BB 9360 @ 7.1.0.336+microSD 8GB+BIS Play
BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS/BES Orange
BB 9860 @ 7.1.0.342+microSD 8GB+BIS T-mobile
BB 9700 @ 6.0.0.723 - SPRZEDAM!
Ponad 70 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.
Witam, od dziś jestem szczęśliwym (póki co) posiadaczem BlackBerry 8520.
Egzemplarz który zakupiłem jest używany i wyświetlacz pod spodem jest bardzo brudny. Chciałbym go wyczyścić, ale w tym celu potrzebne jest ściągnięcie obudowy. Nie mogłem znaleźć żadnego opisu dot. zdejmowania obudowy aczkolwiek znalazłem [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] filmik. Tutaj nasuwa się moje pytanie: Czy po wyjęciu szybki metodą zaprezentowaną na filmie jest opcja ponownej jej instalacji? Jak owa szybka przytwierdzona jest do telefonu? Przy okazji, miłośnicy jagód - możecie podesłać mi ciekawe i przydatne aplikacje na owy model, które przypadły Wam do gustu. Z góry dziękuję i pozdrawiam!![]()
BB 9360 @ 7.1.0.336+microSD 8GB+BIS Play
BB 9780 @ 6.0.0.723+microSD 8GB+BIS/BES Orange
BB 9860 @ 7.1.0.342+microSD 8GB+BIS T-mobile
BB 9700 @ 6.0.0.723 - SPRZEDAM!
Ponad 70 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y): [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.
NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub PIN!!!
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
7290 Najlepszy z Najlepszych 4.0.2.35 chwilowo odpoczywa
PLAYBOOK 32GB 2.0.0.7971
BOLD 9900 7.1.0.205BIS T-Mobile
TORCH 9800 6.0.0.600 BIS T-MobileBOLD 9780 black 6.0.0.723 backup, white 6.0.0.576 BIS T-Mobile
BOLD 9650 6.0.0.280 na testach
9000>9520>9700>9100>9810>9860 sprzedane
Witam miałem ten sam problem ale posiedziałem chwilkę z telefonikiem i się udało , wystarczy odkręcić raptem 2 śrubeczki pod klapka od baterii oraz 2 ktore znajduja sie pod taka klapka poniżej klawiaturą telefonu żeby ja zdjąć musisz ją nieco wysunąć w dół i podnieść do góry a co do szybki to nie ma problemu jak sie ja wyciaglo tak sie ja zakłada i trzyma jak należyPowodzenia
![]()
Witam,
Jestem posiadaczem jeżynki 8520 i dzisiaj stało się nieszczęście jakiś płyn dostał się pod szybkę ochronną wyświetlacza. Pierwsze co zrobiłem to rozmonotowałem zgodnie z tutorialem z youtub-a, wyczyściłem wszystko pięknie ładnie. No i tu zaczynają się schody, a mianowicie szybka jest przyklejona czymś do obudowy telefonu, a u mnie się ta warstwa zdarła w kilku miejscach i szybka ochronna nie przykleiła się dokładnie. Może wiecie gdzie mogę dostać taki klej, żeby szybkę przykleić. Są tutoriale jak rozebrać telefon, ale nie ma jak go złożyć... Pomóżcie.
Kupic taśmę dwustronną i dociąć tam gdzie brakuje.
A na przyszłość do ściągania proponuje użyć suszarki - podgrzać delikatnie na około wyświetlacza i sciągac wówczas sciąga sie bez kleju i później wszystko ładnie się składa
Tylko z głową z ta suszarką.
Ostatnio edytowane przez tranzystor82 ; 18-07-11 o 11:00
Polecam kupić taśmę 3M może być też od szybek do Iphonów. Bardzo dobra taśma. Kup taśme wyczyść wszystkie resztki kleju i będzie OK.
ELECTRO-GSM
Wcale nie tak ok kolego bo ta warstwa nie wiem czy wiesz ale jest wyższa jak zdrapie resztki i nałoży panel będzie mu wystawał track pad i będzie widoczny uskok patrząc z boku - walory estetyczne
Więc jeśli już zdzierać to będzie trzeba ze 2-3 warstwy nałożyć.
Witajcie,
Posiadam BB 8520 Curve. Z racji ze moja obudowa nadaje sie juz do zmiany, zastanawia mnie, czy mogę zmienić na obudowę z 9300 curve? Będzie pasowała?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam