Hej,
Proponował bym aby każdy się wypowiedział na temat czy według niego dostaniemy aktualizację do OS6 albo chociaż nową przeglądarkę :)
Ewentualnie można by jakąś ankietę zrobić ?
Moim zdaniem Storm 2 dostanie aktualizację, chociażby dlatego, że ludzie na to nalegają. Wystarczy poczytać komentarze na blogu RIM wszędzie piszą o Storm 2 i że są strasznie niezadowoleni itp. Myślę, że RIM będzie miał to na uwadze i zrobi jakiś prezent dla użytkowników.
Ewentualnie jeśli ktoś z RIM wypowie się jasno i jednoznacznie powie, że Storm 2 nie dostanie ani OS6 ani WebKit to chyba jakieś pospolite ruszenie ludzie im zrobią :P Ewentualnie jeśli to nie pomoże to ktoś zmontuje sam w domowym zaciszu OS6 dla Storma :)
Aha no i nie uważajcie, że jestem aż tak bardzo za OS6, jedyne czego mi brakuje w OS5 to dobrej przeglądarki i tyle :) Nawet Opera chodzi lepiej od tej wbudowanej więc chyba jest coś na rzeczy...
I jeszcze jedno, dużo osób źle interpetuje wpis na blogu:
Jest napisane, że niektóre z obecnych modeli dostaną aktualizację i że będą w nich wymienione (...) Ale to nie oznacza, że wymienili wszystkie, które dostaną ? Być może sens w tym jest, że gotowe są już dla tych modeli ale może dla innych OS6 pojawi się później.I am happy to report that BlackBerry 6 will be available in the months ahead (pending carrier certifications) on some of our leading smartphones, including the BlackBerry® Pearl™ 3G 9100, BlackBerry® Bold™ 9650 and BlackBerry® Bold™ 9700.

Odpowiedź z cytatem
Nawet Opera chodzi lepiej od tej wbudowanej więc chyba jest coś na rzeczy...
Może jakoś by tam w OSie wcisnęli obsługę korbki i analogowego cyferblatu. :P