Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.6

Domyślnie

Instalacja softu 5.0.0.607 załatwiła sprawę , ekran już się nie blokuje.

Nowy Avatar Elian
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    2960A04E
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Chodzi o wyczyszczenie pamieci... taki Format C:
    To zalecana procedura przed kazda aktualizacja OSa.
    Najlepiej zrobic to przy uzyciu ktoregos z programow: BBSAK lub vnbbUtils
    .

Zrobię tak, ale stale mam wrażenie, że jednak nie jest to wina oprogramowania. Dam znać na forum o skutkach. Dziękuję za rady.

parę razy już bliski byłem żeby nim walnąć o ścianę- katastrofa.
    Ja też i to nie parę razy...

Możliwe, że podczas rozmowy za bardzo zapociłeś wyświetlacz przez co ten się gubi (jest to spowodowane technologią na jakiej on działa). Miałem tak jak np. podczas biegania telefon w kieszeni mi sie zapocił, albo przebywał za długo w jakimś dusznym pomieszczeniu (łazienka etc.) Moja rada - po każdej rozmowie przeczyść ekran np. koszulką, kup folię na ekran, oraz czyść go nawet jeśli Ci się nudzi, mi to osobiście pomagało. To tyle z technicznego pktu widzenia, co do OSu to koledzy już napisali wszystkie prawdopodobne opcje.
    Muszę przyznać, że czyszczenie ekranu to wręcz odruch mimowolny... folia na ekranie jest od początku.

Pozostaje WIPE i ponowna instalacja, tym razem 5.0.0.607 - obecnie mam 5.0.0.497 - ten pochodzi z automatycznego wyszukiwania nowych OS'ów przez DM 6.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich i dziękuję za rady.

Cytat Napisał Amphibious Zobacz post
    Instalacja softu 5.0.0.607 załatwiła sprawę , ekran już się nie blokuje.
    Całkowicie? Nie masz żadnych z opisanych powyżej problemów?
    Ostatnio edytowane przez Markowski72 ; 25-08-10 o 12:32 Powód: podwójny post - scalenie
    Blackberry: 7100v -> 8100 -> 8120 (BIS) -> 8520 (BIS) -> 9500 (BIS) -> 9520 (BIS) -> 9800 (BIS) -> 9810 (BIS)

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.6

Domyślnie

Cytat Napisał Elian Zobacz post
    Całkowicie? Nie masz żadnych z opisanych powyżej problemów?
    Niestety pośpieszyłem się z opinią, nadal się blokuje i zawiesza chociaż przyznam że dużo mniej z tym softem i chodzi też szybciej. Generalnie mam już go dość...kilka razy dziennie muszę odzwaniać bo nie mogę odebrać połączeń. Oddaje dzieciom telefonik do zabawy i kupuje 9700 .

Nowy Avatar Elian
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    2960A04E
    Model BlackBerry
    9810
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Cytat Napisał Amphibious Zobacz post
    Oddaje dzieciom telefonik do zabawy i kupuje 9700
    Ja nie bardzo chcę rezygnować z 9520, może znajdzie się ktoś, kto nam pomoże? Szukam pośród serwisów telefonicznych, ale raczej kończy się na oględzinach zewnętrznych. Najbliżej mam do granicy niemieckiej, może ktoś się orientuje jak tam z naprawą? (Bo kupić nowy może okazać się drożej niż naprawić, nawet za Odrą...)

Kupiłem niedawno na Allegro 9500 tak na wszelki wypadek. Włożyłem papier pod baterię i ustawiłem czyszczenie pamięci podręcznej, więc działa stabilnie i pisze się znacznie lepiej. Jednak mimo wszystko, to nie to samo co delikatny nacisk w 9520.

Poszukuję serwisu, który weźmie na siebie odpowiedzialność (czyli do gwarancję) za wykonaną usługę naprawy terminala 9520!
    Blackberry: 7100v -> 8100 -> 8120 (BIS) -> 8520 (BIS) -> 9500 (BIS) -> 9520 (BIS) -> 9800 (BIS) -> 9810 (BIS)

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Częstochowa
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    6.0.0.246

Domyślnie

Witam
    Przeczytałem chyba wszystko co jest możliwe do przeczytania na temat blokującego się 9520, o takiego też posiadam, i także zainstalowałem wersje softu 607, i muszę przyznać że telefon śmiga teraz o wiele lepiej, a co najważniejsze nie blokuje się. Od zainstalowania softu minelo już jakieś trzy dni i jeszcze go nie musiałem resetować, a wcześniej robiłem to przynajmniej dwa razy dziennie. Jedyną wadą jaką zauważyłem po instalacji to jakby troszkę inna rozdzielczość ekranu. Niby wszystko jest na swoim miejscu i we właściwym rozmiarze, ale jeżeli ktoś do mnie dzwoni to na ekranie pojawia się napis "połączenie oczekujące" i niżej nr telefonu osoby dzwoniącej. Chodzi o ten napis "połączenie oczekujące" po instalacji napis tak jakby nie mieścił sie w wyświetlaczu, ucina początek i koniec napisu, po odwróceniu storma do poziomu naois jest w całości. I jeszcze mam kilka skrzynek pocztowych, i przedtem wyswietlało mi ilość maili nieprzeczytanych na każdej skrzynce, teraz tego niema. Ale najważniejsze to że wreszcie niezacina się ten ekran, bo naprawdę miałem już tego serdecznie dość, kilka razy musiałem się mocno powstrzymywać aby nim nie rzucić.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.6

Domyślnie

U mnie byl to problem z widokiem poziomym menu, po zablokowaniu widoku poziomego aplikacja StopTilt wszystkie polaczenia przychodzace odbieram już bez problemu.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    PIN
    3100f2ce
    Model BlackBerry
    9520
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.580

Domyślnie

a ja mam to samo (efekt po zakończeniu rozmowy) i chyba jest to przypadłość tego modelu.

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    6.0.2647

Domyślnie

niestety mam taką samą przypadłość z moim BB 9520 . Po próbach z instalacją wyższych softów ( a raczej z niemożliwością ich zainstalowania ) dowiedziałem się że mój BB ma prawdopodobnie DRM ( [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] ) . Muszę więc na razie pozostać przy wersji 497 ( najwyższa na dzień dzisiejszy wersja z DRM. )
    Z niektórych opisów na forum wynika że nawet OS 713 nie rozwiązuje problemu . Jeżeli ktoś miał podobny problem i poradził z nim sobie , będę wdzięczny za poradę .

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    4.6

Domyślnie

Aplikacja StopTilt blokuje widok poziomy ekranu poczatkowego i przynajmniej u mnie przestal wystepowac problem z blokowaniem sie ekranu, wczesniej probowalem już chyba wszystkiego. Ale jest niestety platna.