Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    4.6.1.310

Domyślnie nieusuwające się maile

Jakieś 2 tygodnie temu byłem za granicą - aby nie mieć wysokich kosztów wyłączyłem usługę. Po powrocie do Polski włączyłem ją ponownie, jednak panowie z Ery nie do końca znają się chyba na swojej pracy, bo musiałem wszystko konfigurować od nowa (mimo, że twierdzili, że to zwykłe zawieszenie usługi i takiej konieczności nie będzie).
    Teraz mam 3 skrzynki pocztowe + standardowo ta jedna zbiorcza. W tej zbiorczej cały czas leżą te maile, które wcześniej otrzymywałem/wysyłałem, a w tych indywidualnych ich nie ma.

Wczoraj jeden z portali realizował dla naszego klienta mailing i coś chyba źle ustawili bo dostałem w nocy jakieś 3 tyś e-maili. Siedząc na komputerze usunąłem te maile z samego rana (włącznie z opróżnieniem kosza). Mimo tego do tej pory mam na urządzeniu te 3 tyś maili nieprzeczytanych.

Zarówno odnośnie sytuacji pierwszej jak i drugiej - dlaczego maile nie zostały usunięte i jak mogę je usunąć? kasowanie każdego pojedynczo nie wchodzi w grę, a opcji "zaznacz wszystkie" niestety nie znalazłem na urządzeniu

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie
    pozdrawiam
    Łukasz

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Cytat Napisał Promotiv Zobacz post
    "zaznacz wszystkie" niestety nie znalazłem na urządzeniu
    Najechać na dzisiejszą datę, kliknąć trackball albo klawisz menu i wybrać 'usuń wcześniejsze wiadomości'. Jeśli nie ma takiej opcji, wybrać: pełne menu i dopiero wtedy.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

VIP - patrzy i czuwa Avatar krzychup
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    28135BF3
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

A na jakich serwerach masz te skrzynki? Bo tylko na niektorych jest dwukierunkowa synchronizacja (np. gmail i yahoo).
    Apartamenty na Starym Miescie w Krakowie - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

BB 9900, BIS Orange, OS 7.1.0.205
    BB 9000,
    OS 5.0.0.1079
    BB 9700, BIS Orange, OS 5.0.0.979

8900->9700->9000->9650->7290->9900:9000:9700

Moj chomik: krzychup2010

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    4.6.1.310

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    Najechać na dzisiejszą datę, kliknąć trackball albo klawisz menu i wybrać 'usuń wcześniejsze wiadomości'. Jeśli nie ma takiej opcji, wybrać: pełne menu i dopiero wtedy.
    w której aplikacji? bo niestety nie widzę nic takiego...

Dodatkowo jeszcze jedna sprawa. Myślałem, że jak usunę konto w ustawieniach konta na era.blackberry.com to usunę także maile. No i w skrzynce dotyczącej tego konkretnego konta już ich nie ma, ale w zbiorczej nadal są. A co najdziwniejsze - gdy przychodzi wiadomość na to konto to nie pojawia się przy nim gwiazdka symbolizująca nową wiadomość, ale za to pojawia się przy skrzynce zbiorczej (którą mam domyślnie ukrytą) i tylko po ikonce nowej wiadomości przy liczniku obok zegarka widzę, że jest coś nowego...[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 17:43 ---------- Previous post was at 17:42 ----------

Cytat Napisał krzychup Zobacz post
    A na jakich serwerach masz te skrzynki? Bo tylko na niektorych jest dwukierunkowa synchronizacja (np. gmail i yahoo).
    myślę, że to nie ma znaczenia, bo wcześniej wszystko działało jak trzeba na tych samych kontach

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Cytat Napisał Promotiv Zobacz post
    w której aplikacji? bo niestety nie widzę nic takiego...
    W "Wiadomości" po prostu - ogólnej skrzynce mailowej. Najeżdżasz kursorem na datę (np. pt, 21 sie 2010) i klikasz, a potem wybierasz z rozwijanego menu.

Ale chyba jeśli są inne problemy, to bym się w to nie bawił i zrobił tak:

1) Spróbował usunąć Rejestry Usług (Opcje - Opcje Zaawansowane - Rejestry Usług). Powinny się dać skasować wszystkie oprócz Provisingu - w ten sposób powinny zniknąć dodatkowe ikony skrzynek pocztowych. Wyciągnąć baterię i sprawdzić w tym samym miejscu czy rejestry usług 'dosłały' się ponownie i wszystko jest ok. Jeśli nie - zalogować się na konto BIS przez WWW i z zakładki "Pomoc" wybrać "Wyślij rejestry usług". Powinny przyjść na urządzenie, a wraz z nimi pojawią się skrzynki pocztowe.

Jeśli nie pomoże:

2) Podpiąć telefon pod komputer z Desktop Managerem. Wybrać ikonkę odpowiedzialną za wykonywanie kopii zapasowej, wybrać "Zaawansowane". Powinny pojawić się dwa okna: jedno zawiera informacje z urządzenia. Skasować wszystko co ma związek z Messages. Odpiąć telefon i dosłać rejestry usług (można wyciągnąć baterię wcześniej).

Jeśli nie pomoże:

3) Przeprowadzić "Bezpieczne czyszczenie" (WIPE) urządzenia z Opcje - Opcje bezpieczeństwa. Po restarcie dosłać rejestry usług, pod warunkiem, że nie doślą się same. Operacja wiąże się z utratą wszystkich danych, więc warto zrobić backup (ale nie przywracać go w całości!)
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    4.6.1.310

Domyślnie

Dzięki fism - pierwsza opcja pomogła

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Proszę
    Nie odpisuję na PW.