Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33
  1. #1
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    20-09-10
    Wiek
    47
    Posty
    2
    Płeć
    Kobieta
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

    Domyślnie Blackberry 9800 - jak ustawić internet w sieci Play

    Od kilku dni mam Blackberry 9800.
    Niestety nie wiem jak ustawić telefon, aby można bylo korzystać z przeglądarki internetowej.

    telefon jest na kartę w sieci Play.

    Panowie z infolii sieci Play nie potrafia pomóc ...

    Macie jakis pomosł?

  2. #2
    Moderator Awatar Markowski72
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    31-10-08
    Skąd
    Mikołów
    Wiek
    41
    Posty
    4,329
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    2A88FC80
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.825

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez wmedia Zobacz posta
    Macie jakis pomosł?
    Szczerze to Ci się dziwię. Serio. Play nie oferuje BIS'a i nie oferuje BB jako takiego. Nie ma więc dla niego ServiceBooków na podstawie których można byłoby uruchomić przeglądarkę. A czemu się dziwię ? Dziwię się bo się zastanawiam po co kupować tak drogi terminal kiedy nie będzie można w pełni skorzystać z jego możliwości ?
    Gdyby pracował on jeszcze pod kontrolą OS'a 5.0 wysłałbym Cię do wątku o tym jak tą przeglądarkę uruchomić, bo można było to zrobić. Niestety 9800 ma na pokładzie OS6 z przeglądarką WebKit i jak na razie nikt jeszcze nie wymyślił jak ją uruchomić bez czynnej usługi BIS.
    Podsumowując: dowodzi to tylko tego, że niestety kupując/dostając ten terminal nie orientowałaś się w temacie czy, a jeśli tak, to jak to zadziała. No i teraz jest już za późno ... w Play'u tej przeglądarki nie uruchomisz.
    BB 9900 @ 7.1.0.825+microSD 8GB+BIS T-mobile
    BB 9780 @ 6.0.0.749+microSD 8GB+BIS/BES Orange
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]


    Ponad 99 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y). Hasło do zasobów w moim profilu.

    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

  3. #3
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    20-09-10
    Wiek
    47
    Posty
    2
    Płeć
    Kobieta
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Markowski72 Zobacz posta
    Szczerze to Ci się dziwię. Serio. Play nie oferuje BIS'a i nie oferuje BB jako takiego. Nie ma więc dla niego ServiceBooków na podstawie których można byłoby uruchomić przeglądarkę. A czemu się dziwię ? Dziwię się bo się zastanawiam po co kupować tak drogi terminal kiedy nie będzie można w pełni skorzystać z jego możliwości ?
    Gdyby pracował on jeszcze pod kontrolą OS'a 5.0 wysłałbym Cię do wątku o tym jak tą przeglądarkę uruchomić, bo można było to zrobić. Niestety 9800 ma na pokładzie OS6 z przeglądarką WebKit i jak na razie nikt jeszcze nie wymyślił jak ją uruchomić bez czynnej usługi BIS.
    Podsumowując: dowodzi to tylko tego, że niestety kupując/dostając ten terminal nie orientowałaś się w temacie czy, a jeśli tak, to jak to zadziała. No i teraz jest już za późno ... w Play'u tej przeglądarki nie uruchomisz.
    mam jeszcze abonament w Orange, wiec tak moge sprobowac.

    liczyłem jednak, że może znacie sposób na Play

    Ok w Orange zadziała ten telefon?

  4. #4
    Moderator Awatar Markowski72
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    31-10-08
    Skąd
    Mikołów
    Wiek
    41
    Posty
    4,329
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    2A88FC80
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.825

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez wmedia Zobacz posta
    liczyłem jednak, że może
    Hmmm, to ktoś Ty w końcu ? A w profilu:

    Cytat Zamieszczone przez wmedia Zobacz posta
    Płeć Kobieta
    Cytat Zamieszczone przez wmedia Zobacz posta
    Ok w Orange zadziała ten telefon?
    Z pewnością sieć wyśle Ci podstawowe SB. Niestety wśród nich nie będzie tego od przeglądarki. Jeśli nie chcesz uruchamiać BIS'a to przynajmniej na razie jesteś skazany na niepowodzenie jeśli chodzi o jej uruchomienie innymi metodami niż poprzez wykupienie usługi.
    Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 02-01-11 o 19:53
    BB 9900 @ 7.1.0.825+microSD 8GB+BIS T-mobile
    BB 9780 @ 6.0.0.749+microSD 8GB+BIS/BES Orange
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]


    Ponad 99 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y). Hasło do zasobów w moim profilu.

