Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    7290
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie Problem podczas instalacji OS 4.1(inny niż Era) przez Desktop Manager 6 ("niezgodny")

Witam, jestem nowy, ale przeczytałem bardzo wiele wątków po zakupie BB 7290 dla tesciowej, mam egzemplaż od Ery, obecnie poprawnie zaktualizowaną do wersji 4.0.2.35 początkowo przez automatyczne aktualizacje później poprzez aktualizaje lokalną, oprogramowanie pobrane via link z forum.

Próbuje bezskutecznie zdjąc IT Policy metodami tu opisywanymi (mam zabezpieczenia hasła i problem opery mini, targeo - to pierwsze teściowej uciążliwe, to drugie bez internetu psu na bude) ale to drugi problem (przerabiałem faq i nic nie działa)

Próbowałem zaktualizować soft do wersji 4.1, przeróżnych źródeł i wydań kończąc na najbardziej porządanym wydanie 556(nie pamiętam dokładnie, chyba takie jest najnowsze wydanie posiadajace PL) - pobrane z forum:
    7290M_PBr4.1.0_rel556_PL1.8.0.154_A4.1.0.377_Hutch ison_HK.exe
    7290M_PBr4.1.0_rel314_PL1.8.0.144_A4.1.0.292_Voda_ UK.exe
    7290M_PBr4.0.0_rel234_PL1.8.0.121_A4.0.0.198.exe

jedyna wersja z którą nie ma problemów:
    7290_4[1].0.2_release_49_A4.0.2.35_P1.8.0.138.exe

Instalując poprzednio na laptopie, poprawnie zaktualizowałem 4.0.2 a po próbie wgrania nowszej wersji 4.1(gdy ją wreszcie znalazłem) instalator usunął starą z telefonu i botloader zawiesił telefon, tzn uruchomił się ponownie tak jakby nie w trybie upgrade, ale normalnie i poinformował o braku softu(Error 505), instalator destkop managera czekał i czekał..i jasne że się nie doczekał, przerwałem instalke.
    Próbowałem ponownie z innymi i to samo, każde wydanie 4.1 kończyło się klopsem.
    Ponownie mam 4.0.2

Po reinstalacji Desktop Managera(wersja 6.0 bo wersja np. 4.6 informuje o braku public.dll czy coś w tym stylu - przy uruchomieniu programu) problem objawia się zupełnie inaczej - za każdym razem przed instalacją informuje o tym że "ta aplikacja jest niezgodna z Twoim urządzeniem bla bla", no i niby ma racje bo kończyło się to niepowodzeniem.

Ale przecież nie jestem pierwszym który próbuje instalować 4.1 na 7290, to napewno 7290 więc o co chodzi? Sprawdzałem na innym kompie z Windows XP SP3 i to samo.

Czy to problem mojej wersji telefonu, czy problem zbyt nowej wersji Desktop Managera?
    Jesli to drugie to baardzo prosze o litość i linka do wersji która poprawnie się uruchamia i dokonuje upgrade.
    Spędziłem nad tym problemem tyle czasu, że zwyczajnie nie mam już siły i nerwów na ten telefon, ogólnie bylem zachwycony OS'em poza tym jednym. Na codzień korzystam z HP iPAQ 6515 na Windows Mobile nad którym też trzeba popracować, ale telefon daje wiecej niż tylko qwerty, nie ma problemów z emailem, opera itd. BlackBerry po poczatkowym zachwycie zrazil i spedzil sen z powiek na kilka dni.
    Wyczytalem ze aktualizacja do 4.1 poza tym że obsluguje tematy plasmy to pomaga na problemy z tcp/ip bez aktywowanego BIS.

PS Oczywiście przed każdą instalacją Vendor.xls do kosza

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 24-10-10 o 13:10

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    7290
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

Och och ktos to przeczytal jakie kolorki...jaki jestem podniecony..

Dziala kazda wersja softu ale po wywaleniu bb desktop manager 6
    4.6 - apploader uruchomiony bezposrednio z exe w c: \program files\common files\research in motion\apploader bo desktop manager tej wersji na xp sp3 mi nie dziala wogole(brak ....dll)
    po skasowaniu vendor.xml przechodzi ponad error 507(na chwile sie to pojawia i instaluje dalej)
    5.0 poprawnie skasowal itpolicy metodami z faq (policy.bin i wpis w rejestr...po wyczyszczeniu pamieci poleceniem w menu zabezpieczenia i podlaczeniu urzadzenia pytajacego o haslo)
    podobnie simlock - no problem
    w os 4.1 jest mozliwosc zmiany uprawnien aplikacji, opera mini dziala
    jedyne co nie dziala to przegladarka bb, nie ma zdefiniowanych zasad bis i nieda sie pobierac jad, jar (aktualizacji, programow, skorek)

Pobralem Theme Builder 5 i plazmic sdk 4.7 - mam nadzieje ze jest tam plazmic theme reader ???

W skrocie SOLVED, BB DM 5.0

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    2570DBD1
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

podlacze sie tutaj aby nie zasmiecac forum, mam problem z wgraniem os 4.0 do bb 7230, mam takie dwa bb gratis i chce je uruchomic, kupilem nowe baterie i okazuje sie ze maja os 3.7 ale calkiem wyczyszczone sa, nie ma serice book-ow, nie ma przegladarki, nie ma nic... tel dziala , nie ma simlocka, zdjalem it policy, przy probie upgrade'u na dm 6.0 i 5.0 wyskakuje haslo (blad krytyczny, nie podaje jaki blad) i instalacja sie konczy, sprobowalem przez bbsak, w wersji 1.9.1 nie widzi mi zadnego bb, w wersji 1.2 widzi i probuje robic upgrade, ale w momencie ladowania nowego os, wyskakuje haslo 'Do załadowania oprogramowania systemowego tego urządzenia wymagana jest nowsza wersja modułu ładowania aplikacji. [A:0x00000008]' wie ktos co z tym zrobic, probowalem juz wszystkich opcji opisanych na forum, i bezposrednio z systemu windows przez polecenia i przez wszystkie inne metody i lipa... jednego 7230 przez bbsak zrobilem wipe i teraz ma blad 507 , drugi narazie dziala na os 3.7 ....prosze o podpowiedz co zrobic, mam teraz dm 4.6, wersja os do wgrania 4.0.2, a w obydwoch bb jest czysty os 3.7.... z gory dzieki za pomoc

BerryAddict Avatar RBuzz
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Królewska Huta
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Po co chcesz z takim starym sprzętem używać DS 5 czy 6?
    Wyczyść wszelkie pozostałości po BB w systemie, usuń sterowniki, DM, DS na zero. Restart.
    Install DM 4.x - sugeruję jak najniższy. Restart.
    Powinno odpalić.
    Z BlackBerry od 2006: 7230>7290>8700>8800>9000>9650>9810(V1):9100(też V1)
    vnbb Tools: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
    Sam jesteś pajac!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - zbiór aplikacji dla PlayBooka

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    2570DBD1
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

dzieki za odpowiedz, sprobuje jeszcze tak jak radzisz i napisze co z tego wyszlo,
    ..... dzieki za porady, udalo sie wreszcie, ale dopiero po kompletnym wipe, dm 4.3 i wgrywanie sposobem jak dla bledu 507, gdy komputer nie widzi sprzetu, oczywiscie wczesniej faktycznie musialem odinstalowac wszystko co wczesniej byla do BB na kompie, problem robila takze aplikacja bb appworld pug in.....
    Ostatnio edytowane przez ANDRIUBIKER ; 08-09-11 o 12:02 Powód: dopisanie tresci