Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: miCoach

Nowy Avatar tomekmbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    PIN
    2188A874
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie miCoach

Jako że sport to zdrowie, chciałbym się podzielić informacjami na temat aplikacji miCoach dostępnej w AppWorld. Jest to aplikacja wykorzystująca nasze Blackberry jako "miernik" prędkości, przebytej drogi oraz spalonych kalorii podczas biegania, marszu czy jazdy na rowerze. Po treningu można zobaczyć swoja trasę na mapie (wiem że to tylko bajer ale bardzo mily dla oka). Możemy również podzielić się osiągnięciami np. na facebook'u... żeby nie było nudno i "cicho" podczas naszego biegania możemy ustawić nasze ulubione piosenki.

Więcej na temat na stronie:
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

pozdrawiam. Tomek

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

A jak ma się w porównaniu do Endomondo?
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy Avatar tomekmbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    PIN
    2188A874
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

W porównaniu do Endomondo, miCoach działa po BIS. I jesli chodzi o mnie to miCoach jest "milszy" dla oka.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wołomin
    PIN
    27D78A40
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.724

Domyślnie Micoach Adidas - Błędy z małą ilością pamięci urządzenia.

Siemka,

ostatnio chciałem przetestować aplikację od Adidasa - Micoach. Niestety, rozczarowałem się mimo pozytywnych opinii innych użytkowników gdy okazało się, że aplikacja nie potrafi u mnie poprawnie działać.
    Ciągle wyświetlają mi się błędy związane z małą ilością pamięci w urządzeniu. Prosi mnie abym zwolnił pamięć w urządzeniu i spróbował ponownie. Nie wiem w czym problem ale w system pokazuje mi, że mam 230 MB wolnej pamięci aplikacji a rozmiar jaki potrzebuje Micoach na pobranie głosu to 1,3 MB (?!).

Jak to ominąć? W opisie aplikacji w Appworld doczytałem się, że trzeba ustawić w opcjach multimediów większy rozmiar pamięci min. 12-15MB, ja od początku mam 32MB.

Mam zainstalowanych kilka aplikacji, ale w momencie jak działa Micoach nic nie jest uruchomione.

Może już ktoś poradził sobie z tym problemem to proszę o poradę.

Pozdrawiam,
    Michał

PlayBook Avatar tranzystor82
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lublin, PL
    PIN
    28d28fa4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Cytat Napisał mr.dD Zobacz post
    Siemka,

ostatnio chciałem przetestować aplikację od Adidasa - Micoach. Niestety, rozczarowałem się mimo pozytywnych opinii innych użytkowników gdy okazało się, że aplikacja nie potrafi u mnie poprawnie działać.
    Ciągle wyświetlają mi się błędy związane z małą ilością pamięci w urządzeniu. Prosi mnie abym zwolnił pamięć w urządzeniu i spróbował ponownie. Nie wiem w czym problem ale w system pokazuje mi, że mam 230 MB wolnej pamięci aplikacji a rozmiar jaki potrzebuje Micoach na pobranie głosu to 1,3 MB (?!).

Jak to ominąć? W opisie aplikacji w Appworld doczytałem się, że trzeba ustawić w opcjach multimediów większy rozmiar pamięci min. 12-15MB, ja od początku mam 32MB.

Mam zainstalowanych kilka aplikacji, ale w momencie jak działa Micoach nic nie jest uruchomione.

Może już ktoś poradził sobie z tym problemem to proszę o poradę.

Pozdrawiam,
    Michał
    Chłopie zrób sobie pierw porządek z telefonem, aplikacja mało zajmuje pamięci wewnętrznej a paczki głosowe są pobierane na kartę pamięci nie do pamięci wewnętrznej, prawdopodobnie masz zajętą prawie całą pamięć na aplikację a sugerujesz się dostępną pamięcią na karcie.

W przypadku programu moim zdaniem udana aplikacja, co więcej może niej korzystać kilka osób gdyż konto przypisane jest do pinu który sie wprowadza do aplikacji.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wołomin
    PIN
    27D78A40
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.724

Domyślnie

Cytat Napisał tranzystor82 Zobacz post
    Chłopie zrób sobie pierw porządek z telefonem, aplikacja mało zajmuje pamięci wewnętrznej a paczki głosowe są pobierane na kartę pamięci nie do pamięci wewnętrznej, prawdopodobnie masz zajętą prawie całą pamięć na aplikację a sugerujesz się dostępną pamięcią na karcie.
    Tak jak napisałem w poprzednim poście to sprawa wygląda tak:
    Opcje -> Urządzenie -> Pamięć masowa: Pamięć aplikacji - wolne miejsce 207MB, Karta pamięci - wolne miejsce 3,6 GB.
    Dodatkowo AppWorld pokazuje mi że mam wolne 207,8MB z 512MB. Na temat karty nic wcześniej nie pisałem.

Może jakieś inne ciekawsze rady, bo niestety zwalnianie pamięci RAM programami typu "Memory Booster", gdzie wskazania wolnej pamięci są na poziomie 5-9MB też nie przynoszą rezultatu.

PlayBook Avatar tranzystor82
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Lublin, PL
    PIN
    28d28fa4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Jak pisałem post to miałem raczej na myśli takie kwestie jak software update.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wołomin
    PIN
    27D78A40
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.724

Domyślnie

Wybacz, ale takie ogólnikowe pisanie o pamięci czy
    Cytat Napisał tranzystor82
    miałem raczej na myśli takie kwestie jak software update
    na niewiele się zdadzą. Doceniam to, że starasz się coś mi podpowiedzieć ale prosiłbym o jakieś konkrety a nie dobrze znane ogólniki. Mimo, że czytałem Twoje odpowiedzi kilkukrotnie, to nie byłem w stanie dojść do cytowanego wyżej wniosku .

Idąc w takim razie za Twoją ostatnią podpowiedzią to mógłbyś powiedzieć o jaki software update Tobie chodzi? Oprogramowania terminala? Jeśli tak to do jakiej wersji sugerujesz?
    Ostatnio edytowane przez mr.dD ; 09-01-12 o 11:40

Zaawansowany Avatar CzarnyRafal
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Rzeszów
    PIN
    261c4700
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

Domyślnie

Najnowszej...
    Ew. poczytaj w odpowiednim temacie posty i wypowiedzi użytkowników.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia