Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 20 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 191
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.423

Domyślnie Nawigacja w Blackberry

Czesć,

Posiadam BB 8800 i mam do was pytanie w sprawie aplikacji do map. Korzystałem już z BB maps i google maps ale chciałbym znaleźć jakiś soft z zawigacją głosową i 3D coś takiego jak tomtom czy automapa.

Możecie coś polecić ? Cos takiego w ogóle istnieje ?

Pozdrawiam,
    Olek

VIP Avatar twoface
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wejherowo
    PIN
    260e0762
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BES Orange
    BlackBerry OS
    6.6.0.212

Domyślnie

Orange dla klientów businesowych standardowo wyposaża 8800 w NaviExpert (24miesiące free) z tego co się orientuję ta aplikacja gada
    Automapa ma ten minus że wszystkie mapy muszą być wczytane do telefonu, co zajmuje kupę pamięci. Wspomniany Naviexpert czy też google maps ściąga tylko potrzebne mapy na bieżąco po GPRSie.
    Ale słyszałem że GPS w tym terminalu jest jakiś słaby i trzeba w samochodzie rękę wystawiać za okno. Możesz to potwierdzić?
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] i [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
    ---
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
    ----------------------------------------------------------
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.423

Domyślnie

Cytat Napisał twoface
    Orange dla klientów businesowych standardowo wyposaża 8800 w NaviExpert (24miesiące free) z tego co się orientuję ta aplikacja gada
    Automapa ma ten minus że wszystkie mapy muszą być wczytane do telefonu, co zajmuje kupę pamięci. Wspomniany Naviexpert czy też google maps ściąga tylko potrzebne mapy na bieżąco po GPRSie.
    Ale słyszałem że GPS w tym terminalu jest jakiś słaby i trzeba w samochodzie rękę wystawiać za okno. Możesz to potwierdzić?
    jesli chodzi o gpsa to wydaje mi sie ze nie jest slaby. Siedze w domu i mam 2 pietra nad glowa i lapie mi przynajmniej 3 satelity. Jak wychodze na balkon to 10 satelit.
    Sprawdze jeszcze w samochodzie ale mysle ze bedzie ok.

CO do map to bede probowal. Napisze jakie sa efekty...

VIP Avatar twoface
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wejherowo
    PIN
    260e0762
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BES Orange
    BlackBerry OS
    6.6.0.212

Domyślnie

Dobrze by było jak by działał sprawnie mam zamówiony ten terminal i coś orange się ociąga z dostarczeniem go. Ale mam nadzieję że niedługo będzie i będzie mi służył równie dobrze jak 8700, a nawet lepiej
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] i [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
    ---
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
    ----------------------------------------------------------

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.423

Domyślnie

no więc sprawdziłem w samochodzie - jest OK. Terminal polozylem miedzy przednimi siedzeniami na takim tunelu wiec aparat byl w penym sensie zchowany pod dachem.

Brakuje mi jednak 2ch (moim zdaniem) bardzo istotnych rzeczy - uchwytu, żeby przymocować BB koło kierownicy i DOBREGO programu do nawigacji. Google maps i BB maps to srednie rozwiązanie moim zdaniem.

Jak byście coś znaleźli - dajcie znać. Ja też szukam ...

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.423

Domyślnie

Czy ktoś kto ma naviexpert na blackberry ( z orange ) moglby go zgrac i wrzucic tutaj?

BTW: znalazlem (chyba) fajny program do nawigacji - wayfinder 6 ale nie mam klucza niestety :/

update: Mam już działającego Wayfinder'a 6 i musze powiedzieć że jest to aplikacja której szukałem - REWELACJA! Nawigacja głosowa działa bez zarzutu, podtrzymywanie podświetlenia też. Po ustaleniu trasu program pobiera tylko ulice którymi będziemy jechali (i kawałki ulic bocznych). Naprawde rewelacja - polecam wszystkim

VIP Avatar mrkubix
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    8110
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5

Domyślnie

Czy ten Wayfinder będzie działał też z gpsem podłączonym przez usb ??

Jeśli tak to miałbym wielką prośbe czy mógłbys go zapodać na jakieś rapidshare albo coś w tym stylu?

EDIT: JUz znalazłem, niby na liście jest wersja na mój model 7130, ale potem jak przychodzi do ściągana to figa, do wyboru tylko 3 jezynki
    Blackberry 8110

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.423

Domyślnie

wyslalem Ci już co trzeba - patrz pw

daj znac czy dziala

update: jest już wersja 7 wayfindera a tam sa mapy 3D ) Jak by ktos go dopadl to bede bardzo wdzieczny za informacje

VIP Avatar mrkubix
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Poznań
    Model BlackBerry
    8110
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5

Domyślnie

Już znalazłem wersje PL dla mojego modelu też

No nie powiem bardzo fajny program, nie mam jeszcze gpsa ale w opcjach widze że mozna podłączyć na usb a także na bluetooth
    Poradziłem sobie z kluczem aktywacyjnym, więc chyba sobie go zostawie na stałe, jutro bede testował z gpsem.
    Jak narazie to mnie zdziwił ten program bo znalazł moją ulice, która jest w miare nowa( ma 2 lata), więc mapy muszą być często uaktualniane.
    Blackberry 8110

Na emeryturce Avatar Jazux
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    PIN
    21CC0696
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.666

Domyślnie

He he z początku chcialem wam zadać pytanie, czy będzie działało z moją komą, ale jak przypomniałem sobie to niecałe 2 MB wolnego miejsca, to sobie odpuszczę.. PS. Witam po długiej przerwie...
    BlackBerry 9700 Bold 2
    Dobre telefony zawsze są dobre!
    One Love!
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] <-- Sprawdzić ! Szykuje się dobra płytka.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia