Untitled 1

Biały Bold 9900

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46
    Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    PIN
    255D69C4
    Model BlackBerry
    8320
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5.0.174

Domyślnie Moja osobista refleksja o tym forum

Szanowni pisarze tego forum !!! Bardzo Was proszę o rzeczowe odpisywanie na pytania "laików" którzy nie są tak obyci z BB jak Wy-starzy wyjadacze .... Bo ja sam od niedawna mam to piękne urządzenie i poradzić sobie z nim jest mi naprawdę trudno. A jak czytam to forum to mam wrażenie że "lejecie" sobie ze "świerzaków" a przecież nie oto chodzi, czyż nie?! Większość zapytań zbywacie a przecież nie o to chodzi. Chcecie zniechęcić ludzi czy gracie ważniaków?! Osobiście zadałem kilka pytań i gdyby nie pomoc kilkoro forumowiczów to nic bym nie wiedział.
    Szanuję Was-ludzi z doświadczeniem w użytkowaniu BB ale aż się boję o coś zapytać bo odpowiedź jest nieprzyjemna z Waszej strony ....
    Myślę że warto to przemyśleć. Może zostanę przez Was zlinczowany za ten post, ale no cóż ... Sam mam wiele problemów z moim BB i wciąż mam nadzieję, że na tym forum znajdę na nie odpowiedź.
    Pozdrawiam serdecznie ....

MaraSS
    Guest

Domyślnie

Szanowni laicy!!!
    Przed zadaniem pytania proszę Was o staranne przestudiowanie FAQ oraz skorzystanie z wyszukiwarki. Zaoszczędzi to wszystkim nerwów i niepotrzebnego pisania.
    Również pozdrawiam.

Redaktor Avatar fism
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1

Domyślnie

Jako jeden z tym, którzy zapewne załapali się do grona "wapniaków", którzy "leją" na nowych użytkowników, pozwoliłem sobie przeglądnąć Twoje wpisy, które wywołały w Tobie taką a nie inną refleksje i mogę stwierdzić, że... nie mam pojęcia o co Ci chodzi.

Oto Twoje tematy:

1. Łączenie się z netem poprzez WiFi ([Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ])
    2. Obsługiwane formaty plików ([Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ])

Pierwszy z nich:
    1) Otrzymałeś od ojca odpowiedź
    2) Nie wysiliłeś się ANI TROCHĘ, żeby przeczytać szczegółowy wpis kolegi marbb'a, który w FAQ (!) założył temat "Dlaczego podczas połączenia Wifi przeglądarka łączy się przez GPRS" ([Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]). Czy nie o to właśnie Ci chodziło? Czy nie o to pytałeś? Czy naprawdę nie mogłeś poszukać najpierw w specjalnie do tego przygotowanym miejscu? Nie uszanowałeś czyjejś ciężkiej pracy, jaką było napisanie tego artykułu i jeszcze masz pretensje do nas?

Drugi z nich:
    ojciec podpowiedział Ci nazwę "Documents To Go", która w prosty sposób prowadzi do tematu o takiej samej nazwie, gdzie w kilku słowach opisana została funkcjonalność tego programu i obsługiwane formaty. Po co więc zakładać kolejny wątek?

Nie chodzi o to, że lejemy na laików, czy patrzymy na nich z góry, tylko dlatego, że są "nowi". Każdy z nas kiedyś był tu nowy, ale w jakiś sposób udało mu się jednak zdobyć wiedzę, głównie dzięki osobom, które poświęciły swój czas i pracę na stworzenie FAQ, czy odpowiadanie na różne pytania. Ale na jedno pytanie nie można odpowiadać tysiąc razy, czego niestety nie rozumieją użytkownicy, którzy nie poświęcą pół godziny na sprawdzenie, czy już przypadkiem nie było podobnego na forum i czy nie została na nie udzielona odpowiedź. W FAQ macie większość rzeczy jak na tacy, ale Wy po prostu wymagacie jeszcze, żeby tą tacę podać Wam do ręki, najlepiej ze specjalnie wygrawerowanym Waszym nickiem. Bo szczerze mówiąc, tak to właśnie wygląda w znaczącej ilości przypadków.
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Nie odpisuję na PW.

Zaawansowany Avatar krzeku
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Kraków
    PIN
    2932E69C
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.342

Domyślnie

Dokładnie - czytać czytać i jeszcze raz czytać. Tylko ze zrozumieniem. Na tym forum jest chyba wszystko o "problemach" z BB

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Wrocław
    PIN
    255D69C4
    Model BlackBerry
    8320
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    4.5.0.174

Domyślnie

No może i tak. Ja nie twierdzę że macie złe intencje - wręcz przeciwnie. Jeśli chodzi o moje posty to odpowiedzi są zadowalające za co b.dziękuję Wam . Bardziej chodziło mi o zapytania innych użytkowników, które czytałem chcąc znaleźć odpowiedzi na dręczące mnie pytania. I przyznaję się, że jak czytam wszystko ale to wszystko to odpowiedź się znajdzie ale trzeba przebrnąć poprzez te posty żeby czegokolwiek się dowiedzieć ... Trzeba przeszukać osobiście wiele wątków by znaleźć odpowiedź co zajmuje dużo czasu za co winię wyszukiwarkę bo jest nie najlepsza w porównaniu z innym forum. Podsumowując to ganię tę wyszukiwarkę a nie ludzi ...

MaraSS
    Guest

Domyślnie

Tak to już jest że wiedza kosztuje. W tym wypadku trochę czasu to nie jest wysoka cena. Nie możesz wymagać, żeby doświadczeni użytkownicy odpisywali po raz 43542982 na powtarzające się pytania o coś co było już dokładnie wyjaśnione.

maruda Avatar Mr.mapka
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Toruń
    PIN
    ukryty
    Model BlackBerry
    9700
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    6.0.0.723

Domyślnie

Cytat Napisał djkp Zobacz post
    Trzeba przeszukać osobiście wiele wątków by znaleźć odpowiedź co zajmuje dużo czasu za co winię wyszukiwarkę bo jest nie najlepsza w porównaniu z innym forum. Podsumowując to ganię tę wyszukiwarkę a nie ludzi ...
    Osobiście dziwię się moderom, że praktycznie zaraz po rejestracji można nowe tematy zakładać pomimo tego, że wielokrotnie opisywano już dany problem.
    Może dobrze by było śladem innego znanego mi forum wprowadzić zasadę, że możliwość pisania na forum uaktywnia się dopiero po 4-7 dniach od rejestracji, a czas ten użytkownik miałby na zapoznanie się z FAQ i istniejącymi wątkami?
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

W związku z powyższym nie odpowiadam w tych tematach na PM.

VIP - patrzy i czuwa Avatar krzychup
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    28135BF3
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.402

Domyślnie

Podsumowując to ganię tę wyszukiwarkę a nie ludzi ...
    Doprawdy? A z Twojego postu #1 w tym watku to nie wynikalo. Zeby nie byc goloslownym, przypomne kilka cytatow:
    Szanowni pisarze tego forum !!! Bardzo Was proszę o rzeczowe odpisywanie na pytania "laików" którzy nie są tak obyci z BB jak Wy-starzy wyjadacze ....
    jak czytam to forum to mam wrażenie że "lejecie" sobie ze "świerzaków"
    Większość zapytań zbywacie a przecież nie o to chodzi. Chcecie zniechęcić ludzi czy gracie ważniaków?
    Musze przyznac, ze to dosc osobliwy sposob besztania wyszukiwarki

Dlaczego o tym pisze. Ano dlatego, ze dokladnie tak samo jest z pytaniami w temacie BB - setki nowych watkow z pytaniami, na ktore odpowiedzi sa podane na tacy - jak pisal fism, po czym przychodzi nowy uzytkownik i ginie w gaszczu watkow i az na sam widok dostaje bolesci. I zaklada nowy watek... I tak to sie nakreca, a wystarczy, zeby wlasnie nie zakladac nowych watkow, jesli juz jakies o podobnym temacie istnieja - wowczas wszystkim (a szczegolnie nowym) bedzie duuuuzo latwiej.
    Kolejna sprawa to tytuly watkow typu "Problem", "Nie dziala", "Pomocy" itp. - konia z rzedem, kto wie o czym jest taki watek. Ale napisz tu takiemu autorowi, ze to szkodliwe i niezgodne z REGULAMINEM to sie zaraz obraza i na starych wyjadaczy utyskuje.

PS. Moj pierwszy watek wyladowal w forumowym smietniku, ale zamiast pomstowac i zlorzeczyc, wzialem sie za czytanie, skorzystalem z kilku wskazowek na PW i zaraz bylem madrzejszy i nie zalewalem Forum moimi zalami, z ktorych nic konstruktywnego nie wynikalo.
    Ostatnio edytowane przez krzychup ; 19-07-10 o 10:30
    Apartamenty na Starym Miescie w Krakowie - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

BB 9900, BIS Orange, OS 7.1.0.402
    BB 9000,
    OS 5.0.0.1079
    BB 9700, BIS Orange, OS 5.0.0.979

7290/8900/9000/9650/9700/9810/9900

Moj chomik: krzychup2010

Super Moderator Avatar marbb
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ząbki
    PIN
    29335CE8
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange / T-Mobile
    BlackBerry OS
    7.1.0.391

Domyślnie

Cytat Napisał Mr.mapka
    mozliwosc pisania na forum uaktywnia sie dopiero po 4-7 dniach od rejestracji, a czas ten uzytkownik mialby na zapoznanie sie z FAQ i istniejacymi watkami?
    Wkrotce ta zasada i u nas bedzie obowiazywac. Moze nie zlikwiduje to w 100% problemu powielania ciagle tych samych pytan (niestety czesc nowych uzytkownikow jest na tyle leniwa, ze odczeka te 7 dni nie zagladajac wcale na forum, aby przystapic do napisania swojego posta), ale przynajmniej ci, ktorym sie spieszy z odpowiedzia zaczna szukac.

Co do refleksji autora watku dodam jeszcze, ze na jakosc forum w tym latwosc odnalezienia interesujacego nas problemu wplywa w znacznym stopniu przestrzeganie REGULAMINU, czyli w tym przypadku umieszczenie watku we wlasciwym miejscu.
    Co ma wspolnego dzial "sprzet BlackBerry 8300 Curve" z tematem tych refleksji ???

Najlatwiej miec pretensje do innych, czy do wyszukiwarki, samemu nie przestrzegajac obowiazujacych tu zasad, prawda ?
    Ostatnio edytowane przez marbb ; 19-07-10 o 10:51
    BlackBerry 9900 Bold - OS v7.1.0.391 (BIS Orange)
    BlackBerry 9700 Bold - OS v6.0.0.723 (BIS Orange)
    BlackBerry 7290 - OS v4.1.0.377 (BIS T-Mobile)
    BlackBerry 8520 Curve - OS v5.0.0.1075
    BlackBerry 8100 Pearl - OS v4.5.0.188

BlackBerry od 2004

Zaawansowany
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    PIN
    2600caf4
    Model BlackBerry
    9800
    BIS/BES
    BES Plus
    BlackBerry OS
    6

Domyślnie

Trzeba przeszukać osobiście wiele wątków by znaleźć odpowiedź co zajmuje dużo czasu
    a co jest tego przyczyną?

Nadmierne pisanie postów i zakładanie tematów które już wielokrotnie zostały opisane.
    tworzy się zamknięte koło...

Ktoś nie szukał i założył temat... ktoś szukał ale się zniechęcił bo jest 10 tematów dotyczących jednej kwestii więc założył nowy temat...