Untitled 1

Biały Bold 9900

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8800
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    Brak

Domyślnie Wyświetlacz działa, ale nie podświetla się, klawiatura nie reaguje...

Witam!

Mam poważny problem z moją jeżynką. Chodzi o to, że nie mogę normalnie uruchomić telefonu.
    Przed wczoraj telefon rozładował się całkowicie. Podłączyłem go do PC. DM go wykrywa, ale wyświetlacz się nie świeci. Gdy wyjmę baterię i podłącze do USB wyświetlacz się zapala i świeci się przekreślona bateria. Jakby tego było mało klawiatura nie reaguje. Trackball dzisała bo słychać ten charakterystyczny dźwięk gdy się go ruszy. Poza tym telefon ma zasięg bo da się na niego dodzwonić, ale klawiatura nie działa więc nie da się odebrać połączenia. Co ciekawe raz udało mi się uruchomić telefon ale tylko na minutkę. Wszystko działało dobrze po czym telefon znowu zgasł. Rozkręciłem go, wyjąłem wyświetlacz przeczyściłem styki ale bez sutku, nadal to samo. Wiem, że bateria była już w kiepskim stanie. Jak myślicie? Czy to płyta główna? Czy bateria do wymiany? Sorki, że zakładam nowy temat, ale pilnie potrzebuje jeżynki. Czytałem sporo na forum, ale może będziecie mieć czas żeby pomóc. Z góry dzięki.
    Pozdrawiam
    Karas_88

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8800
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    Brak

Domyślnie

Rozebrałem jezynkę jeszcze raz, wyświetlacz miał nieco odgiętą obudowę. Zrobiłem jak ma być, złożyłem telefon do kupy, przeinstalowałem system. Teraz jeżynka śmiga jak nowa. Zatem problem rozwiązany. Gdyby ktoś miał podobny problem to polecam postąpić tak samo.

Jak rozumiem problem udało się rozwiązać, zatem zamykam temat (markowski72)
    Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 09-08-10 o 18:36