Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24
  1. #11
    Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    02-10-10
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    33
    Posty
    40
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.610

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez fism Zobacz posta
    Musisz kliknąć w "Konfiguracja sieci WiFi" i skonfigurować połączenie z dostępną siecią. Później będzie się z nią łączył automatycznie.


    Jeśli wyświetla Ci się, że uruchomiona jest przeglądarka punktów aktywnych, to nie może się ona połączyć z niczym innym.



    Firewall nie posiada takiej możliwości, ITPolicy nie możesz sobie "ot tak" zrobić.

    Można sobie za to z menu Opcje - Opcje Zaawansowane - Rejestry Usług wykasować ręcznie te, które są odpowiedzialne za WAP, ale:

    1) Może to uniemożliwić odbiór MMS
    2) Rejestry wrócą po: restarcie, reinstalacji softu, albo po prostu same z siebie
    Ok, czyli wyszukuję bezprzewodową sieć, powiedzmy McDonald HotSpot i łączę sie z nią. Wtedy wychodzę z konfiguracji i klikam w przeglądarkę. Rozumiem, że wówczas telefon łączy się z tą właśnie siecią bezprzewodową?
    Jeszcze chciałbym podkreślić jedną sprawę, którą poruszyłem w poprzednim poście. Mając wybraną Przeglądarkę Punktów Aktywnych, podkreślam to - wybraną, w sczerym polu z daleka od zabudowań, gdzie nie ma opcji, ażeby znalazło jakąś sieć i faktycznie nie znajduje i klikając w tę właśnie przeglądarkę, internet działa ... Co o tym myśleć? Nie rozumiem tego, skoro piszesz, że nie ma opcji żeby łączyło się w inny sposób. Dlaczego tak się dzieje?

  2. #12
    Redaktor Awatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    13-04-08
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    9,911
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    Wszystkie
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez pajet Zobacz posta
    Ok, czyli wyszukuję bezprzewodową sieć, powiedzmy McDonald HotSpot i łączę sie z nią. Wtedy wychodzę z konfiguracji i klikam w przeglądarkę. Rozumiem, że wówczas telefon łączy się z tą właśnie siecią bezprzewodową?
    Wystarczy od razu kliknąć w "Konfiguracja WiFi" - Szukaj - (spyta się o włączenie wifi) - pokaże dostępne sieci - wybrać i postępować zgodnie ze wskazówkami. Później nie trzeba nic robić, tj. jeśli znajdziemy się w miejscu, gdzie jest dostępna ta sieć, wystarczy włączyć WiFi - połączenie nastąpi automatycznie.

    Cytat Zamieszczone przez pajet Zobacz posta
    nie ma opcji żeby łączyło się w inny sposób. Dlaczego tak się dzieje?
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

  3. #13
    Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    02-10-10
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    33
    Posty
    40
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.610

    Domyślnie

    Po wejściu do konfiguracji połączenia Wi-FI, daję szukaj sieci (nic mi się nie pyta czy włączyć WI-FI).
    Ale nie o to mi chodzi zasadniczo. Jestem połączony z siecią domową zabezpieczoną i faktycznie w momencie, kiedy przebywam w jej zasięgu, otrzymuje informacje przy nazwie sieci - połączono. Chodzi mi o czysto techniczną rzecz. Skoro faktycznie jestem z nią połączony, to czy w momencie kliknięcie w przeglądarkę, jestem na 100% pewien ,że połączę się tą siecią, a nie przez operatora? Oczywiście włączona jest Przeglądarka Punktów Aktywnych. O to mi tylko chodzi.

  4. #14
    Redaktor Awatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    13-04-08
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    9,911
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    Wszystkie
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez pajet Zobacz posta
    Chodzi mi o czysto techniczną rzecz. Skoro faktycznie jestem z nią połączony, to czy w momencie kliknięcie w przeglądarkę, jestem na 100% pewien ,że połączę się tą siecią, a nie przez operatora? Oczywiście włączona jest Przeglądarka Punktów Aktywnych. O to mi tylko chodzi.
    Przeglądarka Punktów Aktywnych powinna się zachowywać bez połączenia WiFi tak jak na powyższym obrazku.

    8520/5.0.0.681/Play/uzupełnione TPC/IP

    ---------- Post added at 12:53 ---------- Previous post was at 12:52 ----------

    Cytat Zamieszczone przez pajet Zobacz posta
    Po wejściu do konfiguracji połączenia Wi-FI, daję szukaj sieci (nic mi się nie pyta czy włączyć WI-FI).
    Tzn. że jest włączone.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

  5. #15
    Początkujący Awatar denzi
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    12-08-10
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    32
    Posty
    42
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez pajet Zobacz posta
    Skoro faktycznie jestem z nią połączony, to czy w momencie kliknięcie w przeglądarkę, jestem na 100% pewien ,że połączę się tą siecią, a nie przez operatora? Oczywiście włączona jest Przeglądarka Punktów Aktywnych. O to mi tylko chodzi.
    Jak włączysz WIFI i uruchomisz fabrycznę przeglądarkę to w prawym górnym roku masz znaczek WIFI. To oznacza, że pobierasz dane z punktu dostępowego.
    Jeśli chodzi o Youtube i WIFI, to ja używam Player for Youtube 1.2.46. Możesz w nim ustawić w jaki sposób ma łączyć się z serwisem - czyli po WIFI.

  6. #16
    Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    02-10-10
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    33
    Posty
    40
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.610

    Domyślnie

    No cały czas mam tą ikonkę Wi-Fi w prawym górnym rogu. Ale ja myślałem, że oznacza ona tylko, że jestem w zasięgu Wi-Fi.

  7. #17
    VIP Awatar Markowski72
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    31-10-08
    Skąd
    Mikołów
    Wiek
    42
    Posty
    4,184
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    2A88FC80
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.825

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez pajet Zobacz posta
    Ale ja myślałem, że oznacza ona tylko, że jestem w zasięgu Wi-Fi.
    Nie, ona oznacza że masz włączony moduł WiFi.
    BB 9900 @ 7.1.0.825+microSD 8GB+BIS T-mobile
    BB 9780 @ 6.0.0.749+microSD 8GB+BIS/BES Orange
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]


    Ponad 99 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y). Hasło do zasobów w moim profilu.

    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

  8. #18
    Początkujący Awatar wiertelak
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    20-10-10
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    49
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.0.448

    Domyślnie

    Dzień dobry jestem nowy na forum i jestem zielony jeżeli chodzi o BB. wcześniej miałem nokie E71 i 5800XM. kupiłem sobie BB 8900 i mam taki problem że telefon nie chce mi się łączyć przez Wi-Fi z internetem tylko leci po gsm co mnie bardzo bije po kieszeni bo naprawdę dużo czasu spędzam w internecie. mam taki problem że pomimo włączonego Wi-Fi telefon dalej leci na gsm co mam zrobić by tylko korzystał z Wi-Fi ? bez wyłączania np. telefoni komórkowej ?

  9. #19
    Redaktor Awatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    13-04-08
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    9,911
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    Wszystkie
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

    Domyślnie

    Odpowiedź jest w drugim poście tego wątku, ale jeśli mam się powtarzać (!) to zmień w opcjach przeglądarki przeglądarkę na "Przeglądarka Punktów Aktywnych".
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

  10. #20
    Moderator Awatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    18-02-09
    Skąd
    Ruda Śląska
    Posty
    5,405
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    2b1a56e4
    Model BlackBerry
    Q10
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    10.2.1.1259

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez fism Zobacz posta
    OdpowiedŸ jest w drugim poœcie tego wštku, ale jeœli mam się powtarzać (!) to zmień w opcjach przeglšdarki przeglšdarkę na "Przeglšdarka Punktów Aktywnych".
    Albo wylaczyc GSM. Ewentualnie - zamienic BB na Nokie - chetnie kupie za 200 zl tego 8900 .
    Zanim napiszesz - przeszukaj forum. Nie mam czasu powtarzać 100 razy tego samego.

    -------------
    BB Q10 - PLAY
    BB Q5 - ORANGE
    BB 9700 - T-mobile/sprzedany
    BB 9900 - "sprzedany"
    BB 8520 - sprzedany
    BB 8120 - leży i czeka aż ktoś kupi...
    -----------

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Jak ustawić internet przez GPRS bez BIS i BES?
    Przez mrkubix w dziale Dostęp do sieci
    Odpowiedzi: 117
    Ostatni post / autor: 22-07-14, 12:11
  2. Jak ustawić internet dla Heyah przez GPRS bez BIS i BES?
    Przez verss w dziale Dostęp do sieci
    Odpowiedzi: 49
    Ostatni post / autor: 02-08-12, 13:28
  3. [8120] Korzystanie z internetu przez WIFI
    Przez jankowski w dziale BlackBerry 8100
    Odpowiedzi: 31
    Ostatni post / autor: 07-06-10, 22:31
  4. BB dostęp do internetu w Orange
    Przez berni w dziale Dostęp do sieci
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 19-06-08, 10:10
  5. dostęp do internetu - kombinacje
    Przez bigjur w dziale BlackBerry 8300
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 17-04-08, 23:52

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •