Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.713

Domyślnie OS6 dla Storm 2

Hej,
    Proponował bym aby każdy się wypowiedział na temat czy według niego dostaniemy aktualizację do OS6 albo chociaż nową przeglądarkę :)

Ewentualnie można by jakąś ankietę zrobić ?

Moim zdaniem Storm 2 dostanie aktualizację, chociażby dlatego, że ludzie na to nalegają. Wystarczy poczytać komentarze na blogu RIM wszędzie piszą o Storm 2 i że są strasznie niezadowoleni itp. Myślę, że RIM będzie miał to na uwadze i zrobi jakiś prezent dla użytkowników.
    Ewentualnie jeśli ktoś z RIM wypowie się jasno i jednoznacznie powie, że Storm 2 nie dostanie ani OS6 ani WebKit to chyba jakieś pospolite ruszenie ludzie im zrobią :P Ewentualnie jeśli to nie pomoże to ktoś zmontuje sam w domowym zaciszu OS6 dla Storma :)

Aha no i nie uważajcie, że jestem aż tak bardzo za OS6, jedyne czego mi brakuje w OS5 to dobrej przeglądarki i tyle :) Nawet Opera chodzi lepiej od tej wbudowanej więc chyba jest coś na rzeczy...

I jeszcze jedno, dużo osób źle interpetuje wpis na blogu:
    I am happy to report that BlackBerry 6 will be available in the months ahead (pending carrier certifications) on some of our leading smartphones, including the BlackBerry® Pearl™ 3G 9100, BlackBerry® Bold™ 9650 and BlackBerry® Bold™ 9700.
    Jest napisane, że niektóre z obecnych modeli dostaną aktualizację i że będą w nich wymienione (...) Ale to nie oznacza, że wymienili wszystkie, które dostaną ? Być może sens w tym jest, że gotowe są już dla tych modeli ale może dla innych OS6 pojawi się później.
    Ostatnio edytowane przez mariuszdelta ; 06-08-10 o 00:04

VIP - patrzy i czuwa Avatar krzychup
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    28135BF3
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.205

Domyślnie

[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Cytat Napisał mariuszdelta Zobacz post
    Moim zdaniem Storm 2 dostanie aktualizację, chociażby dlatego, że ludzie na to nalegają. Wystarczy poczytać komentarze na blogu RIM wszędzie piszą o Storm 2 i że są strasznie niezadowoleni itp.
    Oczywiscie jak wszyscy napiszemy, ze chcemy miec OS6 na Stormie 2, Curve 8900 itd, to big Mike zaraz go dla nas zrobi i osobiscie przywiezie.
    Sa ograniczenia techniczne, ktorych nie przeskocza... a w kazdym razie zajmie to pewnie tyle czasu, ze nowe terminale potanieje i najbardziej spragnieni zdecyduja sie na wymiane.

jedyne czego mi brakuje w OS5 to dobrej przeglądarki i tyle Nawet Opera chodzi lepiej od tej wbudowanej więc chyba jest coś na rzeczy...
    A ja mam dokladne przeciwna obserwacje odnosnie Opery - serio!
    Zas nowa przegladarka - jak pokazuja testy - w cale nie zapowiada sie az tak rewolucyjnie, jak bysmy sie tego spodziewali. Raczej wyglada to na powrot do gry poprzez zblizenie sie do konkurentow niz na wyznaczanie nowych granic efektywnsci. A szkoda.
    Apartamenty na Starym Miescie w Krakowie - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

BB 9900, BIS Orange, OS 7.1.0.205
    BB 9000,
    OS 5.0.0.1079
    BB 9700, BIS Orange, OS 5.0.0.979

8900->9700->9000->9650->7290->9900:9000:9700

Moj chomik: krzychup2010

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.713

Domyślnie

Cytat Napisał krzychup Zobacz post

Oczywiscie jak wszyscy napiszemy, ze chcemy miec OS6 na Stormie 2, Curve 8900 itd, to big Mike zaraz go dla nas zrobi i osobiscie przywiezie.
    Sa ograniczenia techniczne, ktorych nie przeskocza... a w kazdym razie zajmie to pewnie tyle czasu, ze nowe terminale potanieje i najbardziej spragnieni zdecyduja sie na wymiane.
    Skoro udało im się to z Boldem 9700, który ma zbliżone osiągi jak Storm 2 to kwestia optymalizacji obsługi dotyku. Chyba to nie wygląda tak tragicznie jak by można się było spodziewać. Powiem tak, jeśli w wymienionych telefonach, które mają dostać update-a były by same telefony z 512MB pamięci to bym wtedy nie miał złudzeń...

A ja mam dokladne przeciwna obserwacje odnosnie Opery - serio!
    To dziwne bo u mnie na pewno otwiera szybciej strony niż wbudowana. Jedyna rzecz to, że niestety nie jest 100% kompatybilna ze stormem 2 chodzi np. o obsługę multidotyku i kliku ekranem. Dodatkowo jak chcemy pobrać plik to tylko wbudowana nam to umożliwia...

Zas nowa przegladarka - jak pokazuja testy - w cale nie zapowiada sie az tak rewolucyjnie, jak bysmy sie tego spodziewali. Raczej wyglada to na powrot do gry poprzez zblizenie sie do konkurentow niz na wyznaczanie nowych granic efektywnsci. A szkoda.
    Masz rację, ale lepszy WebKit niż ta co jest obecnie ;) Nie mówię, żeby przeglądarka śmigała tak jak na iPhone 4 ponieważ, BB nie mają tak mocnych procków... Jak by odpalić takiego WebKita na iPhone 4 to podejrzewam, że by chodziła za szybko ;)

A jeszcze tak myślę nad jedną teorią spiskową :) Może 9700 ma ukrytą pamięć, o której nikt jeszcze nie wie i siedzi tam nie 256 a 384 :D ? Nadjedzie OS 6 i w magiczny sposób ją odblokuje :) W historii były już przypadki jak z jakichś powodów producent ukrywał część drzemiącej mocy ;)
    Swoją drogą mogli montowac odrazu 384 ile by ich to kosztowało więcej...? Zresztą kiedy kupowałem ten telefon czyli dokładnie parę tygodni po premierze coś czułem, że te 256 MB to za mało no i sprawdziło się :]
    Ostatnio edytowane przez mariuszdelta ; 06-08-10 o 01:45

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Jak by odpalić takiego WebKita na iPhone 4
    Safari jest na WebKit...
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.713

Domyślnie

Ok, dzięki za uświadomienie mnie :] Choć według mnie WebKit na Iphone nie równy WebKit-owi na BB. Ze względu na różnice platformowe. Wiadomo musi to być jakaś konwersja między platformami.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

Powiem tak, jeśli w wymienionych telefonach, które mają dostać update-a były by same telefony z 512MB pamięci to bym wtedy nie miał złudzeń...
    I może tak RIM powinien zrobić. Wtedy nie byłoby problemów, ze 8900 nie ma, a 9700 ma, że 9520 nie ma, a 9100 ma. Wygląda na to, że BB6 wymaga, w przypadku urządzeń z ekranem dotykowym, o wiele lepszych parametrów, a raczej nie jest opłacalne AŻ TAKIE staranie się o obsługę NOWEGO oprogramowania na STARYCH urządzeniach.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

VIP Avatar ojciec
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ogrodzieniec
    PIN
    215d63fd
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

Cytat Napisał fism Zobacz post
    NOWEGO oprogramowania na STARYCH urządzeniach.
    No ten Storm 2 to rzeczywiście, niemal dziadzio. Może jakoś by tam w OSie wcisnęli obsługę korbki i analogowego cyferblatu. :P
    BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0)
    BlackBerry 9000 @ 5.0.0.1079 (JSL v7.0) BIS PLAY
    BlackBerry 8110 @ 4.5.0.188

PalmOne Treo 650 x2

Było: 8520, 8300, 8310 (kilka), 8800 (kilka), 8820, 8100 (kilka), 8110 (kilka), 9500 (kilka), 7290, 7230
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.713

Domyślnie

Hehe właśnie w tym sęk, Storm 2 ma około 10 miesięcy od pojawienia się na rynku, więc jakimś starym telefonem nie jest a dodać trzeba, że puki co nie ma jeszcze jego następcy, wiec sam w swojej klasie jest jeszcze najnowszym telefonem :]

Ale jeżeli już ktoś che tak porównywać to
    BlackBerry® Bold™ 9700 - Data wprowadzenia październik 2009
    BlackBerry® Storm2 9520 - Data wprowadzenia październik 2009
    BlackBerry® Bold™ 9650 - Data wprowadzenia kwiecień 2010
    BlackBerry® Pearl™ 3G 9100 - Data wprowadzenia kwiecień 2010
    (źródło [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ])

Trzy z nich to telefony, które dostaną OS6 z tego widać, że różnica czasowa między ich wydaniem nie jest duża a w przypadku 9700 identyczna jak Storm 2.

I teraz opcja jest taka, że ktoś wydał tyle samo kasy na 9700 i na Storma 2. Więc może być trochę nieusatysfakcjonowany ?

Chyba powinni nie dawać update do OS6 tym "starym" telefonom... tylko wypuścić jednego super Torcha z super OS6.

W ogóle, że udało im się uruchomić OS6 na tych 3 starych telefonach to ja nie wiem... musieli chyba nad tym pracować dzień i noc a i tak zobaczymy jakie będą rezultaty.

Nie wiem jaki jest sens wypuszczanie zupełnie nowego systemu bez praktycznie żadnej kompatybilności wstecznej ? Teraz chyba będą musieli się streszczać z naprodukowaniem nowych telefonów z 512MB ramu ;) Ewentualnie już powinni robić z 1Gb bo patrząc na przyrost zapotrzebowania na pamięć ich systemu to OS7 będzie potrzebował 1GB. I jeśli nie wyciągną z tego żadnej lekcji to całą historia sie znowu powtórzy. Zresztą teraz ludzie pewnie sceptycznie podchodzą do Torcha bo ma tylko 512MB, więc myślą sobie a co jak będzie tak jak ze Stormem ? To lepiej IP4 z 1GB i można 2 lata potrzymać telefon.
    Ostatnio edytowane przez mariuszdelta ; 06-08-10 o 11:50

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    7.0

Domyślnie

To lepiej IP4 z 1GB
    iP4 ma 512MB pamięci
    Nie odpisuję na PW.

Zaawansowany Avatar Alexander
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa, PL :)
    PIN
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.0.0.540

Domyślnie

A ja mam taką cichą nadzieję, że nawet jak Storm2 nie dostanie OS6(na co wszystko wskazuje), to może jakiemuś geekowi uda się "wyciągnąć" z nowego OSa samego WebKita i będzie można doinstalować do "5" nową przeglądarkę, bo tak na prawdę, to jedyne na co czekam. Fajnie by było...

ale się rozmażyłem... ehh