Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59
    Początkujący
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

Udało mi się sprawdzić bolda na innej baterii... nie zareagował... ale ponadto terminal znajomego który użyczył baterii nie zareagował na włożenie mojej.
    Tak więc moja jeżyna nie działa na innej baterii i moja bateria nie działa w innej jeżynie.

Jakieś pomysły co może być powodem i naprawić mojego bolda?

Moderator Avatar Markowski72
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Mikołów
    PIN
    26E77625
    Model BlackBerry
    9780
    BIS/BES
    BIS Play
    BlackBerry OS
    6.0.0.723

Domyślnie

Cytat Napisał pawel3385 Zobacz post
    Tak więc moja jeżyna nie działa na innej baterii i moja bateria nie działa w innej jeżyn
    To akurat może być spowodowane tym, że Twoja bateria przez ten czas zdążyła się rozładować. Miałem tak ostatnio z Boldem kolegi. Podładowanie baterii w moim przywróciło ją do żywych.

Cytat Napisał pawel3385 Zobacz post
    Jakieś pomysły co może być powodem i naprawić mojego bolda?
    Natomiast jeśli chodzi o Twój problem. Niestety mam wrażenie, że dokonał on żywota. Jeśli nie reaguje na nic, nie świeci nawet dioda ... cóż nie widzę ratunku dla niego.
    BB 9360 @ 7.0.0.594+microSD 8GB+BIS T-mobile
    BB 9650 @ 6.0.0.706+microSD 8GB+BIS/BES Orange
    BB 9780 @
    6.0.0.723+microSD 8GB+
    BIS Play Fresh
    BB 9700 @ 6.0.0.723+microSD 4GB+BIS Play Fresh
    BB 8820 @ 4.5.0.187 - SPRZEDAM!
    BB 7290 @ 4.1.0.377 - SPRZEDAM!

Ponad 63 GB najnowszego softu dla BB (OS'y, DM'y), wszystko w jednym miejscu: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]. Hasło do zasobów w moim profilu.

Nowy Avatar black_a3_s3
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Vienna
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0

Domyślnie

Koledzy odpowiedz jest prosta. Sa 3 opcje.

1. Zepsuta / rozladowana bateria
    Jak sprawdzic: podlaczyc telefon bez baterii do ladowarki. Jesli sie zaswieci LED na czerwono - telefon ok, ale jest cos z bateria.
    Jesli jest rozladowana powinien sie telefon wlaczyc i pokazac obrazek baterii. W tym czasie sie laduje, a jak napiecie bedzie odpowiednie to sie wlaczy.

2. Telefon jest w "spiaczce"
    Jak sprawdzic: zostawic telefon na jakis czas (1-10 dni). Potem podpiac ladowarke, jesli nie odpali to zostawic go na noc. Rano wlozyc baterie miejac ladowarke podpieta. Jesli sie zaswieci LED na czerwono - telefon ok, powinien sie wlaczyc.

3. Spalone IC na plycie glownej
    Jak sprawdzic: Obie opcje u gory nie daly efektu. Rozwiazanie: wymiana IC w serwisie (prawdopodobnie nie zrobia, poniewaz trudno dostac czesci do blackberry, ewentualnie sprobowac dopasowac z starego BB albo z zepsutej plyty glownej), albo poprostu wymienic cala plyte glowna.
    Inne objawy: bateria sie grzeje.

I na koniec: Telefon nie zostanie rozpoznany przez PC, poniewaz "nie dostaje pradu" a wiadomo ze "bez pradu" zadne urzadzenie elektroniczne nie dziala. Blackberry ma to do siebie, ze jesli dostanie napiecie, na poczatku zaswieci sie czerwony LED, dopiero wtedy mozna podlaczyc telefon do PC i bedzie on rozpoznany. Dodatkowo uslyszymy dzwiek, ktory oznacza ze windows wykryl nowe urzadzenie.

W skrocie: Probowanie kombinowania cos z telefonem jakimis programami nic nie daje jak LED sie nie zaswieci i nie uslyszymy dzwieku windowsa.

Jak ja rozwiazalem problem? Dalem do serwisu i... nie naprawili. Sprzedalem na allegro i po sprawie. Ludzie potrzebuja czesci.

Co do twojego problemu, proponuje naladowac baterie na full u kolegi i sprobowac opjci nr. 2. Jesli to nie pomoze, masz opcje 3.