    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

  5. #5
    Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    12-12-08
    Posty
    645
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

    Domyślnie

    No to możemy się zamienić.
    Ja ci dam BB 9300 (najnowszy curve) z OS5 a w zamian wezmę twoje bezużyteczne 9800

    Machniom ?

    w gratisie dodam futeralik oryginalny, firmowy BB
    Ostatnio edytowane przez viValdi ; 20-09-10 o 21:57
    był 8820/BES; był 9300/BIS (został w rodzinie); jest 9780/BIS + PB wifi 64GB

  6. #6
    Zaawansowany Awatar krzeku
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    22-06-10
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    33
    Posty
    348
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    2AFC46CA
    Model BlackBerry
    Q10
    BIS/BES
    Inne
    BlackBerry OS
    10.2.1.1925

    Domyślnie

    Czy ja dobrze czytam: Torch "na kartę" w sieci PLAY??

  7. #7
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    15-01-09
    Skąd
    Poznań
    Posty
    25
    Płeć
    BRAK
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.267

    Domyślnie

    Możesz spróbować tej metody: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

  8. #8
    Moderator Awatar Markowski72
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    31-10-08
    Skąd
    Mikołów
    Wiek
    41
    Posty
    4,329
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    2A88FC80
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.825

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez janusz08 Zobacz posta
    Możesz spróbować tej metody
    No proszę, wygląda na to że ktoś już opanował SB dla nowej przeglądarki. Potrzebny teraz tylko ochotnik który przetestuje tą metodę u siebie .
    BB 9900 @ 7.1.0.825+microSD 8GB+BIS T-mobile
    BB 9780 @ 6.0.0.749+microSD 8GB+BIS/BES Orange
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]


    Ponad 99 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y). Hasło do zasobów w moim profilu.

    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

  9. #9
    Zaawansowany Awatar bacardi80
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    05-09-09
    Posty
    218
    Płeć
    Mężczyzna
    Model BlackBerry
    Q10
    BIS/BES
    Play
    BlackBerry OS
    10.1.0.4285

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez krzeku Zobacz posta
    Czy ja dobrze czytam: Torch "na kartę" w sieci PLAY??
    A co w tym dziwnego? Możesz to wytłumaczyć

    P.S. Ja mam 9700 na kartę w Play - to mniej dziwne?

  10. #10
    Zaawansowany Awatar krzeku
    Ostrzeżenia
    0
    Dołączył
    22-06-10
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    33
    Posty
    348
    Płeć
    Mężczyzna
    PIN
    2AFC46CA
    Model BlackBerry
    Q10
    BIS/BES
    Inne
    BlackBerry OS
    10.2.1.1925

    Domyślnie

    Otóż tak samo dziwne, ponieważ IMHO nie ma sensu ładować kupę kasy w telefon który bez BIS/BES w zasadzie nie jest pełnowartościowym telefonem - albo inaczej - jest tylko telefonem.

    EDIT:
    Tak jak mówię (piszę) to moja opinia, można się z nią nie zgadzać - po prostu jest to dla mnie dziwne i tyle. Koniec kropka.
    Ostatnio edytowane przez krzeku ; 21-09-10 o 17:09

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Jak ustawić internet przez GPRS bez BIS i BES?
    Przez mrkubix w dziale Dostęp do sieci
    Odpowiedzi: 115
    Ostatni post / autor: 25-07-13, 11:29
  2. Jak ustawić internet dla Heyah przez GPRS bez BIS i BES?
    Przez verss w dziale Dostęp do sieci
    Odpowiedzi: 49
    Ostatni post / autor: 02-08-12, 12:28
  3. Jak ustawić internet,żeby nie płacić w Orange.
    Przez rafiksq w dziale BlackBerry 9700/9780/9790
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 20-07-10, 10:00
  4. Internet w 8310 w sieci ERA ! Jak?
    Przez Karcia0120 w dziale Dostęp do sieci
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 22-06-09, 20:43
  5. Pomocy! Jak skonfigurowac od poczatku internet w sieci Heyah
    Przez izdebhio w dziale Dostęp do sieci
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 30-12-07, 13:15

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •