Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 154
    Moderator Avatar zmoka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice
    PIN
    2320bc10
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    7.1.0.267

Domyślnie

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    Dodam tylko, że jak włączysz WIFI to wyłącz sieć GSM, żeby jakimś cudem nie nabiło danych. A jak skończysz serfować po necie, itp, to nie zapomnij znowu wyłączyć usług danych.
    Lukasz nie ma potrzeby, testowalem ostatnio na Ukrainie, jak tylko znalazlem sie w zasiegu wifi wszystkie wiadomosci, tweety czy BBM splywaly, jak wyszedlem z zasiegu to cisza w eterze. Po powrocie ani jednego polaczenia z internetem za ktore musialbym zaplacic.
    NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
    PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
    BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
    TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
    BOLD 9650 6.0.0.280 na testach

9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    Dodam tylko, że jak włączysz WIFI to wyłącz sieć GSM, żeby jakimś cudem nie nabiło danych. A jak skończysz serfować po necie, itp, to nie zapomnij znowu wyłączyć usług danych.
    Jeśli masz usługi danych wyłączone na czas roamingu to nie ma żadnej opcji, żeby jakikolwiek pakiet przeszedł po GSM, za to po WiFi śmiga aż miło i to z automatu
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    Jeśli masz usługi danych wyłączone na czas roamingu to nie ma żadnej opcji, żeby jakikolwiek pakiet przeszedł po GSM, za to po WiFi śmiga aż miło i to z automatu
    Cytat Napisał zmoka Zobacz post
    Lukasz nie ma potrzeby, testowalem ostatnio na Ukrainie, jak tylko znalazlem sie w zasiegu wifi wszystkie wiadomosci, tweety czy BBM splywaly, jak wyszedlem z zasiegu to cisza w eterze. Po powrocie ani jednego polaczenia z internetem za ktore musialbym zaplacic.
    Ja się zapętliłem. Miałem na myśli usługi danych wyłączone ogólnie.

Nowy Avatar luksusowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Jarosław
    PIN
    274072D1
    Model BlackBerry
    8520
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

Skorzystam z waszych rad. Dziękuję za pomoc

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    PIN
    27C07C3D
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.723

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    Po Wi-Fi to prawda, a co do wyłączenia usług danych w czasie roamingu ... sam przekonałem się na własnej skórze, że to nie działa. Musiałem wyłączyć ogólnie usługi danych. Opcje sieci komórkowych/usługi danych/wyłącz. Dla 100% (chuchanie na zimne) pewności zalecam wyłączenie zarówno usług danych jak i w czasie roamingu.

Moderator Avatar zmoka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice
    PIN
    2320bc10
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    7.1.0.267

Domyślnie

Cytat Napisał Czubi Zobacz post
    Po Wi-Fi to prawda, a co do wyłączenia usług danych w czasie roamingu ... sam przekonałem się na własnej skórze, że to nie działa. Musiałem wyłączyć ogólnie usługi danych. Opcje sieci komórkowych/usługi danych/wyłącz. Dla 100% (chuchanie na zimne) pewności zalecam wyłączenie zarówno usług danych jak i w czasie roamingu.
    Widzisz, jak to mowia "nie ma rzeczy nie mozliwych". Ale i tak doszukiwalbym sie bledu w OSie lub nieuwagi uzytkownika.
    Jak poczytasz ten watek to zobaczysz ze Twoj przypadek jest skrajnym poniewaz ustawienie o ktorym mowa dziala.

PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
    TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

Przeczytałem cały wątek i mam pytanie odnoście BIS i WiFi w roamingu. Czy jest jakiś maksymalny czas połączenia do WiFi czy można być połączonym non stop i będzie tylko po WiFi odbierać pocztę? Chodzi oczywiście o konfigurację z wyłączoną transmisją w roamingu. No i druga sprawa to jak wtedy z telefonami? Czy jednocześnie z połączeniem WiFi działa odbieranie/wykonywanie połączeń głosowych?
    Pytania tego typu z jednego powodu. WiFi można mieć praktycznie cały czas przy sobie w postaci Hot Spota MiFi (Huawei, ZTE, Sierra Wireless, Novatel Wireless). Do tego można zakupić kartę SIM, która jest praktycznie tania jak na roaming w ponad 60 krajach (np. abroadband - 0.59€ za 1MB, taktowanie co 128KB).

Drugie pytanie, które chyba najbardziej może obniżyć koszty to zakup karty SIM na miejscu z opcją BlackBerry. Czy wymagane jest jakieś wyrejestrowanie terminala od naszego dotychczasowego operatora (np. Play) i zarejestrowanie go u obcego (np. AT&T w USA lub Vodafone w UK)?

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał bb.mike Zobacz post
    Czy wymagane jest jakieś wyrejestrowanie terminala od naszego dotychczasowego operatora (np. Play) i zarejestrowanie go u obcego (np. AT&T w USA lub Vodafone w UK)?
    Nie, nie, nie, nie, nie, nie. Przestańmy już w kółko z tym wyrejestrowywaniem!
    Czy jest jakiś maksymalny czas połączenia do WiFi czy można być połączonym non stop i będzie tylko po WiFi odbierać pocztę?
    Non-stop

Czy jednocześnie z połączeniem WiFi działa odbieranie/wykonywanie połączeń głosowych?
    To jest jakieś kosmiczne pytanie. A czy w sieci macierzystej, po połączeniu z WiFi nie można odbierać połączeń? Połączenie z WiFi jest takie same na całym świecie i nic nie blokuje ani niczego wyjątkowego nie daje ponad to, co można sobie przetestować na domowym routerze WiFi.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ], pytam bo nie wiem, a to co nawet w tym temacie przeczytałem czasem jest sprzeczne (WiFi + dzwonienie). Odnośnie do usuwania gdzieś u operatora danych terminala też czytałem i wolę się upewnić.
    Nie mam jeszcze BB, ale bardzo mocno zastanawiam się nad jego zakupem. Jak na razie większość przemawia "za", ale wolę się upewnić aniżeli być niezadowolonym użytkownikiem jeżynki.

---------- Post added at 18:46 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

Jeśli chodzi o WiFi i dzwonienie to chodzi o terminal czy on sam w sobie nie blokuje modułu GSM w terminalu. Co do WiFi to nie mam wątpliwości, że głos na tym nie poleci. Chyba, że VoIP np. na E52, ale to inna bajka.

Moderator Avatar zmoka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Myślenice
    PIN
    2320bc10
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    7.1.0.267

Domyślnie

Nie spotkalem sie z urzadzeniem ktore po wlaczeniu WIFI wylacza modul GSM, BB rowniez nie wylacza.

PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971