Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Nowy Avatar mrbaca
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    8220
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4,6

Domyślnie Jaka aplikacja do inforamowania o restarcie

Witam

Czy jest jakas aplikacja inforumjaca dzwiekiem lub przynajmniej dioda led, ze BB nie ma wlaczonej anteny telefonu ( np efekt nie podania PINu po restarcie BB) ??? BB Buzz Tin tego nie ma, a nie chce instalowac stu tysiecy aplikacji, zeby znalezc ta jedna.

Od czasu do czasu restaruje mi sie BB 8220. Niby tylko raz na 3-4 dni, ale nie czuje sie przez to bezpiecznie, poniewaz nigdy nie wiem, czy aby nie minela mnie jakas pilna sprawa i ktos sie nie mogl do mnie dodzwonic.

Mam abonament, wiec po restarcie jest monit o podanie PINu. Niestety próba usuiecia zadania PINu przez BB sie nie powidola, bo operator ustawil tak karte SIM, ze PIN ma byc wprowadzony i basta.

Z gory dziekuje za pomoc

VIP - patrzy i czuwa Avatar krzychup
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    28135BF3
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Poruszasz kilka spraw w jednym watku. Najlepiej rozdzilaj tematy, dopisuj do istniejacych watkow, a jesli nie znajdziesz, to wtedy zakladaj nowy - to tak na przyszlosc.

Co do usuniecia zadania PINu z karty SIM - czy nie zadzialalo:
    Opcje -> Opcje zaawansowane -> Karta SIM -> klawisz jezyny -> Wylacz zabezpieczenia
    Apartamenty na Starym Miescie w Krakowie - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

BB 9900, BIS Orange, OS 7.1.0.205
    BB 9000,
    OS 5.0.0.1079
    BB 9700, BIS Orange, OS 5.0.0.979

8900->9700->9000->9650->7290->9900:9000:9700

Moj chomik: krzychup2010

Nowy Avatar mrbaca
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    8220
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4,6

Domyślnie

Poruszasz kilka spraw w jednym watku. Najlepiej rozdzilaj tematy, dopisuj do istniejacych watkow, a jesli nie znajdziesz, to wtedy zakladaj nowy - to tak na przyszlosc.
    Dzieki za uwagi.

Co do usuniecia zadania PINu z karty SIM - czy nie zadzialalo:
    Opcje -> Opcje zaawansowane -> Karta SIM -> klawisz jezyny -> Wylacz zabezpieczenia
    Próbowałem, ale pojawia sie komunikat : "Niemozliwe wylaczenie ochrony". Najprawdopodobniej na kartach SIM na abonament nie mozna tego zrobic.

VIP - patrzy i czuwa Avatar krzychup
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    28135BF3
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

Cytat Napisał mrbaca Zobacz post
    Próbowałem, ale pojawia sie komunikat : "Niemozliwe wylaczenie ochrony". Najprawdopodobniej na kartach SIM na abonament nie mozna tego zrobic.
    A gdzie masz abo?
    Bo ja mam w Orange i moge bez problemu wylaczyc zabezpieczenie kodem PIN1, a potem wlaczyc ponownie... ile tylko razy mi sie zamarzy i dziala. Nie ma sciemy.
    Apartamenty na Starym Miescie w Krakowie - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

BB 9900, BIS Orange, OS 7.1.0.205
    BB 9000,
    OS 5.0.0.1079
    BB 9700, BIS Orange, OS 5.0.0.979

8900->9700->9000->9650->7290->9900:9000:9700

Moj chomik: krzychup2010

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Czy jest jakas aplikacja inforumjaca dzwiekiem lub przynajmniej dioda led, ze BB nie ma wlaczonej anteny telefonu ( np efekt nie podania PINu po restarcie BB) ??? BB Buzz Tin tego nie ma, a nie chce instalowac stu tysiecy aplikacji, zeby znalezc ta jedna.
    Można zrobić troszkę dookoła, ale powinno zdać egzamin (o ile wcześniej nie doprowadzi do szału):

BB ma w sofcie opcje informowania o połączeniu z nadajnikiem GSM (zielona, migająca lampka), która przestaje migać, jeśli nie mamy zasięgu. Opcje - Ekran/Klawiatura - Dioda sygnalizacyjna zasięgu.

Tyle, że od niej można się nabawić nerwicy, albo czegoś podobnego
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy Avatar mrbaca
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    8220
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4,6

Domyślnie

A gdzie masz abo?
    Bo ja mam w Orange i moge bez problemu wylaczyc zabezpieczenie kodem PIN1, a potem wlaczyc ponownie... ile tylko razy mi sie zamarzy i dziala. Nie ma sciemy.
    Hmm... tez mam w Orange i nie moge wylaczyc zadania PIN. Jutro zadzwonie na infolinie naszych pomarańczowych przyjaciół i dam znac, czy to wina np starej karty SIM, ktora mam juz jakies 5 lat.

BB ma w sofcie opcje informowania o połączeniu z nadajnikiem GSM (zielona, migająca lampka), która przestaje migać, jeśli nie mamy zasięgu. Opcje - Ekran/Klawiatura - Dioda sygnalizacyjna zasięgu.
    No tak. Dziala. Faktycznie wkurza mrugajacy LED, a na dodatek pewnie konsumuje baterie, ale zawsze to cos. Swoja droga troche dziwne, ze RIM nie wykombinowalo, odwrotnie, czyli informacja o braku zasiegu. Moim zdaniem bylo by to bardziej praktyczne.

Czy macie moze BeBuzz? Pisza, ze ma ponizsza funkcje.

Customizable LED color for;
    ...
    - Coverage Indicator (When Radio/Data is available or when Radio/Data is not available)
    Czy dobrze kombinuje, ze po zakupie platnej wersji Full moglbym ustawic kolorek LED'a (np czerwony) odpowiadajacy brakowi zasięgu i przynajmniej LED by dawał znac?

Z góry dzieki za odpowiedz

Moderator Avatar Markowski72
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Mikołów
    PIN
    26E77625
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.723

Domyślnie

Czy dobrze kombinuje, ze po zakupie platnej wersji Full moglbym ustawic kolorek LED'a
    Dobrze kombinujesz
    BB 9360 @ 7.0.0.594+microSD 8GB+BIS T-mobile
    BB 9650 @ 6.0.0.706+microSD 8GB+BIS/BES Orange
    BB 9780 @
    6.0.0.723+microSD 8GB+
    BIS Play Fresh
    BB 9700 @ 6.0.0.723+microSD 4GB+BIS Play Fresh
    BB 8820 @ 4.5.0.187 - SPRZEDAM!
    BB 7290 @ 4.1.0.377 - SPRZEDAM!

Ponad 63 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y), wszystko w jednym miejscu: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.

Nowy Avatar mrbaca
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    8220
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4,6

Domyślnie

Hmm... tez mam w Orange i nie moge wylaczyc zadania PIN. Jutro zadzwonie na infolinie naszych pomarańczowych przyjaciół i dam znac, czy to wina np starej karty SIM, ktora mam juz jakies 5 lat.
    No i zrobione. Okazuje się, że nie wszystkim kartom SIM samodzielnie da sie odblokowac koniecznosc podawania PIN. W moim przypadku musialem zadzwonic do dzialu technicznego Orange, przefaksowac podpisana deklaracje, ze chce zdjac blokade i ze znam ewentualne nastepstwa zdjecie blokady. Po jakims czasie zadzwonili do mnie z Orange, zebym zrestartował telefon i wylaczyl zadanie kodu PIN w ustawieniach telefonu. Teraz wszystko bangla .

Ponizej zalaczam dane jakie trzeba zamiescic na faksie do Orange. Dla potomnych;

Pismo powinno zawierać :
    imię i nazwisko, adres, numer telefonu, czytelny podpis, numer telefonu kontaktowego, dopisek : "Zostałem poinformowany o zagrożeniach, które mogą zaistnieć w sytuacji gdy moja karta SIM nie jest zabezpieczona kodem PIN i biorę pełną odpowiedzialność za nieautoryzowany dostęp do karty SIM."