Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie Czy 8900 może pracować w GSM ?

Witam przeszukałem forum i nie znalazłem jednoznaczniej odpowiedzi na moje pytanie co do telefonu BB 8900. Mianowicie nie wiem jak u was ale mój pracuje w transmisji danych edge i mam bardzo słaby zasięg i nie wiem czy jest to normalne że ten zasięg jest aż tak kiepski. Chciałbym również wiedzieć czy BB 8900 może pracować w trybie gsm tzn. czy można go jakoś ustawić by pracował w bardziej przyziemnym trybie niż jest edge. Nie wiem co mam zrobić czy zasięg jest aż tak beznadziejny czy to ja mam uszkodzony terminal. Jeśli temat był poruszany to przepraszam jeśli jest w FAQ to też bardzo przepraszam i proszę o wyrozumiałość.

BerryAddict Avatar RBuzz
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Królewska Huta
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Przeanalizuj sobie to bardzo uproszczone równanie:
    GSM=EDGE
    Niżej nie zejdziesz. Chodzi o rozmowy (GSM) i dane (EDGE), które realizowane są tym samym kanałem.
    Czyli, wydaje Ci się, że masz telewizor, a tymczasem caly czas korzystasz z radia...

Jeśli masz kiepski zasięg, jest na to tylko jedna rada - zmień operatora.
    Z BlackBerry od 2006: 7230>7290>8700>8800>9000>9650>9810(V1):9100(też V1)
    vnbb Tools: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
    Sam jesteś pajac!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - zbiór aplikacji dla PlayBooka

VIP - patrzy i czuwa Avatar krzychup
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    28135BF3
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Cytat Napisał RBuzz Zobacz post
    Jeśli masz kiepski zasięg, jest na to tylko jedna rada - zmień operatora.
    Jeszcze warto zwrocic uwage na kilka innych detali:
    1. czasem pomaga instalacja najnowszego softu
    2. czasem pomaga wymiana karty SIM (obecna moze byc starego typu lub byc uszkodzona)
    3. jesli slaby zasieg jest tylko w konkretnych miejscach, to moze byc to wina parametrow tego miejsca. Tytulem anegdoty (gdzies juz to tutaj opisywalem na Forum) ja mialem tak w domu u tesciow. Wymienilem juz wszystko lacznie z fonami i tez to samo... i co? Okazalo sie, ze antena telewizyjna byla umocowana na stalowym dragu, a ten do okratowania budynku i powstawala taka klatka, ktora skutecznie ekranowala sygnal operatora. A wyszlo przez przypadek gdy w celach konserwacyjnych zostala usunieta ta antena
    Apartamenty na Starym Miescie w Krakowie - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

BB 9900, BIS Orange, OS 7.1.0.402
    BB 9000,
    OS 5.0.0.1079
    BB 9700, BIS Orange, OS 5.0.0.979

7290/8900/9000/9650/9700/9810/9900

Moj chomik: krzychup2010

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Dzięki Panowie, więc 1 co zrobię to przeinstaluje softa, jeśli nie będzie poprawy wymienię karte sim (7 dni trzeba czekać ;/, heyah ), co do operatora to chyba nie jest to ich wina ponieważ na 2 innych telefonach zasięg śmiga dobrze.
    Wiem że GSM=EDGE, tylko np. w iphone zauważyłem że gdy na Edge pracuje telefon i jest słaby zasięg to automatycznie przechodzi na gsm, ale po tym co napisaliście mam rozumieć że bb 8900 nie da się ustawić gsm ?

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

O to mi właśnie chodzi żeby pracować w GSM tylko w swoim bb chyba nie mogę wyłaczyć tego tak jak to opisujesz.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał radames Zobacz post
    O to mi właśnie chodzi żeby pracować w GSM tylko w swoim bb chyba nie mogę wyłaczyć tego tak jak to opisujesz.

Sorry. Opcje-sieć komórkowa - usługi danych zrób na wyłączone.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    Sorry. Opcje-sieć komórkowa - usługi danych zrób na wyłączone.
    Wyłączyłem ale nie widzę znacznej poprawy z zasięgiem. I nie wiem czy to ważne ale... w górnym prawym rogu nadal wyświetlona jest transmisja edge. Pozatym jeśli ma to jakieś znaczenie to jestem z Rzeszowa i tu w miarę można by było korzystać z tego zasięgu co jest 2 czasem 3 kreski są ale gdy już zapuszczę się bardziej mniej cywilizowane tereny zasięg czasem spada do 0 i zostaje mi tylko SOS.
    Ostateczna opcja to serwis ale może uda mi się tego uniknąć z waszymi podpowiedziami.

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9xxx
    BIS/BES
    BIS T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Cytat Napisał radames Zobacz post
    Wyłączyłem ale nie widzę znacznej poprawy z zasięgiem. I nie wiem czy to ważne ale... w górnym prawym rogu nadal wyświetlona jest transmisja edge. Pozatym jeśli ma to jakieś znaczenie to jestem z Rzeszowa i tu w miarę można by było korzystać z tego zasięgu co jest 2 czasem 3 kreski są ale gdy już zapuszczę się bardziej mniej cywilizowane tereny zasięg czasem spada do 0 i zostaje mi tylko SOS.
    Ostateczna opcja to serwis ale może uda mi się tego uniknąć z waszymi podpowiedziami.
    To moja wina. Coś cofam się w rozwoju ostatnio (masakra - zaraz mnie markowski72 zje na kolacje za to ). Będziesz miał edge bo jesteś w zasięgu bts'a z edge. Nie da się tego wyłączyć - tak, pomyliłem się wcześniej, za co przepraszam. Powinno normalnie wszystko działać - nie rozumiem czemu tak bardzo zależy ci na edge?

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Cytat Napisał wlochaty Zobacz post
    To moja wina. Coś cofam się w rozwoju ostatnio (masakra - zaraz mnie markowski72 zje na kolacje za to ). Będziesz miał edge bo jesteś w zasięgu bts'a z edge. Nie da się tego wyłączyć - tak, pomyliłem się wcześniej, za co przepraszam. Powinno normalnie wszystko działać - nie rozumiem czemu tak bardzo zależy ci na edge?
    Spokojnie pomyłki się zdarzają, zależy mi na edge żeby go najlepiej nie było , ponieważ ten zasięg jak już wcześniej wspomniałem jest beznadziejny, jak włączam bb to przez 2 sec widnienie napis GSM i cały zasięg jest wtedy ale zaraz po tym wyświetlany magiczny jak dla mnie edge i zasięg ogrniacza się do max 3 kresek, nie wspomnę już jak oddale się od centrum miasta, wtedy jak wspominałem używanie mojego bb jest katorgą, i niestety nie mogę wtedy na ten telefon liczyć.

Początkujący Avatar bastek1215
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Nysa
    PIN
    20EFF07F
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.822

Domyślnie

Podłącze się pod ten temat.Otóż gdy wkładam moją kartę heyah pisze koło kreseczek zasięgu EDGE a gdy wkładam kartę mojej narzeczonej również heya bo pisze GSM,dlaczego tak jest?

(wiem że heya w bb to tylko marnowanie telefonu więc oszczędźcie takie uwagi)
    Zdziwił bym się gdybym potrafił się jeszcze zdziwić.