Witam, szykuje mi się przeniesienie bazy BB na inny serwer. Ponieważ instalację obecną już zastałem, mam pytanie do Was, czy ktoś już przenosił bazę i czy są jakieś pułapki.
Nazwę serwera nadam identyczną jak poprzednio.
Pozdrawiam
Witam, szykuje mi się przeniesienie bazy BB na inny serwer. Ponieważ instalację obecną już zastałem, mam pytanie do Was, czy ktoś już przenosił bazę i czy są jakieś pułapki.
Nazwę serwera nadam identyczną jak poprzednio.
Pozdrawiam
Zainstaluj oprogramowanie BES i podmień bazę danych SQL na starą, to powinno rozwiązać problem. Wcześniej przetestuj.
lukas
Oprogramowanie BES mam na innym serwerze i nie ruszam tego. Natomiast zmienia się server SQL na którym leży bazka, przechodzimy na nowszy sprzęt i sql2k5 (wcześniej był 2k)Napisał lukas
tak nie testowałem ale wydaje mi się ze przy instalacji sql2k5 sam z migruje bazy do nowszego oprogramowania, trzeba będzie uważać na pewno na zabezpieczenia bo są zupełnie inne jak na starym sql i żeby się nie okazało że sql zabroni dostępu.
Dla domyślnych ustawień.
Czy trzeba przenieść bazy z pod tej ścieżki: C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data
Czy gdzieś jeszcze jakieś bazy są trzymane pod katalogiem C:\Research in Motion
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] i [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
Dla domyślnych ustawień będzie C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL.1\MSSQL\Data
Dwie bazy BESMgmt.ldf i BESMgmt.mdf .
A tutaj dokument:
KB03112 How to move the BlackBerry Configuration Database to a new Microsoft SQL Server or instance
Powinno pomóc.![]()