Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Like OS6

Moderator Avatar ojciec
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ogrodzieniec
    PIN
    2562462F
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

Cytat Napisał robaszki Zobacz post
    ro pewne mechanizmy działające na innych platformach pomagają to czemu ich nie kopiować...skoro jest forum tematyczne - kompozycje - to subiektywnie uważam że mogą się tam pojawiać tematy od najbardziej błahych, aż po stosunkowo skomplikowane, i skoro tematyka jest zachowana to nie zastanawiajmy się jak skrytykować autora lub sam temat...bo im więcej tematycznych wpisów,nawet tych najlakoniczniejszych, tym algorytm pozwoli przyciągnąć więcej użytkowników na forum...
    Wiesz, mi się wydaje, że skoro zakładasz taki temat to trza w pierwszym poście napisać np.:
    "Znalazłem taki fajny theme i chciałbym znać opinię innych o nim" albo coś....

Bo zwykle w tym dziale pojawiają się (a przynajmniej kiedyś) pojawiały się theme'y wraz z jakimś linkiem do ich ściągnięcia czy coś... I Twój post porównać można z kotkiem RBuzz'a. Nie wiadomo o co chodzi, ale ładny. :P

A i choć screeny wrzuć jakieś lepsze, powiedz też czy jest jakaś skórka tego typu pod 9000 (jeżeli znalazłeś).
    BlackBerry Torch 9800 @ 6.0.0.723
    BlackBerry Pearl 9105 @ 6.0.0.723

półżywy BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) z BIS PLAY

PalmOne Treo 650

Wysyłkowa naprawa BB - software i drobny hardware.

Było: 7230, 7290, 8100, 8110, 8300, 8310, 8520, 8800, 8820, 9000, 9500, niektóre po kilka razy

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Nie pomagam na PW!

BerryAddict Avatar RBuzz
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Królewska Huta
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Z OS6 na 9000 to wypróbowałem kilka już, ale jak dotychczas najlepsza pod względem wyglądu i funkcjonalności jest Hedone Design OS6Like
    Screenów dostatek, jest wersja Zen oraz Today po selekcji danej opcji, czyli TP.

Poza tym jest dość lekka w używaniu, nie zamula, co jest bardzo ważne na Najlepszym Boldziaku Pod Słońcem
    Z BlackBerry od 2006: 7230>7290>8700>8800>9000>9650>9810(V1):9100(też V1)
    vnbb Tools: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
    Sam jesteś pajac!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - zbiór aplikacji dla PlayBooka

Zaawansowany Avatar robaszki
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    K-N
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    7.0.0.337

Domyślnie

Cytat Napisał ojciec Zobacz post
    Wiesz, mi się wydaje, że skoro zakładasz taki temat to trza w pierwszym poście napisać np.:
    "Znalazłem taki fajny theme i chciałbym znać opinię innych o nim" albo coś....

Bo zwykle w tym dziale pojawiają się (a przynajmniej kiedyś) pojawiały się theme'y wraz z jakimś linkiem do ich ściągnięcia czy coś... I Twój post porównać można z kotkiem RBuzz'a. Nie wiadomo o co chodzi, ale ładny. :P

A i choć screeny wrzuć jakieś lepsze, powiedz też czy jest jakaś skórka tego typu pod 9000 (jeżeli znalazłeś).
    Kolegii ... aallleee o to mi właśnie chodzi...
    Zdarza się że jak się pojawia nowy post, to pierwsza reakcja " z forum" to nierzadko spora doza szyderstwa w stylu .. "ale o co chodzi ?? ..." i jakoby w wielu przypadkach jest ona uzasadniona tak w wielu należy podejść nie na zasadzie " jak zrobić żeby nie!! " tylko zastanowić się "jak zrobić żeby tak .. !!" i tak jak w powyższym przypadku napisać np. " robaszki..tematyka ok.. ale zmień nazwę tematu bo jest do du** i nie wiadomo o co kaman.. " nie zawsze zakładający post podejdzie obiektywnie do nazwy.. i w przypadku mojego, faktem jest że poza mną dla reszty mógł być mało zrozumiały...
    ufffff ale się napisałem..... to się bardziej nadaje do skarg i wniosków :P

A tak by the way, zamieszczę dokładniejsze zdjęcia i troszkę więcej opisów, bo wiele z themesów, tworzonych nawet przez bardziej zaawansowanych "twórców" ma nierzadko kilka defektów które mogą drażnić w codziennym użytkowaniu, a wychodzą dopiero po kilku-kilkunastu dniach używania.

Cytat Napisał RBuzz Zobacz post
    Z OS6 na 9000 to wypróbowałem kilka już, ale jak dotychczas najlepsza pod względem wyglądu i funkcjonalności jest Hedone Design OS6Like
    WJDD Design robi bardzo funkcjonalne themsy, z tym że w większości są odpłatne, swego czasu widziałem sporo "prac" użytkownika HiTax ( CrackBerry ) który udostępniał rezultaty swojej pracy free...
    Ostatnio edytowane przez robaszki ; 02-11-10 o 12:01
    9900 / 7.0.0.353
    9800 / 6.0.0.337

9700 / 6.0.0.424
    9520 / 5.0.0.973

maruda Avatar Mr.mapka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Toruń
    PIN
    ukryty
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.0.723

Domyślnie

A ja zakupiłem sobie ostatnio w naszym sklepiku "[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]"
    Na swoim Stormie przetestowałem chyba wszystkie dostępne temaciki oparte na OS6 i ten chodzi najlepiej. Ma tylko jedną wadę ale akceptowalną. Po kliknięciu na element today'a zostaje on zawsze podświetlony chyba, że klikniemy go w w pozycji poziomej to wówczas po powrocie do pionu na today'u nie jest nic podświetlone i na odwrót.

W związku z powyższym nie odpowiadam w tych tematach na PM.

Zaawansowany Avatar robert77
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    -
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    -

Domyślnie

Teraz ten temat nabrał jakiegoś sensu.
    Cytat Napisał RBuzz Zobacz post
    Mam ten temacik na 9700 działa płynnie, natomiast litery w nazwie operatora i dacie są niewyraźne. Obecnie używam tematu o nazwie DreamTorch. Wizualnie bardzo atrakcyjny. Niestety główny pulpit jakby troszeczkę się przycinał.

Zaawansowany Avatar robaszki
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    K-N
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    7.0.0.337

Domyślnie

Cytat Napisał robert77 Zobacz post
    Mam ten temacik na 9700 działa płynnie, natomiast litery w nazwie operatora i dacie są niewyraźne. Obecnie używam tematu o nazwie DreamTorch. Wizualnie bardzo atrakcyjny. Niestety główny pulpit jakby troszeczkę się przycinał.
    A co masz w zakładce ulubione? i jak to tam dodałeś?

ok już złapałem.. Frequent to ikony 13-24 z głównego menu a Favourites to ikony 25-36
    Ostatnio edytowane przez robaszki ; 02-11-10 o 23:17
    9900 / 7.0.0.353
    9800 / 6.0.0.337

9700 / 6.0.0.424
    9520 / 5.0.0.973

Zaawansowany Avatar robert77
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    -
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    -

Domyślnie

Cytat Napisał robaszki Zobacz post
    A co masz w zakładce ulubione? i jak to tam dodałeś?
    W zakładce ulubione mam ... ulubione. Jeżeli pytasz o DreamTorch to wygląda to tak, że jeden z rzędów ikon w menu przyporządkowany jest do zakładek na pulpicie tzn. wszystkie, ulubione etc. Trzeba w menu poprzesuwać ikony według własnego uznania.

Nowy Avatar Mecin
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

Domyślnie

Na swoim grubasie mam Torch-9000 i HedoneDesign OS6Like, ale oba te motywy nie są idealne, znacie może jakieś jeszcze ciekawe, niekoniecznie darmowe?

Testował już ktoś tę kompozycję: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Ostatnio edytowane przez Mecin ; 19-07-11 o 15:20

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał Mecin Zobacz post
    Testował już ktoś tę kompozycję: 70 - By AG Designs & Graphics
    Ja Jutro wrzucę wideo. Całkiem przyjemna, ale właściwie różni się tylko ikonami - nic więcej.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy Avatar Mecin
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

Domyślnie

No to czekam na filmik, bo mam ją na celowniku . Na terminalach z OS 6 to tak, praktycznie tylko ikonki się zmieniają, ale na OS 5 cały motyw na OS 6 + ikony OS 7 , czyli zapowiada się nieźle .