Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24
    Nowy Avatar djshaker
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kielce
    PIN
    Zapytaj.
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS PlayFresh
    BlackBerry OS
    JSL v7.0

Domyślnie

Za to ze jest i zapie... rdziela i ma wszystko czego potrzebuje i nie jest Applowym iPhone'm ;D
    Jak cos jeszcze wymysle to dopisze kolejne ...i
    Shaker, not stirred...
    Nokie, 8800, 8310, 8320, 8900, 3GS, 9700, 8900

Homo bimbrownikus
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    brak
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    brak

Domyślnie

Zważywszy, że poprzednio miałem Bolda1 ilość zalet mojej Curev'ki diametralnie wzrosła
    1) Ma w końcu akceptowalną wielkość - noszenie jej w kieszeni nie jest już dramatem
    2) Klawiatura - jak dla mnie sporo lepsza, niż w Boldzie, boski, wyczuwalny, "męski" klik klawisza
    3) Design i wykonanie - widać, że to nie jest taniocha typu 8520
    4) Czarna kulka - świetna
    5) Czas pracy - jak dla mnie dłuższy, niż Bolda
    6) Aparat - w końcu da się cyknąć wystarczającej jakości fotki w codziennym użytku!

Na razie to tyle
    Obecnie: Apple iPhone 4 & Samsung Galaxy Ace. Ale do BlackBerry kiedys jeszcze wroce
    BB: 9000 -> 8900 -> 9520 -> 8900 -> 9700 -> 9800 -> 8520

Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Majdan Krolewski
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.6

Domyślnie

Ja kocham dlatego ze jest lepsza od wszystkich poprzednich moich jezynek
    I za Wi-Fi , ktorego potrzebowalem jak powietrza
    2007 rok - BlackBerry 8700c
    2008 rok - BlackBerry 8310
    2009 rok - BlackBerry 8900
    2010 rok - BlackBerry 8520
    2011 rok - BlackBerry 8700g
    2011 rok - Czekam na PlayBooka !

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    Nie wiem
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

Witam ja nie byłem zbyt przekonany do BB przed zakupem ale teraz kocham ja za to że istnieje.
    LOVE BB hehe

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Santok
    PIN
    20FCC152
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.461

Domyślnie

A ja za to, że moja żona uważa ten telefon za czarną magie i przestała mi grzebać w telefonie - sprawdzać do kogo dzwoniłem i pisałem. To jest największa zaleta

Po za tym to:
    1. Podoba mi się, że tak wiele, rzeczy można dostosować do swoich potrzeb.
    2. Aparat robi super zdjęcia, nokia i SE chowają się.
    3. Bardzo dobry zasięg.
    4. Można wyłączyć sieć GSM bez wyłączania telefonu.
    5. Bardzo prosty w obsłudze, żadna czarna magia, jak niektórzy myślą.
    6. Stabilny system, nie wiesza się, jak konkurencja.
    7. Do tej pory nie pisałem smsów, bo nie lubiłem pisać na klawiaturze telefonu, teraz to się zmieniło, pisanie jest przyjemnością.

Nowy Avatar soth84
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ka-ce
    PIN
    28a85a95
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    6.0.0.668

Domyślnie

hmmm... bylem (i jestem) wielkim fanem s60. Dobrze skonfigurowany symbian dziala tak jak powinien - sprawnie, ale trzeba przy tym "posiedziec" i of kors trzeba lubic grzebanie - certyfikaty i kombinowanie z plikami syst. Czasu na takie zabawy mam coraz mniej wiec przerzucilem sie na iOS'a. Po roku używania iPhona moge powiedziec tylko, ze to super... zabawka. Delikatny - bardzo - ale jako narzedzie do wszelkiego rodzaju portali spolecznosciowych, gier, yt, etc. nadaje sie idealnie. jesli lubimy czesto ladowac baterie ;p Po 2ch godz podrozy pociagiem przy przegladaniu internetu i graniu pilnie trzeba szukac kontaktu.Na codzien to i tak nie jest problem. Dokupujac za ok 60 plnow stacje dokujaca mozna go w niej lokowac za kazdym razem, gdy jest nieuzywany - zamiast lezec na polce. Inna sprawa sa maile i multitasking. Push mail na "ci*lfonie" to jakas kpina. Tyle mojego komentarza. Co do MT to iOS 4.0 niby go przyniósł... no powiedzmy... Bo prawdziwa wielozadaniowoscia tego nazwac nie mozna. Aplikacje dostepne poza AppStore, np. z Cydii dawały wieksze mozliwosci, ale potwornie 'zmulaly' telefon. W pewnym momencie moglem miec:
    -multitasking (puki co ten symbianowy uwazam za najlepszy)
    -kalendarz na lockscreenie (jak moze go nie byc w ficjalnym OS??!!)
    -pierdy typu -> pogode, % baterii, powiadonienia mail, fb i inne
    albo....
    sprawnie dzialajacy telefon. Przyszedł czas na zmiane i wybrałem bb8900.
    Dlaczego?
    -> wyglad... lekki, ale elegancki. chyba to bylo glowna przyczyna decyzji pomiedzy 9000 a 8900 na korzysc tego drugiego
    -> qwerty (w moim przypadku qwertz, ktora i tak sprawuje sie swietnie!!!, wczesniej mialem nokie e63 i e71, ale ksztalt i 'klik' klawiszy w 8900 jest po prostu taki jaki ma byc)
    -> trackball - uwazam ze jest lepszym rozwiazaniem niz touch pad, no i z wyczytanych opinii w 8900 jest najlepszy
    -> Bis - no comment, dziala tak, ze wiem za co place
    -> sam system wbrew opiniom nie jest prosty, gdyz niektore ustawienia sa jeszcze bardziej poukrywane niz w symbianie - ale dla mnie to +++++
    -> aparat robi o niebo lepsze zdjecia niz iPhone i wszystkie 5mpx telefony, ktore mialem. (porownanie zapisanych zdjec na dysku mowi samo za siebie - LG/Nokia/iPhone/BB)
    -> TO CO DLA MNIE NAJWAZNIEJSZE - terminal nie potrzebuje komputera. Chdzi mi tutaj o to, ze majac iPhona nic nie moglem zrobic bez iTunes'a. Nie moglem zgrac muzyki, zdjec, wideo, txt. Apple dalo mi mozliwosc MAC/Win, ale nie udostepnilo iTunes'a pod Linuxa, mimo ze sam MAC OS X to zabezpieczony UNIX. Trzymanie dwóch systemow na dysku, z ktorych tylko jeden jest po to zebym mogl dograc sobie mp3 na tel to nieporozumienie.
    -> pomijam rzeczy, ze w bb moge ustawic sobie dzieki jakie tylko chce do maili, tel, sms, mms, etc... ci*lfon daje tylko mozliwosc zmiany dzownka telefonu na wlasany
    -> nie wiem czy to plus ale BB jest wciaz marka 'niszowa' w polsce. No co mam powiedziec?! budzi szacuken na dzielni ;p a na powaznie wciaz budzi zaciekawienie wsrod znajomych, ktorzy nie byli tak 'zafascynowani' produktem Apple. Po chwili zabawy kilku juz mysli o zakupie bb.
    wiem, ze moze sie to wydawawac porownaniem iPhona z BB ale od 3ch tyg korzystam z terminala i nie przypuszczalem, ze bede tak zadowolony. Pewnie, ze sa minusy (na razie widze dwa i pol ;p - mialo o nich nie byc, ale hope moderator wybaczy ;p -> brak 3g i darmowej przegladarki 4 pdf, za te poł mozna uznac brak youtube po BIS).

na podsumowanie moge tylko powiedziec, ze jestem MEGA zadowolony. jako osoba zmieniajaca tel co srednio 10 miesiecy czuje ze zostane przy bb znacznie dluzej, a jesli chodzi o 8900 to na pewno. terminal ma po prostu wszystko czego mi brakowalo w kazdym telefonie wczesniej posiadnanym. szukalem smartfona , ktory bylby dla mnie "laptopem" w kieszeni - nie netbookiem, ale malym, porecznym, stylowym wszystkomajacym kompem. ZNALAZLEM na tym koniec
    n'te

ps. sie rozpisalem sie... sorry...
    Ostatnio edytowane przez soth84 ; 10-12-10 o 01:18
    "Burn your crosses, make way for science
    Christ has only caused death and violence
    Burn your crosses and make way for yourself
    Put faith in mother earth" \m/

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ruda Śląska, Gliwice, Bytom
    PIN
    28e657d4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.190

Domyślnie

Cytat Napisał soth84 Zobacz post
    za te poł mozna uznac brak youtube po BIS).
    Jakby YT chodził po bisie to paletka byłaby zamulona na maxa, a łącza tak przeciążone, że nawet nie chce o tym myśleć.
    Wideo instrukcje dla wszystkich zielonych użytkowników: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub Y!Messenger - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] lub PIN.

PROSZĘ CZYTAĆ DOKŁADNIE - WSZYSTKIE WIADOMOŚCI NA FORUM SĄ IGNOROWANE PRZEZE MNIE I NIE DODAJE DO ZNAJOMYCH!!!

-------------------------------------------------------
    9900 - BIS orange, 7.1.0.190
    9700 - BIS T-m.pl. 6.0.0.668

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXXX

Domyślnie

Używam BB od 2 tygodni i jest to 1 telefon który nie każe mi polubić czegoś co mnie denerwuje . Sam bym fajniejszego nie wymyślił .I nareszcie mogę polegać na telefonie ,inne zabawki miały różne humory. Klawiaturka aż dziw mam duże dłonie a mimo to nie mam problemów z pisaniem mało tego nie lubiłem pisać na fonie a teraz sprawia mi to frajdę.
    Jak dla mnie bomba telefon w porównaniu z innymi jakie miałem ten kupiłem za grosze a średnio zmieniam tel co 6 miechów myślę że ten będzie dłużej.
    Najważniejsza cecha jak dla mnie to pewność że jak nikt nie dzwoni to znaczy że tak jest a nie że działa ale nie działa :P .Coś jak za czasów 6310 tylko że ma się wszystko inne nie tracąc nic .
    Polecam

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

Domyślnie

oj koledzy widze ze cienko ten watek wyglada cos malo tych ochow i achow nad bb8900 moj jest dopiero w drodze do mnie ale jak go juz rozpracuje to napewno cos tu wkleje , moja mama wychwala bb pod niebiosa wiec pewnie sie niemyli

Początkujący Avatar denzi
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    Model BlackBerry
    8900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    5.0.0.1067

Domyślnie

Moja miłość przeżywa ciężkie chwile Jeżynka spadła na podłogę z 40cm i po wyświetlaczu. Dodam, że była w etui. Nowy już w drodze...