailowe tlen.pl Bombus może nas informować o każdym nowej wiadomości na naszym koncie.Świetny notyfikator mailowy w komórce
![]()

Odpowiedź z cytatem
(rozszerzenia *.alx, *.ali)