Ok, więc, nie ma wątpliwości, że niektórzy nie doceniają tego.
ALE .... Myślę, że każdy powinien mieć na to crack. Widziałem kilka god straszne animacje i motywy wcześniej, ale z pewnymi szczypanie i porady, mogą one być dość niesamowite i daje ludziom, że trochę dumy w sieci
tak, tu idzie naprawdę podstawowe wskazówki do robienia animowanych motywów. Proszę pamiętać o 20:00 GMT, ponieważ nie miałem pojęcia, a tu piszę poradnik, więc może, że trudno jest t prawda?
Wersja Etap 1 - W tle animacji - Easy
1. Znajdź animowanego pliku GIF, że lubisz i chcesz, aby w animowane tło. Ściągnij ten plik i zapamiętaj, gdzie go umieścić
2. Otwarcie PLAZMIC kompozytora.
3. Import animowany znalazłeś.
Jak widać, po jego przywożone jako warstwa, to będzie RED obszarze przygranicznym, z małych placów w rogach i na środku w pionie na granicach stronie. Pozwala to na odcinku image / gif do żądanej wielkości obszaru roboczego (w zależności od urządzenia można wybrać).
Patrz strzałka na punkty można przenieść.
Zobacz Arrow B, dzięki czemu można sprawdzić wielkość musisz zrobić obraz w tle
4. Teraz ustawić ilość klatek na sekundę oraz ilość klatek w animacji
Jest to łatwe. Po załadowaniu się animowany gif, liczby oprogramowania, ilość klatek w animacji. Wystarczy zmienić "100" na ilość klatek w animacji (które są widoczne na osi czasu poniżej) i kliknij REAL TIME. Następnie koryguje klatek na sekundę (FPS), aby żądaną szybkość.
Wreszcie, należy sprawdzić sekcję D na ten temat, i upewnij się, że "nieskończonej pętli" buton kliknięciu.
(Używam rozmiaru Bold, 480x320 z matrycy gif znalazłem)
Hey Presto, należy mieć podstawową posortowane animacji. Teraz kliknij przycisk PLAY, aby upewnić się, że robi to, co chcesz Jeśli nie, to naprawić, jeśli tak, to w dalszym ciągu
Wreszcie, należy ustawić rozmiar płótna. Zobaczysz, że animowane tło jest prawdopodobnie większa niż CANVAS (biały obszar można pracować i zobaczyć w animacji - w szarej strefie, nie będziesz widzieć w animacji ....
Tak, należy kliknąć prawym przyciskiem myszy na obrazek, a to pozwoli Ci wybrać "Właściwości Canvas" na dole, jak w poniższym przykładzie:
Upewnij się, kliknij na strzałkę u góry po lewej, a następnie poinformować go, jak duży obszar powinien być tj. 480x320 dla BB Bold!
KROK 2 - Zapisywanie i przywozu nowe animowane tło.
Tak, jesteś zadowolony z tego, co masz. Teraz, kolejnym etapem jest zapisanie 2 formaty z tego, co stworzyliśmy. Po pierwsze, jest plik SVG. Jest to niezbędne dla animacji do pracy.
Tak, zaoszczędzić Plik SVG, za pośrednictwem polecenia EXPORT, i zapamiętaj, gdzie umieścił go. Teraz otwórz ten plik, xxxxxxxxxxx.svg pliku, do notatnika.
Należy wprowadzić następujące polecenie, aby to: repeatCount = "nieokreślony"
To idzie przed komenda KEYTIMES =.......
Jest to [tag animateTransform]. Jak widać w zaznaczony obszar niebieski tutaj:
Zapisz plik Po zmianie jej
Teraz trzeba zapisać w kompozytor i animowanego pliku GIF - nie jestem pewien czy to jest niezbędne, ale zrobiłem to w ten sposób i to działa. Pamiętam nazwy pliku, który zapisany
KROK 3 - Potwierdzenie
Ok, więc w tym momencie powinieneś mieć 2 pliki, które zostały utworzone, edytowane i zapisywane. Pierwszym z nich jest YOUR_FILE.GIF - animowany plik wyeksportowany i YOUR_FILE.SVG, którego wywożone i edytować, a następnie zapisane z nieznaczną zmianę już wspomnieliśmy powyżej.
Teraz nadszedł czas, aby załadować je do głównego tematu Builder.
STEP4 - Final Stage
Teraz chcemy je w Theme Builder. Tak, spójrz na obrazek poniżej i powinno być dość oczywiste
Arrow - To tu załadować nowy animowanego pliku GIF (tło), jak wspomniano powyżej.
Strzałki B - jest to ważne - To tu załadować przygotowany plik SVG.
I to wszystko. Przejdź na temat procesu budowy temat jak zwykle.
Teraz, iż wersja!
Welp, że jest za późno, aby dostać się do tego. Jeśli masz grać z kompozytorem dostarczone Plazmic, zobaczysz po prawej, są prostsze sposoby na tworzenie własnych animacji od podstaw.
Jeśli można opanować dość szybko powyżej, a następnie zacząć grać naprawdę. Istnieje wiele wszechstronność tego oprogramowania i szczerze mówiąc to krwawy DOBRY!.
Mam nadzieję, że pomaga ludziom. Zostaw mnie uwagi, myśli i opinii, a zrobię co mogę, by pomóc
Happy Animowane budowlane tematu!
Okrzyki
Matt