Dla nie wtajemniczonych jest to pakiet obsługujący pliki worda powerpointa oraz excela.
Działa na Os serii 4.5 i nowszych.
Dla nie wtajemniczonych jest to pakiet obsługujący pliki worda powerpointa oraz excela.
Działa na Os serii 4.5 i nowszych.
Ostatnio edytowane przez marbb ; 08-02-11 o 14:40
BlackBerry :
8320 Curve - Os: 4.5.0.182
9700 BOLD - Os: 5.0.0.423
7230 - Os: 4.0.1.35 Klasyka
7100x - Os: MFI-08400-007 Egzemplarz testowy
Software & Simlock Engineer
Bardzo chętnie kupie lub przygarnę stare terminale serii 5xxx 6xxx 7xxx, kontakt na pm.
W tematach założonych przeze mnie zawsze czytaj mój pierwszy post w nim zazwyczaj są zawarte odpowiedzi na pytania.
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Pliki z worda 2007 docx sa juz obsulgiwane.![]()
Blackberry 8110
Czy jest opcja zapisywania załączników na BB? U mnie cały czas nie widze czegos takiego, jedynie moge otworzyc załącznik. A chciałbym móc go zapisywać i edytować w DocumentsToGo.
Pozdr,
Jak otworzysz plik to pod menu powinno być Edit mode.
BlackBerry :
Bardzo chętnie kupie lub przygarnę stare terminale serii 5xxx 6xxx 7xxx, kontakt na pm.
W tematach założonych przeze mnie zawsze czytaj mój pierwszy post w nim zazwyczaj są zawarte odpowiedzi na pytania.
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Nie o to mi chodziło.
Jak dostaje załącznik wraz z emailami to nie ma opcji zapisania ich bezpośrednio w telefonie lub na karcie. Jest jedynie otworz załącznik.
A jak otworzysz załącznik to pod menu nie ma edit i save as?
BlackBerry :
Nie mam. Otwieram plik worda który był załącznikem do emaila, po otwarciu w menu mam Pomoc, Pobierz informacje, Znajdz, Zaznacz, Opcje, Zmień język, Przełącz aplikacje i Zamknij. Wydaje mi sie że otwiera załącznik domyślna przegladarka w BB, a nie DocumentsToGo.
Ja nie mam ani BIS ani BES więc nie mam jak tego sprawdzić ale myślałem, że DTG domyślnie obsługuje załączniki bo takie chyba było główne jego przeznaczenie.
Jednym z takich niuansów jakie zauważyłem, to że pliki nie muszą być otwierane przez program. Wchodzę na karte pamięci przez multimedia klikam na plik worda i sie otwiera w WordToGo. W poprzednich wersjach chyba tak nie było, jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
BlackBerry :
dziwne bo ja mam soft 4.5.0.42 ale nie mam DTG, ostatnio wrzuciłem przykładowy plik Excela (wszedłem w multimedia, wybrałem ocje EXPLORE) wybrałem ten plik, ale nie otworzyło go. Wyskoczył jakiś błąd.
-------------------------------------------------------------------------------
BlackBerry Bold 9930
-------------------------------------------------------------------------------
Documents To Go było w becie 4.5, ale jakiejś wcześniejszej. Jak miałem pearla z bodajże pierwszą stabilną betą 4.5, to DTG już tam było. Po przesiadce na 8800 i zainstalowaniu nowej bety nie miałem już tej aplikacji.
Nie miałem, ale już mamNa początku trochę się zdziwiłem, że firewall przeszkadza w otwieraniu plików, ale przypomniałem sobie, że IT Policy ciągle mam na tym terminalu. Po chwili już wszystko grało
![]()