Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    kris0725pl
    Guest

Domyślnie ORANGE FREE na kartę...

Witam,mam kilka pytań do kompetentnych osób z tej sieci i do ludzi co wiedzą nieco więcej na ten temat,a pytania takie:

1.Kupiłem starter za 5zl,zmieniłem taryfę na ORANGE FREE,doładowałem 10zl i dostałem sms że mam do wykorzystania 271MB przez 1msc.Czy następne doładowanie da mi też 271MB?

2.Czy dzwoniąc lub sms'ując ubywa mi transfer MB?

3.Mam teraz 12zl na koncie,co się stanie jak za miesiąc doładuję znowu za 10zl? Ile dostane transferu i ile bedzie wazny?

4.Czy mam neta za darmo w nocy tak jak reklamuja w reklamie?

Obecnie net w porownaniu do play wypada na korzysc orange...no bo czy play daje za 10zl 271MB?

Ogólnie jak to się wszystko ma z tym orange free.

Na razie siedze na orange...i powiem że w kwestii netu miejsca dla mnie sa takie obecnie:
    1.ORANGE
    2.PLAY
    3......

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał kris0725pl Zobacz post
    Witam,mam kilka pytań do kompetentnych osób z tej sieci i do ludzi co wiedzą nieco więcej na ten temat,a pytania takie:

1.Kupiłem starter za 5zl,zmieniłem taryfę na ORANGE FREE,doładowałem 10zl i dostałem sms że mam do wykorzystania 271MB przez 1msc.Czy następne doładowanie da mi też 271MB?

2.Czy dzwoniąc lub sms'ując ubywa mi transfer MB?

3.Mam teraz 12zl na koncie,co się stanie jak za miesiąc doładuję znowu za 10zl? Ile dostane transferu i ile bedzie wazny?

4.Czy mam neta za darmo w nocy tak jak reklamuja w reklamie?

Obecnie net w porownaniu do play wypada na korzysc orange...no bo czy play daje za 10zl 271MB?

Ogólnie jak to się wszystko ma z tym orange free.

Na razie siedze na orange...i powiem że w kwestii netu miejsca dla mnie sa takie obecnie:
    1.ORANGE
    2.PLAY
    3......
    W kwestii netu na kartę to obecnie najlepiej wypada orange (doładowania z bonusami i dość długim czasem ich wykorzystania).

Jeśli chodzi o twoje pytania, to powiedz, czy kupiłeś zwykły starter - np. orange pop czy od razu orange free na karte? Jeśli będziesz dzwonił to oczywiście, że "wielkość" paczki ulegnie zmianie. Jak doładujesz za 10 zł, to chyba będziesz mieć podobnie, lub mniej. Szczerze mówiąc, ciężko powiedzieć. Tu masz tabelę doładowań i bonusów: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ].

Jeśli chodzi o za darmo w nocy - to raczej nie. To jest w abonamencie za 19zł, a nie na kartę. I to chyba tyle.

kris0725pl
    Guest

Domyślnie

Nie kumam tej tabeli co jest na stronce orange w linku nizej,albo jestem glupi totalnie albo nie chcę mi się dokladnie czytac...no bo tak...

Wg tabelki doladowanie 10zl wazne 5 dni...bonus 150MB i razem dostaje 248MB na net przez 5dni.

Wiec dlaczego dostalem 271MB i wazny przez miesiac? Nie kumam,no chyba że tabelka nieaktualna.
    Edit: ok,pomyślałem na spokojnie bez emocji,i już wiem dlaczego dostalem 271MB...za te 10 dostaje się 248MB,ok zgadza się,na koncie mialem przed doladowaniem cos okolo 3,48 zl lub jakoś tak,wiec na bank do tych 248MB dodalo mi MB z 3,48zl
    To jeszcze rozumie,ale co z okresem waznosci 1msc? W tabelce pisze 5 dni...zreszta, za miesiac bede wiedzial czy ta siec naprawdę jest oki i napisze co sadze
    Oczywiscie takie cos mi pasuje cholernie i jestem zadowolony.

Kupilem starter Orange one i zmienilem taryfe na Free.

Czy ktos wie jakie panuja tu zasady?
    Ostatnio edytowane przez kris0725pl ; 16-10-10 o 13:46

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Może dostałeś więcej bo zmieniłeś taryfę. Z tymi taryfami i przelicznikami to ja też dostaje cholery.

Zaawansowany Avatar Pabllo
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PIN
    xxx
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1082

Domyślnie

Jak kupiłeś starter to na dzień dobry masz ważność 1 miesiąc na wykonywanie połączeń. Gdybyś doładował w chwili gdy masz już zablokowane połączenia wychodzące to doładowanie za 10 pln załatwia sprawę na 5 dni, ale że konto masz aktywne to stąd bierze się ten miesiąc.
    pozdrawiam Pabllo

kris0725pl
    Guest

Domyślnie

Czyli wychodzi że najlepiej kozystać z tych 2 taryf,przy czym ta druga za 50zl jest ilościowo jak i terminowo najbardziej opłacalna.

Więc mój ranking taniego netu w pre-paidach jest taki:

1.Miejsce. ORANGE FREE
    25zl-1.25GB 30dni
    50zl-2.75GB 90dni

2.Miejsce. PLAY ONLINE
    (Tyle że ma ten minus że musisz być w macierzstej sieci aby kożystać z pakietów)
    15zl-500MB 28dni?
    25zl-1GB 28dni?

Jeszcze jedną zaletą PLAY jest to że mamy tani internet 100MB za 5zl,ale musimy być w tak zwanej "strefie taniego internetu" a sprawdzamy to kodem *140# i wciskamy zieloną słuchawkę.

Przyznaję że to rozwiązanie jest ciekawe z tego względu ponieważ łatwiej jest zdobyć 5zl niż 50zl,za resztę czyli 45zl mogę sobie kupić cos na obiad

Druga sprawa to kwestia czy wykorzystam w telefonie jakim jest bb8310 np taki pakiet ORANGE 2.75GB płacąc 50zl za 3msc...również mogę wydać w PLAY 15zl na 3x5zl taniego internetu i zaoszczędzić 35zl.

Bo taki pakiet 100MB jak się rozsądnie korzysta,np czyta fora,sprawdza maile itp. z wyłączoną grafika daje rady.

Cóż...dobrze że jednak jest jakiś wybór...każdy może znaleźć coś pod siebie.

Jednak PLAY jak dla mnie ogólnie z sieci jest NR 1! Dlaczego? Głównie dlatego że konto ważne rok!!!

Gdzie tak jest? Tylko w PLAY.
    Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 18-10-10 o 14:24

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał kris0725pl Zobacz post
    Głównie dlatego że konto ważne rok!!!
    Naprawdę doładowujesz konto raz na rok za 5 zł?
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

kris0725pl
    Guest

Domyślnie

Fism,ty chyba nie rozumiesz całej idei wazności w play konta.

Sa też ludzie dla których 5zl też się liczy bardzo...nie chodzi o to że jak napisałeś/zasugerowałeś że doładowuję raz na rok,chodzi o to też że jak znajdę się w sytuacji kryzysowej to bedę mugł zadzwonić/smsowac do kazdej osoby a nie jak w przypadku innych sieci pocałować się w pupe za przeproszeniem.

Druga sprawa to myślisz że bezrobotny moze sobie pozwalac na wydawanie 50zl itp.?

Trzeba spojrzeć na sprawę też z innej perspektywy.

Podsumowując...chodzi mi o to że PLAY jest baaaardzo elastyczne bo doładuję sobie konto za 50zl i mogę te 50zl wykorzystać jak chcę w ciągu roku,czyli kupić sobie neta 500MB potem zrobić przerwę 2 msc i znowu sobie kupić pakiet np za 5zl 100MB itp...gdzie tak jest?
    Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 18-10-10 o 14:25

Zaawansowany Avatar Pabllo
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    PIN
    xxx
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1082

Domyślnie

Istnieje jeszcze coś takiego jak jakość świadczonych usług. A tu P4 wypada miernie, żeby nie napisać że blado. Gdyby nie roaming Polkomtela w wielu miejscach nie daje się korzystać z ich usług mimo istniejącej sieci.

I jeszcze jedno. Dywagacje dotyczą Orange Free na kartę. Wypadałoby porównać więc Play Online na kartę, gdzie nie masz możliwości wykonywania połączeń głosowych. Ważność konta na połączenia wychodzące w Play Online na kartę wygląda tak:

0 dni przy doładowaniach od 5 do 9 zł
    3 dni przy doładowaniach od 10 do 29 zł
    28 dni przy doładowaniach od 30 do 49 zł
    56 dni przy doładowaniach od 50 do 300 zł
    Ostatnio edytowane przez Pabllo ; 18-10-10 o 14:29
    pozdrawiam Pabllo

kris0725pl
    Guest

Domyślnie

Małe sprostowanie:

Play Online mam w karcie pre-paid PLAY FRESH gdzie to co napisałeś jest totalnie inaczej.

Czyli doładowuję 50zl i wykupuję pakiet PLAY ONLINE np za 15zl 500MB na koncie zostaje mi 35 zl na rok rozmów.Potem za np 2msc wykupuję sobie pakiet za 5zl 100MB w taniej strefie i nadal mam na koncie 30zl do wykorzystania.

Tyle w temacie.

Co do jakości to fakt,zgadzam się że w kwestii transferu(szybkości i np zasięgu to play nie wypada najlepiej) ale pewnie się to zmieni z czasem też a wtedy bedzie już inna spiewka)

Pozdro