Dodam jeszcze obrazek:
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]
    Ostatnio edytowane przez black_a3_s3 ; 02-09-10 o 14:03

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Warszawa
    PIN
    208AF535
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    5.0.0.822

Domyślnie

Witam,
    Ja mam podobny problem:
    Mój bold restartował w ciągu godziny do 10 razy i nie miałem już nerwów na to więc oddałem do serwisu Milenium Mobile. Po 2 tyg. stwierdzili że jest to wina baterii więc kupiłem nową. Pomogło tylko trochę. Wróciłem do serwisu ponieważ dodatkowo nie mogłem nic odczytać z pamięci zewnętrznej. Eksperci stwierdzili że karta jest padnięta- kupiłem nową i działało. Przy okazji naczytałem się forum i postanowiłem wgrać nowego OS. Udało się bez problemu i bold śmigał przez tydzień bez problemu aż po tygodniu zamilkł na amen.
    Zero reakcji ani dioda ani nowa bateria zupełnie nic. Wróciłem do serwisu a po tygodniu otrzymałem info że płyta prawdopodobnie jest padnięta i mój kochany bold nadaje się do kosza.
    Może znacie jakiś dobry serwis albo możecie coś podpowiedzieć, może ktoś miał taki przypadek. Mam ochotę wywalić go przez okno

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BES Era
    BlackBerry OS
    brak

Domyślnie

Witam!
    Prosze Was o pomoc. A mianowicie dostałem BB 9000 Bold od kuzyna. Był rozładowany, więc go naładowałem. Wszystko było oki dopóki mi sie nie rozładował do końca. Podpiąłem ładowarkę niby sie naładował, włączam go a on tylko mi podświetla, więc co jest, oprócz białego podświetlenia na ekranie nic nie widać. z komputerem sie komunikuje i widze że klawisz # reaguje bo sie wibracja włącza. Co jeszcze, wkładając baterie zapala sie dioda na czerwono a potem sam się włącza czy to normalne...?? Pomóżcie bo nie wiem co robić. Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam

VIP Avatar wlochaty
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Ruda Śląska, Gliwice, Bytom
    PIN
    28e657d4
    Model BlackBerry
    9900
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    7.1.0.190

Domyślnie

Cytat Napisał darus_21 Zobacz post
    Witam!
    Prosze Was o pomoc. A mianowicie dostałem BB 9000 Bold od kuzyna. Był rozładowany, więc go naładowałem. Wszystko było oki dopóki mi sie nie rozładował do końca. Podpiąłem ładowarkę niby sie naładował, włączam go a on tylko mi podświetla, więc co jest, oprócz białego podświetlenia na ekranie nic nie widać. z komputerem sie komunikuje i widze że klawisz # reaguje bo sie wibracja włącza. Co jeszcze, wkładając baterie zapala sie dioda na czerwono a potem sam się włącza czy to normalne...?? Pomóżcie bo nie wiem co robić. Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam
    Ile trzymałeś go na ładowarce. Zostaw go na ładowarce conajmniej z 24h. A nie masz tam czasem czegoś napisanego na białym tle? Ja bym ściągnął OS i próbował zainstalować. Może akurat to coś pomoże.
    Wideo instrukcje dla wszystkich zielonych użytkowników: [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

NIE ODPISUJE NA WIADOMOŚCI PRYWATNE NA FORUM!!!
    Kontakt WYŁĄCZNIE mailowy lub Y!Messenger - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] lub PIN.

PROSZĘ CZYTAĆ DOKŁADNIE - WSZYSTKIE WIADOMOŚCI NA FORUM SĄ IGNOROWANE PRZEZE MNIE I NIE DODAJE DO ZNAJOMYCH!!!

-------------------------------------------------------
    9900 - BIS orange, 7.1.0.190
    9700 - BIS T-m.pl. 6.0.0.668

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

Mam dokładnie tą samą sytuacje. Podłaczyłem tel na noc do ładowania rano zastałem wyłączony i nie reagujący na nic. Zauważyłem pewiem problem, otóż jak podłączam pod USB do komputera przy wyjętej baterii to na złączu baterii mam 2,2 i -2,2 V. Czy ktoś kto ma sprawnego Bolda 9000 mógłby zmierzyć napięcie na stykach przy wyjętej baterii i podłączonym tel do kompa bez obciążenia?
    Ostatnio edytowane przez alien125 ; 21-02-11 o 00:07

Moderator Avatar alien125
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

Zmierz napięcie na skrajnych pinach baterii obciążonej(czyli w BB) z podłączona i odłączoną ładowarką. Jeśli nie będzie różnicy we wskazaniach to uwalone urządzenie. Jeśli różnica będzie to pomyślimy dalej.
    BB 9000 - v5.0.0.1079 <-> BB 8707v - sprzedam[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Nowy
    Ostrzeżenia
    0
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    X.X.X.XXX

Domyślnie

Może to nie przynieść żadnego skutku bo baterie mam całkiem rozładowaną(na zewnętrznych pinach 0V) i z tego co czytałem wtedy telefon nie ładuje. Mam już jakiś postęp po podłączyłem baterie na krótko do ładowarki 3,7V i po 1 min ładowaniu napięcie na baterii wzrosło do 3,52V wsadziłem do BB i dioda zaświeciła się i zgasła od razu. Naładuję baterie tak z 2h i zobaczymy co pokaże

Moderator Avatar alien125
    Ostrzeżenia
    0
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Model BlackBerry
    9000
    BIS/BES
    BRAK
    BlackBerry OS
    5.0.0.1079

Domyślnie

Cytat Napisał sova89 Zobacz post
    2,2 i -2,2 V
    To stanowczo za mało. Między skrajnymi powinno być ok. 4V.
    BB 9000 - v5.0.0.1079 <-> BB 8707v - sprzedam[Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]