Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9500
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.841

Wink JAK ANIMOWAĆ kompozycje? - poradnik

Poradnik znaleziony na [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] z tłumacza google:
    Ok, więc, nie ma wątpliwości, że niektórzy nie doceniają tego.

ALE .... Myślę, że każdy powinien mieć na to crack. Widziałem kilka god straszne animacje i motywy wcześniej, ale z pewnymi szczypanie i porady, mogą one być dość niesamowite i daje ludziom, że trochę dumy w sieci

tak, tu idzie naprawdę podstawowe wskazówki do robienia animowanych motywów. Proszę pamiętać o 20:00 GMT, ponieważ nie miałem pojęcia, a tu piszę poradnik, więc może, że trudno jest t prawda?

Wersja Etap 1 - W tle animacji - Easy

1. Znajdź animowanego pliku GIF, że lubisz i chcesz, aby w animowane tło. Ściągnij ten plik i zapamiętaj, gdzie go umieścić

2. Otwarcie PLAZMIC kompozytora.

3. Import animowany znalazłeś.
    Jak widać, po jego przywożone jako warstwa, to będzie RED obszarze przygranicznym, z małych placów w rogach i na środku w pionie na granicach stronie. Pozwala to na odcinku image / gif do żądanej wielkości obszaru roboczego (w zależności od urządzenia można wybrać).

Patrz strzałka na punkty można przenieść.
    Zobacz Arrow B, dzięki czemu można sprawdzić wielkość musisz zrobić obraz w tle

4. Teraz ustawić ilość klatek na sekundę oraz ilość klatek w animacji

Jest to łatwe. Po załadowaniu się animowany gif, liczby oprogramowania, ilość klatek w animacji. Wystarczy zmienić "100" na ilość klatek w animacji (które są widoczne na osi czasu poniżej) i kliknij REAL TIME. Następnie koryguje klatek na sekundę (FPS), aby żądaną szybkość.

Wreszcie, należy sprawdzić sekcję D na ten temat, i upewnij się, że "nieskończonej pętli" buton kliknięciu.

(Używam rozmiaru Bold, 480x320 z matrycy gif znalazłem)

Hey Presto, należy mieć podstawową posortowane animacji. Teraz kliknij przycisk PLAY, aby upewnić się, że robi to, co chcesz Jeśli nie, to naprawić, jeśli tak, to w dalszym ciągu

Wreszcie, należy ustawić rozmiar płótna. Zobaczysz, że animowane tło jest prawdopodobnie większa niż CANVAS (biały obszar można pracować i zobaczyć w animacji - w szarej strefie, nie będziesz widzieć w animacji ....

Tak, należy kliknąć prawym przyciskiem myszy na obrazek, a to pozwoli Ci wybrać "Właściwości Canvas" na dole, jak w poniższym przykładzie:

Upewnij się, kliknij na strzałkę u góry po lewej, a następnie poinformować go, jak duży obszar powinien być tj. 480x320 dla BB Bold!

KROK 2 - Zapisywanie i przywozu nowe animowane tło.

Tak, jesteś zadowolony z tego, co masz. Teraz, kolejnym etapem jest zapisanie 2 formaty z tego, co stworzyliśmy. Po pierwsze, jest plik SVG. Jest to niezbędne dla animacji do pracy.

Tak, zaoszczędzić Plik SVG, za pośrednictwem polecenia EXPORT, i zapamiętaj, gdzie umieścił go. Teraz otwórz ten plik, xxxxxxxxxxx.svg pliku, do notatnika.

Należy wprowadzić następujące polecenie, aby to: repeatCount = "nieokreślony"

To idzie przed komenda KEYTIMES =.......

Jest to [tag animateTransform]. Jak widać w zaznaczony obszar niebieski tutaj:

Zapisz plik Po zmianie jej

Teraz trzeba zapisać w kompozytor i animowanego pliku GIF - nie jestem pewien czy to jest niezbędne, ale zrobiłem to w ten sposób i to działa. Pamiętam nazwy pliku, który zapisany

KROK 3 - Potwierdzenie

Ok, więc w tym momencie powinieneś mieć 2 pliki, które zostały utworzone, edytowane i zapisywane. Pierwszym z nich jest YOUR_FILE.GIF - animowany plik wyeksportowany i YOUR_FILE.SVG, którego wywożone i edytować, a następnie zapisane z nieznaczną zmianę już wspomnieliśmy powyżej.

Teraz nadszedł czas, aby załadować je do głównego tematu Builder.

STEP4 - Final Stage

Teraz chcemy je w Theme Builder. Tak, spójrz na obrazek poniżej i powinno być dość oczywiste

Arrow - To tu załadować nowy animowanego pliku GIF (tło), jak wspomniano powyżej.

Strzałki B - jest to ważne - To tu załadować przygotowany plik SVG.

I to wszystko. Przejdź na temat procesu budowy temat jak zwykle.

Teraz, iż wersja!

Welp, że jest za późno, aby dostać się do tego. Jeśli masz grać z kompozytorem dostarczone Plazmic, zobaczysz po prawej, są prostsze sposoby na tworzenie własnych animacji od podstaw.

Jeśli można opanować dość szybko powyżej, a następnie zacząć grać naprawdę. Istnieje wiele wszechstronność tego oprogramowania i szczerze mówiąc to krwawy DOBRY!.

Mam nadzieję, że pomaga ludziom. Zostaw mnie uwagi, myśli i opinii, a zrobię co mogę, by pomóc

Happy Animowane budowlane tematu!

Okrzyki
    Matt

kris0725pl
    Guest

Domyślnie

Ja pierdziu...nazwa tematu zajefajna aby przykleić. Więc mam prośbę do moderatora...napisze prosty i klarowny poradnik dla każdego! jak robić animowane tapety bez żadnej edycji pliku SVG!

Bo to,co tutaj jest napisane prosi o pomstę do nieba

Moderator wykasuje posta wyżej i wklei poradnik jaki napiszę,ok? Chetni na taki zabieg? Bo szkoda zakładać nowy temat. Czekam na odpowiedź. Kris.
    Ostatnio edytowane przez kris0725pl ; 01-10-10 o 21:20

Zaawansowany Avatar wojtek32b
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kalisz
    PIN
    215E3AC7
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.681

Domyślnie

Cytat Napisał kris0725pl Zobacz post
    napisze prosty i przejżysty poradnik dla każdego! po Polsku
    Myślę, że sam pomysł napisania poradnika to dobry pomysł, bo faktycznie, to co wkleił kolega z pewnością NIE jest w po polsku
    BlackBerry 9000 Bold + microSD 8GB
    Vendor ID: 179
    BIS: brak (jak na razie )

Moderator Avatar Markowski72
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Mikołów
    PIN
    28DB2ECE
    Model BlackBerry
    9360
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.336

Domyślnie

Cytat Napisał kris0725pl Zobacz post
    Moderator wykasuje posta wyżej i wklei poradnik jaki napiszę,ok?
    Się napisze, się przeczyta ... się zobaczy
    BB 9360 @ 7.1.0.336+microSD 8GB+BIS Play
    BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS/BES Orange
    BB 9860 @ 7.1.0.342+
    microSD 8GB+
    BIS T-mobile
    BB 9700 @ 6.0.0.723 - SPRZEDAM!

Ponad 70 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.